Minta perhatian , wahai rakan rakan di dunia maya ini..

 

Eceh.. cam zaman dulu dulu .. Nak wat cara penyampai mohor tu tak leh lak.. ehehe.. Ok ok.. ada dua perkara penting untuk aku mintak korang panjangkan ..

Yang pertama .. Ada rakan blogger yang mungkin tak tau dan mintak aku menyebarkan satu entri berkenaan undian ISRAEL vs PALESTINE

image

Pesanan ikhlas daripada saya.
Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"
Ia adalah mesej berantai.

Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka.

Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine?

Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois/isr​ael-vs-palestine.com.

Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah.
http://www.whois.net/whois/isr
www.whois.net

Dunia akhir zaman yang penuh dengan fitnah. Antara haq dan yang batil. Masih boleh dibezakan?
WaaAllahu a'lam.......

Sumber : HAWA

 

Yang kedua ,

image

Boleh baca mengenainya di SINI

31 ulasan:

  1. jom solat subuh.. kite doa byk2 :)

    BalasPadam
  2. nice info pagi2 lepas sahur nie ;)
    sifat lelaki vd sifat perempuan??

    BalasPadam
  3. Queen .. Yup.. Cara termudah utk bantu.. Tq ben for info ni..

    BalasPadam
  4. baru je singgah semalam site nie, hurm, xtau pulak an.

    BalasPadam
  5. singgah cni sebelum solat suboh. ;p
    do visit my blog abg ben, need some opinion here ;)
    http://honeybeesyue.blogspot.com/2011/08/buat-para-wanita-dan-lelaki.html

    BalasPadam
  6. x pernah undi pun,akak mmg x caye ngan bende2 ni seme

    BalasPadam
  7. Tq bro sebab sudi kongsi pasal adik Najwa....semoga bro dirahmati Allah.....amin

    BalasPadam
  8. errrrkkk...thnx abg ben tuk pndedahan ni...ada jugak terbuka sklai hari tu...

    BalasPadam
  9. 1.seb baik xpernah buka pom web yg vote2 2...
    2. insyaallah kita doakan semoga yg hilang itu dijumpai. doa bulan ramadhan akan dimakbulkan ALLAH. sesamalah berdoa :)

    BalasPadam
  10. Baru tahu...huhuhuhuu.. Jem jem... Tidak!!!! Semalam baru je masuk laman web tu

    BalasPadam
  11. assalam bro ben..

    ada ternampak link tu... tapi takut nak tekan... nasib baik tak tekan...

    alahai kesiannyer awek tu kene culik... harap2 cepat2 la jumpa...

    BalasPadam
  12. mujurlah x undi lagi...singgah sini ye abg ben..TQ

    http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/08/bantulah-kami.html

    BalasPadam
  13. ouh baru tahu..time kasih

    BalasPadam
  14. semakin tertindas saudara kita di palestine :(

    BalasPadam
  15. Pihak Zionis memang licik. Dorg sanggup buat pe saje utk tgk islam jatuh. Subhanallah.

    UPDATE:GOOGLE VOTE! PALESTIN vs ISRAEL!

    BalasPadam
  16. ya Allah. palestine di undi mcm tu ? dibuat mainan. giler ke hape ?








    pasal bdk prmpuan tu, ksiannya :(

    BalasPadam
  17. nice post abg ben. buat peringatan bagi yang tak tahu, takut terpedaya.

    10 MAKANAN PALING PELIK ASIA:
    http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/08/10-makanan-pelik-asia-koleksi-gambar.html

    BalasPadam
  18. nak share pasal budak perempuan tu yak.

    BalasPadam
  19. begitu rupanya ye abg ben...

    BalasPadam
  20. lalalala... abang ben x pernah bals komen saya... sedeyh.. :(



    Entry : wayang 3D dirumah

    BalasPadam
  21. moga adik yang hilang tu ditemui secepat mungkin!

    BalasPadam
  22. mujur aku x buat voting ape2 lagi..hehe..owh pa kata bro sebarkan kat clab bro bgtau diorang2 supaya jgn undi..hehe...

    BalasPadam
  23. Nak berkongsi maklumat juga...

    http://darikacamatatokwan.blogspot.com/2011/05/israel-negara-bendera.html

    BalasPadam
  24. ada baca tapi tak undi pun .. pelik jugak ,,
    hurm doakan supaya najwa di temui dgn selamat .. takutnya emm

    BalasPadam
  25. ISk3.. Nak tolong pun susah kan skrg nih?

    BalasPadam
  26. hari tu hosmet bagi link ni mintak tolong undi...huhuhu... da terundi da...

    BalasPadam
  27. T_T....nk comment psal entry nie jgak..tp ramai dh comment benda yg sm..

    nk comment psal comment2 la :P
    mak aiii..bnyknya! :D

    BalasPadam
  28. israel memam kuat mengambil kesempatan kat atas Palestin...
    yam pasal awek tu pulak....ermm..
    cute jugak muka die..single lagi ke..>_<

    BalasPadam
  29. salam. thanks abg coz bagi info pasal ni.. tak tau pun.. da delete da entry tuh~ sekian~

    sorry lambat cmmnt.. bru dpt on9~

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.