Nak sihat ke nak cantik ni ???

 

Perasan ? Aku pasti ramai perasan punya ..tapi wat wat tak perasan .. hehehe.. kan kan ?

Apa yang korang perasan ?? Hehe.. Perasan cantik !!! haaha... acah je.. Kita ni manusia.. Pasti ada keinginan nak cantik bukan ? Aku pon nak gak cantik .. tapi cantik di dalam ...  ;)

Apa yang aku perasan.. ramai orang ingin mendapatkan fizikal dan juga rupa paras yang cantik dan menawan.. Cara paling murah , bersenam ...

Bersenam mmg bagus.. badan sihat , otak cerdas .. Baru cantik di luar dan segar di dalam.. kan kan ? Tapi apa yang tak kena sebenarnya ??

Cuba perhatikan rakan rakan kita yang g bersenam tu .. Beria ria laa diorng bersenam kan ? Atau berdiet nak jaga tubuh badan agar senantiasa segar bugar dan kelihatan muda ..

Tapi masalah utama ialah... disiplin hancuss !! Korang tengok.. diorng mesti ada yang merokok ! Makan tak jaga.. lepas bersenam , terus minum air ais , air berkabonat... camana tu ? Bagus atau tidak ?

Tu pasal kena tanya balik .. korang bersenam ni nak apa sebenarnya ? Nak luar cantik dalam arang batu ke ? Arang batu pon bernilai tau.. Ni kalau paru paru cam rumah rentung je apa kes ?? Yang minum ais batu tu haaa... sekali tangkap jantung apa kes ??

Baru bukak Utusan online ... Malek Noor yang jaguh sukan tu pon diserang sakit jantung ketika main bola.. Haa.. tu yang jaga kesihatan tu.. Kita ???

Kalau mati terus tak pe.. kalau terlepok kat hospital ?? Sapa susah ?

47 ulasan:

  1. Eeerrkkk ... Air 100plus leh minum tak lepas senam ??

    BalasPadam
  2. biarlah tak cantik di mata orang lain tapi yang penting kita seorang yang cantik dan SIHAT...

    BalasPadam
  3. hoho... betul2... senam dekat dua jam.. pastu balik rokok, teguk air sejuk. gas... menbazir tenaga jek.. uhhuhuhuh

    BalasPadam
  4. tengok ayat akhir tu trs igt kat mak yg masuk hsptl 2 hari lepas..semoga mak cpt smbuh..amin *esk fly balik kuching*

    BalasPadam
  5. as salam..
    hmm..berusaha sebaik2 usaha.huhu..
    saya punya makan pun tak berjaga..apa boleh buat. bila dah kerja, makan pun boleh terlupa. dok fikir pasal kerja.huu..
    ish. kena rekod balik ni hari2 makan apa.2 beringat sebelum kena =)

    thanks encik~

    BalasPadam
  6. uiikkss..nasib baik efa tak perasan cantik..haha

    biarlah cantik luar & cantik dalam kan.. :))


    tapi kena ingat, tak salah nak kelihatan cantik, yg paling penting kesihatan kena jaga..kecantikan luaran itu hanya lah pinjaman semata-mata.. bila-bila masa saja Allah boleh tarik balik..
    bersyukur lah di atas Kurniaan-Nya... weee... :D

    http://efagurlz.blogspot.com

    BalasPadam
  7. aiyak! terasa tang bersenam tapi minum minuman brais tu...

    pergh...

    BalasPadam
  8. nak sihat dan nak cantik jugak... bukan tamak haloba tapi keperluan. Sihat supaya dapat beribadah dengan lebih sempurna dan cantik untk suami buleh dapat pahala jugakkk... twink2

    BalasPadam
  9. nak sehat...law lawa tapi tak sehat watpa,,,huhu~~

    BalasPadam
  10. nak dua2.. hehehe.. xp mls senam la..

    BalasPadam
  11. SETUJU SANGAT.BERSENAM BAGAI NAK RAK.YANG LAIN TAK JAGA KANKAN :D

    BalasPadam
  12. alahai terasa pulak bagi ieb yang malas bersenam nie....

    BalasPadam
  13. nak cantik luar dalam...



    jom sertai 5 blog paling kerap dilawati 2011...

    entry terbaru >
    http://solomolo.blogspot.com/2011/03/5-blog-paling-kerap-dilawati-2011.html

    BalasPadam
  14. fuhhh en ben kak ilah ni senam ikut sempat.. tapi bila jatuh sakit 2 thn lepas..terus jadikan senam utk cantik kan semula kesihatan ni.. alhmdulillah kolestrol yg 8+ tu turun mendadak dlm sebulan dah jadi 3.4 . tiriod pun turun mendadak..
    buat taici dan jalan kaki pusing 5,6 kali taman tasik keramat tu..
    sekarang ni biar kesihatan yg cantek bukan wajah dan fizikal saja..
    tapi pelik kan org yg kuar senam leh sakit jantung.. itulah kuasa ALLAH swt tak siapa dpt melawan.. kita hanya mampu usaha sahaja.. t. kasih en ben ..

    BalasPadam
  15. abg ben..saya tag abg ben di entry blog saya!.. ;)
    mari lihat..
    link:
    http://quraishahir.blogspot.com/2011/03/5-blog-yang-paling-kerap-dilawati-2011.html

    BalasPadam
  16. tak taulah ini betul atau tak tapi ada org ckp merokok boleh kuruskan badan that's why sekarang ni ramai perempuan yg merokok..tapi macam abang ben ckp betul jugak, buat apa body cantik diluar, teruk dekat dalam..ee!!

    saya nak bersenam sb nak sihat.. :)

    BalasPadam
  17. hahahaha...baca entri en ben kali ni macam dengor laki aku membebel ngan anak2 dia...hadoilahh..nak bersenam tu memang bercinta sungguh aihh...cuba ajak pi makan..laju je saye siap..kannn

    BalasPadam
  18. waaa.combi xsuke senammmmm =(

    BalasPadam
  19. betul3. bersenam susah payah pun tak guna jugak kalo still main lantak je makan minum tu. hehe. :D

    BalasPadam
  20. Hahaha...part paru2 rentung tuh yg best...

    BalasPadam
  21. @c-tea

    tul3..stuju..perlu jaga kecantikan luar dan dalam...

    BalasPadam
  22. jom semua...jmput dtg sni kejap...


    http://imahrealife.blogspot.com/2011/03/tamparan-hebat.html

    BalasPadam
  23. hopefully malek nor cepat sehat..
    :)

    BalasPadam
  24. isk! penggemar mnum air sejuk eyqa nie.. abg ben,... jgn la garang sgt... sejak 2menjak ni entry abg ben pedas2 isinye.. hahahaha.... ramai plak yg tacing.. hihihi... lex la abg ben... jgn mara2... nnt kene sakit jntung susah.. *minta simpang abg ben oiiii*

    BalasPadam
  25. saye nak dua2!!nk cntek dan sehat!! ;)

    BalasPadam
  26. cantik cantik cantik!
    melebihkan kecantikan tapi kesihatan tak jaga.
    wat pa!






    patutnya kena jaga dua2.

    BalasPadam
  27. adus!..terkena muka nih..pas joging minum tea ais..huhu..pasni xmo dah!..hehe

    BalasPadam
  28. kesian malek nor...
    saya nak sehat+cantek..
    tak kira!..hehe.. :D

    BalasPadam
  29. tahniah abg ben!! 12000 sudah..=)

    BalasPadam
  30. nak kurus tp smpai skrg xkurus tang perot nih isk! bile nk diet je mesti xkonsisten!!! cane ni? bg la tips nk diet dgn konsisten plak bro ben!!!

    BalasPadam
  31. Selepas seminggu penat bekerja, senaman di hujung minggu dapat menyegarkan badan kembali.

    BalasPadam
  32. Ayu mmg xdak disiplin pi gym dulu.. apa lagi if gym kat dlm OU tu.. hahaha.. pi gym 1/2jam.. lagi 2jam window shopping.. mcmana tu.. so now xpi gym dah.. tp lepas berhenti gym badan mmg naik.. bagi dipam2 gitu.. but alhamdulilah.. lepas jumpa corset Premium Beautiful nie.. xyah gym2.. diet pun skit2 aje...(iklan jap) badan udah cantik luar dan dalam..

    Ayu cantik utk suami & anak2 ajee.. & utk kesihatan diri sendiri.. aminnn.. :)

    BalasPadam
  33. aduhh tersandar jap baca entri ni...dah la dah 4 bulan LM x senam...dah tu lantak ais lak sejak akhir2 ni..huhu.tq atas peringatan.dah mula minum ais mmg susahnyer saya nak berhenti..huwaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  34. nak sihat luar dalam,
    nak cantik luar dalam,
    itu yang terbaik!

    *perasan tak?....cantik dtg jika badan sihat, cantik mcm mana pun, kalau demam batuk kol-kol,srrrup sedut hingus...uh...buruk rupe.....

    BalasPadam
  35. nak sihat dan cantik..

    opss kalau mati terus tak sempat taubat..takmo takmo..

    BalasPadam
  36. Sebut je pasal cantek, confirm sume nak. Tapi hanya segelintir yang berjaya menjadi cantik + sihat.

    En. Ben, apa nak buat kalau follower dah sampai tahap maksimum? Akak pening ni sal tak tau nak buat cam mana? Refer link ni:-
    http://hidayatimohamed.blogspot.com/2011/03/nak-buat-macam-mana-ni.html

    Tolong akak ye. Thanks.

    BalasPadam
  37. btol tu..ramai org xreti jga mkn..walhal tu la kunci nak siihat...aku pon skrg cba x minum air ais semua...tp..kalau haus sgt..mmg rembat je..disiplin hancusssssssssssssss...

    BalasPadam
  38. haishh , mmg susah tu . haha
    kena senam laa nmpak nya lepas ni.
    klu tak senam , tkot lg terok dr malek noor . huuu

    BalasPadam
  39. jadi cantik kerana diri sendiri..
    bukan jadi cantik kerana nak menunjuk kat orang..kan jadi riak..
    lebih better jadi cantik luar dan dalam..pakej lengkap kan!! heehehehe
    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging!!

    new entry :
    http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/cinta-ayat-ayat-cinta.html

    BalasPadam
  40. kna la cantik luar dlm dgn premium beautiful corset.. http://kedaifazonline.blogspot.com

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI