Setiap saat ... pasti ada ..

 

Mak aih... letih sebenarnya buat segmen ni .. nak kena update segera punya .. tak leh biarkan .. nanti sejuk tak best dah kan ? Penat atau tidak , segerakan .. huhu ..

Ada blogger buat segmen gak .. ramai...Tapi aku bukan la pioneer kan ? Ke aku ? Entah.. malas nak mengaku .. ni ada satu lagi segmen dari RED KAMIKAZE ( link ) ... kalau nak try , silalah..

Sebenarnya nak buat segmen ni ada satu rahsia.. Sama gak segmen bloglist.. kenapa orang nak join segmen kita ? Haa.. tu kena ada resepi.. bukan main buat jer...

Tarikan utama segmen ialah TRAFIK .. kita perlu ada trafik yang tinggi untuk dikongsikan dengan blogger lain .. Apa yang perlu dibuat ialah , dapatkan trafik yang banyak dahulu.. Dan trafik ini adalah trafik yang setia .. Baru segmen boleh berjaya.. Kalau tidak ? Hurm..

Penat.. baru approve 20 komen... tak sampai 1 minit , 20 lagi dok tunggu nak di approve... huhu .. kalau tak keje , best la update... hurm...

Nak buat segmen , kena rajin ...

27 ulasan:

  1. yes mekasih for the tips bang! :D

    BalasPadam
  2. setuju!

    kene rajin. rajin. dan rajin! :)

    Miss Dill^^

    BalasPadam
  3. Go Go aBG BeN!~ (NYaNYi aLa2 LaGu 'Go Go PoWeR RaNGeRS!~') (^_____^)V

    BalasPadam
  4. sibuk bekerja, sibuk di rumah tapi masih cuba gigihkan diri BW...

    BalasPadam
  5. oo..ptt la hackers buat segmen xberjaya..thanks for the tips

    BalasPadam
  6. hahahhaa....saat aku baca entri abg ben ni...aku ketawa...hahahhaa....hah,2la abg ben sepa sruh bt segmen...kahkahkah....tp kn abg ben....tgk dr mata kasar,mmg rmai yg trtngu2 segmen abg ben....soma berebut2 nk join...sedangkan abg ben yg buat segmen da jenuh..lg kan aku ni yg nk follow up...jenuh jugak tngu link aku masuk dlm list...hahahhaa....

    BalasPadam
  7. mals nak mengaku?? haha** agak kelakar.. tu lah.. kalau trafik macam air laut.. sat sat naik.. sat sat turun.. takut nak wat segmen en.. silap2 takde sambutan.. diri sendiri yang merana.. semoga abg ben tros maju!

    BalasPadam
  8. abg ben memang rajin
    penat camne pun still buat gak...

    adus! penat arr terjah blog kawan2
    byk lagi ni.....hehehe

    BalasPadam
  9. Kagum dengan kerajinan En.BEn dalan berblogging ni... Betul la kata orang... " Kalau nak, seribu daya..."

    BalasPadam
  10. hahaha terbayang muka abg ben letih...hahaa

    BalasPadam
  11. ok la tu abg ben..zue ni. 1 hari baru bape jer masok bosan lak tgu komen huhu

    BalasPadam
  12. salam....

    dalam masa cuti sekolah, saya akan join semua segmen abg ben..

    bila dah abis cuti..susah sikit..

    :)

    BalasPadam
  13. sape setuju dengan Mr. Ben..angkat tangan macam sayerrr..heheh..tul tue..yang penting kena rajin n bagi full komitmen tuk berjaya..

    BalasPadam
  14. Nak buat camna tuan blog, tuan blog pandai berniaga, dah konfem kedai kena serbu..hehe..

    BalasPadam
  15. betoi2... time keje nak update ni mmg kene baling kasut klu kantoi... hihihi...

    BalasPadam
  16. ku masih belum sedia.... payah nak organizekan.. join xpe

    BalasPadam
  17. saya baru try berjinak2 dengan segmen2 ni..
    terkaso base, maap la yee..

    :D

    BalasPadam
  18. cian abg ben ..tu lah nak tolong xmo bagi haha teringin jugak nak wat segmen ..tapi trafic xde ..xleh2 haha nnt2 lah

    BalasPadam
  19. I ader satu idea baru kalau nak buat segmen. Rasa-rasanya kalau Ben buat cenggini boleh lebih berjaya dan Ben pon tak perlu kerja keras sangat. Lagi satu, ia akan memastikan/memaksa mereka yang join segmen akan saling menerjah blog-blog yang join kalau nak trafik lebih. Kalau tak terjah pon tak per...trafik pon kurang sikit lah.

    Hmmm...

    BalasPadam
  20. aik qaseh.. takkan xde trefik.. hehe..
    lagi 12 BA..
    erk.. nak unfolo bulih?.. nak jadi yg ke 'special'' haha..
    kita tunggu siapa yg kene..

    Jemput join GIVEAWAY : last day @ ALL IN ONE

    BalasPadam
  21. as salam..

    oh! tips menarik lagi!

    =)

    suka~
    trafik say terumbang ambing macam ombak. jap tinggi, jap rendah. takpe la.kira sesuia la dengan cara hidup workholic

    =)

    BalasPadam
  22. @Miss Dill

    kak dilla.glad 2 see u here..smngt nk berblogging ni..hehe

    BalasPadam
  23. org rajin buat segmen saye rajin join..hehehehe

    BalasPadam
  24. yezza..penyakit malas sila pergi jauh2.hehehehee

    BalasPadam
  25. thanx sangat2 abg ben sbb tlg promote...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009