Isnin, 15 Ogos 2011

Aku dicabar oleh blogger !! Pantang aku neh !

Gulp... Gulp ... Hurm... kalau dulu kan , bila cakap pasal ni , mesti aku akan kata , " Tak pe la .. esok esok je la saya masuk yer ? " Tapi mampukah aku berkata begitu ?? Aku tak mampu !! Aku pasti akan dipaksa nanti ..

Beranikah aku menyahut cabaranya ?? Huh .. kalau dia boleh , takkan aku tak boleh kan ? Kalau orang lain boleh , takkan aku nak lari mencanak kan .. Kalau orang lain boleh pengsan , takkan aku ikut pengsan kot ? Haaa ..

Detik-detik istimewa .. Huhuh.. mmg istimewa tapi tak semua mampu mengharungi detik itu .. Biarlah ianya duk kat sebelah sambil memberi semangat .. Nak menyambut tu, bila sampai waktunya .. Allah akan tentukan .. huhu ..

Cabaran apa ni ? Ni bukan game show .. tapi ada sahabat blogger mencabar aku .. Kira cabaran baik je la.. bukan jahat punya cabaran .. Tapi mampukah aku ? Macam aku kata tadi , bila tiba masanya ... segalanya terjawab.. Doakan yer ..

Erk.. apa cerita ni ?? Klik SINI (update terkini )

20 komen :

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

cabaran meneman wife dalam labor roomkah?

BeloG MTT berkata... [Reply to comment]

Insya'allah.. Aminnnn :)

Lia-De-Pinky-Leo berkata... [Reply to comment]

wahahah... sahut jgn x sahut cabaran tuh...

Baru dpt pglamn yg x semua org dpt.. :)

gadisBunga berkata... [Reply to comment]

sahut ben, sahut!

Adie Achim berkata... [Reply to comment]

Saya doakan...

Mudah-mudahan tiba waktu dan masanya kelak, Ben diberi peluang dan dipermudahkan.

InshAllah.

alepridz berkata... [Reply to comment]

wooooooo.. baru abis baca... abis lah bro ben... cabaran mencabar ni.... tapi dengan cabaran ini jugak boleh menghilangkan nerves wife bro ben semasa dalam labour room tu nnt...

come on!! bro ben... i know u can do it....

go go go

QueeN TerataI berkata... [Reply to comment]

InsyaAllah boleh abg ben.. yang penting fikir positif dan niat kita.. kalau betul nak melihat sendiri kekuasaan Allah SWT.. inilah masanya abg ben... Jgnlah lepaskan peluang yang ada yang pertama kali sememangnya yang paling afdal kerana ia begitu menginsafkan...

barulah kita akan menghargai isteri kita, anak-anak kita, ibu kita terutamanya... Jika peluang ini di ambil oleh semua lelaki.. Mungkin tidak terjadinya perbuatan mendera, berlaku curang atau tidak menghargai isteri.. dan pasti tidak akan berlaku kes pembuangan bayi, penderaan kanak-kanak sudah tentunyalah kita tak akan menderhaka kpd ibubapa kita krn kita tahu betapa susahdan sakitnya untuk kita dilahirkan ke dunia ini...

Chaiyok abg ben! kalo dpt abg ben sendiri yg sambut baby dan memotong tali pusat lg best dan teruja.. itulah pengalaman suami saya..

Hayfa Damia berkata... [Reply to comment]

hehehe
gud luck abg Ben..
sy doakn abg Ben berkata ya utk waktu tu nnt..^_^

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

saya nak suami saya nanti pun tengok saya bersalin di sisi saya...

Nurhasliza Jeffry berkata... [Reply to comment]

Ok, saya pun cabar Abang Bengbeng jugak. Ehehe. :D

Anyyss Shuhaimi berkata... [Reply to comment]

abg ben pasti boleh!

eddie yustin berkata... [Reply to comment]

Salam bro..Alhamdulillah aku dapat lihat kedua-dua kelahiran anak aku secara live...masa tu baru tahu betapa deritanya saat ibu melahirkan kita kedunia..betapa hebatnya seorang wanita yang dapat menanggung kesakitan demi untuk satu kebahagian...Kalau ko dapat tgk secara lansung lagi bagus..betapa pentingnya suami disisi isteri ketika itu..

Adylia Qarissa berkata... [Reply to comment]

dengan berbadan ketul ketul, pasti abg ben akan buktikannya!!.. :)

QasehSuci berkata... [Reply to comment]

insyallah...abg ben boleh ... bila tanya kengkawan pasal perkara nie ... si isteri mesti kata ... bangga ada suami mcm tuh ... sekurg2nya si suami akan lebih menghargai isteri ... chaiyok2x abg ben ...

missbby berkata... [Reply to comment]

ni mesti cabaran temankan wife bersalin kan? jomm..pengalaman istimewa tu..

zalin onceitalk berkata... [Reply to comment]

insyaAllah semuanya akan dipermudahkan untuk bro..kena selalu berdoa..

hafizudin berkata... [Reply to comment]

itu fav icon BA yang baru kan.
atau dah pernah guna sebelum ni.
maaf bertanya.
gua orang baru.

alif haris berkata... [Reply to comment]

selamat menempuh cabaran bang ben :)
semoga dipermudahkan ^^

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

blog informasi terkini -->

dylla abas berkata... [Reply to comment]

huh..menarik cabaran ni.chaiyok bro..!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI