Selasa, 15 Mac 2011

Setiap saat ... pasti ada ..

 

Mak aih... letih sebenarnya buat segmen ni .. nak kena update segera punya .. tak leh biarkan .. nanti sejuk tak best dah kan ? Penat atau tidak , segerakan .. huhu ..

Ada blogger buat segmen gak .. ramai...Tapi aku bukan la pioneer kan ? Ke aku ? Entah.. malas nak mengaku .. ni ada satu lagi segmen dari RED KAMIKAZE ( link ) ... kalau nak try , silalah..

Sebenarnya nak buat segmen ni ada satu rahsia.. Sama gak segmen bloglist.. kenapa orang nak join segmen kita ? Haa.. tu kena ada resepi.. bukan main buat jer...

Tarikan utama segmen ialah TRAFIK .. kita perlu ada trafik yang tinggi untuk dikongsikan dengan blogger lain .. Apa yang perlu dibuat ialah , dapatkan trafik yang banyak dahulu.. Dan trafik ini adalah trafik yang setia .. Baru segmen boleh berjaya.. Kalau tidak ? Hurm..

Penat.. baru approve 20 komen... tak sampai 1 minit , 20 lagi dok tunggu nak di approve... huhu .. kalau tak keje , best la update... hurm...

Nak buat segmen , kena rajin ...

27 komen :

Akid azami berkata... [Reply to comment]

yes mekasih for the tips bang! :D

Miss Dill berkata... [Reply to comment]

setuju!

kene rajin. rajin. dan rajin! :)

Miss Dill^^

SiS NaD berkata... [Reply to comment]

Go Go aBG BeN!~ (NYaNYi aLa2 LaGu 'Go Go PoWeR RaNGeRS!~') (^_____^)V

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

sibuk bekerja, sibuk di rumah tapi masih cuba gigihkan diri BW...

Hackers berkata... [Reply to comment]

oo..ptt la hackers buat segmen xberjaya..thanks for the tips

yanty berkata... [Reply to comment]

hahahhaa....saat aku baca entri abg ben ni...aku ketawa...hahahhaa....hah,2la abg ben sepa sruh bt segmen...kahkahkah....tp kn abg ben....tgk dr mata kasar,mmg rmai yg trtngu2 segmen abg ben....soma berebut2 nk join...sedangkan abg ben yg buat segmen da jenuh..lg kan aku ni yg nk follow up...jenuh jugak tngu link aku masuk dlm list...hahahhaa....

GadisGula-gula berkata... [Reply to comment]

mals nak mengaku?? haha** agak kelakar.. tu lah.. kalau trafik macam air laut.. sat sat naik.. sat sat turun.. takut nak wat segmen en.. silap2 takde sambutan.. diri sendiri yang merana.. semoga abg ben tros maju!

mas.saari berkata... [Reply to comment]

abg ben memang rajin
penat camne pun still buat gak...

adus! penat arr terjah blog kawan2
byk lagi ni.....hehehe

AdiaLuze berkata... [Reply to comment]

Kagum dengan kerajinan En.BEn dalan berblogging ni... Betul la kata orang... " Kalau nak, seribu daya..."

DaK CoMoT berkata... [Reply to comment]

hahaha terbayang muka abg ben letih...hahaa

Zue Cancer berkata... [Reply to comment]

ok la tu abg ben..zue ni. 1 hari baru bape jer masok bosan lak tgu komen huhu

Sekamar Rindu berkata... [Reply to comment]

salam....

dalam masa cuti sekolah, saya akan join semua segmen abg ben..

bila dah abis cuti..susah sikit..

:)

mrsazrul berkata... [Reply to comment]

sape setuju dengan Mr. Ben..angkat tangan macam sayerrr..heheh..tul tue..yang penting kena rajin n bagi full komitmen tuk berjaya..

GreenAppleKu.com berkata... [Reply to comment]

Nak buat camna tuan blog, tuan blog pandai berniaga, dah konfem kedai kena serbu..hehe..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim berkata... [Reply to comment]

Abg ben memang blogger yg terbaik! :)

nuhara berkata... [Reply to comment]

terbaik abg ben

Eyqasara berkata... [Reply to comment]

betoi2... time keje nak update ni mmg kene baling kasut klu kantoi... hihihi...

che'pi berkata... [Reply to comment]

ku masih belum sedia.... payah nak organizekan.. join xpe

Hanieqha berkata... [Reply to comment]

saya baru try berjinak2 dengan segmen2 ni..
terkaso base, maap la yee..

:D

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

cian abg ben ..tu lah nak tolong xmo bagi haha teringin jugak nak wat segmen ..tapi trafic xde ..xleh2 haha nnt2 lah

logorithm berkata... [Reply to comment]

I ader satu idea baru kalau nak buat segmen. Rasa-rasanya kalau Ben buat cenggini boleh lebih berjaya dan Ben pon tak perlu kerja keras sangat. Lagi satu, ia akan memastikan/memaksa mereka yang join segmen akan saling menerjah blog-blog yang join kalau nak trafik lebih. Kalau tak terjah pon tak per...trafik pon kurang sikit lah.

Hmmm...

nur berkata... [Reply to comment]

aik qaseh.. takkan xde trefik.. hehe..
lagi 12 BA..
erk.. nak unfolo bulih?.. nak jadi yg ke 'special'' haha..
kita tunggu siapa yg kene..

Jemput join GIVEAWAY : last day @ ALL IN ONE

Подтверждаю berkata... [Reply to comment]

as salam..

oh! tips menarik lagi!

=)

suka~
trafik say terumbang ambing macam ombak. jap tinggi, jap rendah. takpe la.kira sesuia la dengan cara hidup workholic

=)

pearl jade berkata... [Reply to comment]

@Miss Dill

kak dilla.glad 2 see u here..smngt nk berblogging ni..hehe

risa berkata... [Reply to comment]

org rajin buat segmen saye rajin join..hehehehe

ilham_un berkata... [Reply to comment]

yezza..penyakit malas sila pergi jauh2.hehehehee

Mr. Kamikaze berkata... [Reply to comment]

thanx sangat2 abg ben sbb tlg promote...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI