SEGMEN : KAMI BLOGGER PRIHATIN !

INI ENTRI STICKY POST - ENTRI TERBARU DI BAWAH ENTRI INI

Ini adalah segmen sebagai sokongan terhadap kempen TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA  anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA atau IRM .
Sebagai blogger , kita punya tanggungjawab sosial tersendiri . Berbeza dengan mereka yang bukan blogger . Blogger memainkan peranan yang penting di waktu ini memandangkan dunia internet telah mendapat sambutan yang amat hebat . Blogger perlu bijak mengambil kesempatan ini dengan menghebahkan mengenai kempen ini di dalam blog masing masing ..
Tak susah .. 1 blog ada 100 pembaca katakan .. Dalam 100 tu dapat seorang derma RM10 .. Cukuplah.. Kalau yang menghebahkan lebih dari 100 blog ? 200 ? Berapa dah kutipan derma ? Mereka tak tau jadi blogger yang yang memberitahu.. Tak susahkan ?
Rakan rakan di FACEBOOK , TWITTER dan blog , sama sama kita sebarkan ..
" RM 3 juta menjelang Syawal yg IRM perlukan utk Somalia tidak mustahil, Insya ALlah! Dermalah dlm 10 terakhir Ramadan ini. "
Buat rakan rakan blogger , jom kita sebarkan melalui segmen ini ..
Sila buat satu entri khas ..
  1. Letak Header Ben Ashaari Blog 
  2. Tajuk : KAMI BLOGGER PRIHATIN  dan linkkan ke entri ini .
  3. Sila letak video ini atau korang leh letak gambar berkaitan dengan isu kemanusiaan ini dengan mengoogle.. Ada berpuluh ribu..

     
            Jika ada yang berminat untuk menderma , boleh ke laman ini :http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/
            Terbuka buat semua blogger ... Tutup sehingga 1 Syawal nanti.. Ini adalah sticky post..  Terima kasih ...
            Tiada penyenaraian url blog ... IKHLAS KERANA ALLAH ..dan juga kerana mereka , saudara seagama ..

            92 ulasan:

            1. dah join segmen ni..

              http://syuk6692.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              nak senang
              KAMI BLOGGER PRIHATIN | Miles To Go

              BalasPadam
            2. salam abg ben..sy dh join..

              http://mizztina.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              trm ksh anjurkan segmen ni..

              BalasPadam
            3. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/08/saya-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            4. Join...
              sama2 kita membantu meringan beban...

              http://asranorrie.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            5. Mak Dara amat amat menyokong segmen ini.. Tahniah utk Adik ben..

              http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            6. Kami Blogger Prihatin!!

              http://farizaothman.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            7. http://viniyamey.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              JOIN BANG BEN..

              BalasPadam
            8. Entri kedua rakyat Somalia :

              http://chiqabear.blogspot.com/2011/08/ikhlas-ramadhan-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            9. http://sanonatasnow.blogspot.com/2011/08/segmen-abang-ben-kami-blogger-prihatin.html



              Dah join ! Hehe . First trial , tak tau jadi ape . haha ;)

              BalasPadam
            10. http://sanonatasnow.blogspot.com/2011/08/segmen-abang-ben-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            11. boleh menderma serendah rm 10 ke abg ben???

              BalasPadam
            12. boleh menderma serendah rm 10 ke abg ben???

              BalasPadam
            13. http://cikteddycorner.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            14. salam cik ben. saye pon da join jugak.

              http://mummylululala.blogspot.com/

              BalasPadam
            15. SAYA SOKONG SEGMEN NI..JOIN JUGAK

              http://mrbaiz.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            16. Saya join...up lagi entri...:)

              http://zihnunfatin.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            17. sy join. ;)

              http://ena-fuzz.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            18. saya copy ayt abg ben dlm entry saye kat link ni : http://www.benashaari.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              harap2 tak kene mrah..T__T

              BalasPadam
            19. KAMI BLOGGER PRIHATIN !!

              http://aku-ar-anonymous.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            20. harap dapat membantu..

              http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            21. Salam Ramadhan.

              Ini 'share' saya ----> http://ibuaqifatheart.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            22. :)

              http://missgaban.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin-poverty-in.html

              BalasPadam
            23. salam ramadhan...

              saya rasa bertanggungjwb utk sokong segmen ni.

              http://nurfaizahmnor.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            24. join segmen terbaik nie..

              sama2 kita ringankan beban mereka..

              http://ciksyiedacantek.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            25. wani pun dah join, semoga usaha abg ben diberkati :)

              http://shazwanizam.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            26. http://fatashiru.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            27. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html


              sangat prihatinnn

              BalasPadam
            28. salam.. atia perihatin sama dengan kempen nie..

              http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            29. Perihatin dan pemerhatian... :)

              http://linmdnoor.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            30. Emma pun prihatin jugak =)

              http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            31. sedih giler2....bersyukur padaMu ya Allah. Jom kawan-kawan kita menderma seikhlas mungkin.semoga derma ini disalurkan dengan betul, insha allah.

              BalasPadam
            32. dah siap ....

              http://www.cikdya.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              - aku putuskan korang wajib menderma walaupun hanya dengan RM1 sebab bil broadband korang boleh bayar sampai RM70 tak akan RM1 pun tak boleh hulur - ^_^

              BalasPadam
            33. ^__^

              http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            34. :)

              http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            35. hmm join..
              http://buttersheep.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            36. Join jugak Abg Ben....sedeynye..:(((

              http://azlinamuhammad.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            37. demi menjaga hati pihak lain saya buat segmen ni lain dari yang lain,.
              harap diterima demi saudara2 kita disana,..

              http://www.macamnilahkita.com/2011/08/tabung-bantuan-kemanusiaan-somalia-irm.html

              BalasPadam
            38. Dengan ikhlas, saya join
              http://hotkebaya.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            39. moga dapat membantu
              dah join
              http://lolitamissayien.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            40. bersyukur berada dibumi malaysia

              BalasPadam
            41. saya prihatin

              http://eikaarysha.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            42. http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              sedih dgn deme ni

              BalasPadam
            43. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

              BalasPadam
            44. #maappp..yg tadi terpaksa padam sebab aida edit balik post tu..dah edit link balik :)

              aida join segmen ni walau menangis sepanjang menulis entri ni..

              http://aida4eva.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin-bantulah-warga_19.html

              menggigil tangan taip. sedihhhhh

              T___T

              BalasPadam
            45. baca...baca..jgn tak baca..

              http://muazijah.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin-by-ben-ashaari.html

              sorry lambat siapkan.ijah xberapa sihat.sibuk dgn kerja & suami..

              BalasPadam
            46. bro awat lme xupdet blog ni
              xchat ke hehehe

              BalasPadam
            47. Bersyukurlah kita kepada Allah di atas rezekiNYA yang melimpah-ruah untuk kita di bumi Malaysia yang tercinta ini..

              http://sajejer.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            48. syukur dengan rezeki..alhamdulillah..nad join..

              http://miss-nadya.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            49. Join segmen ni..
              Kalau kita tak prihatin terhadap
              mereka siapa lagi nak membantu
              mereka.

              http://shazwanieybubblebloggie.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            50. semoga Allah meringankan bebanan mereka..amin

              http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            51. sungguh sedih tengok mereka semua.

              http://liailnia.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            52. http://ffullhousestory.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html


              BEN ASHAARI thanks atas info ini... kita wajib membantu... kalau tak kita tanggung dosa mengabaikan keperluan sesama islam

              sedihnya

              BalasPadam
            53. terharunya tgk.tx for the invitation abg ben.will join this ASAP.

              BalasPadam
            54. KAMI BLOGGER PRIHATIN!!

              http://syapik.blogspot.com/2011/08/ramadhan-antara-azab-dan-nikmat.html

              BalasPadam
            55. ada antara mereka ni yang sanggup mandi dari kencing haiwan..hiba melihatnya sy ada buat 1 post untuk WORLD HUNGER
              KIta berbuka beli banyak2..tapi mereka??|

              http://egyptdzulkarnain.blogspot.com/2011/08/kanak-kanak-mati-kebuluran.html

              BalasPadam
            56. semoga keprihatinan yang lahir bukan sekedar tulisan semata... Amin :)

              http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            57. saye prihatin
              http://jajaazmi.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            58. turut sama menyebarkan kempen ni

              http://yslgalz213.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            59. perlu menjadi blogger prihatin akn org lain ...:)

              http://achusara.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            60. Alhamdulillah...akhirnya dapat join juga. Terima kasih abg ben...

              http://sun3tpini.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            61. salam..sy dah turut serta

              http://blogtidakbernama.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            62. selamat bersahur.... join...

              http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            63. Salam..saya join segmen ni. :)

              http://haanakazuki.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            64. JOIN:


              http://informations-the.blogspot.com/2011/08/betol-betol-simpati-kami-blogger.html

              BalasPadam
            65. salam . . .

              http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            66. assalamulaikum bro ben
              tqvm atas segmen ni
              saya dah joint jumaat lalu
              cuma tak sempat nak maklumkan dgn bro ben.
              http://www.myukhuwwah.com/2011/08/somalia-famine-kami-blogger-prihatin.html
              sekian,wassalam

              BalasPadam
            67. Infaq Fillah http://fizarose.blogspot.com/2011/08/sbp-saya-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            68. Kami blogger prihatin

              Saya join...

              http://mohdyunus89.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            69. Saya join...harap kehidupan mereka cepat berubah.. dan lebih baik amin..

              http://arulslumber.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            70. salam bro..join jugak untuk membantu

              http://irrahady.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            71. http://www.adzriel.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            72. Kami Blogger Prihatin. Saya join..

              http://pearlpett.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            73. KAMI BLOGGER PRIHATIN...!

              http://azzaharulpreciouslife.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin-jom-sokong.html

              BalasPadam
            74. KAMI BLOGGER PRIHATIN!!!

              http://nur-waheda.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            75. Salam.
              Boleh dapatkan gambar di sini:

              http://www.hasrulhassan.com/2011/08/gambar-kebuluran-di-somalia-bantu.html

              Terima kasih.

              BalasPadam
            76. sy join jugak.. semalam lupa nak letak komen kat sini.


              http://dakkcique.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            77. Kak Ziela join juga... Insaf kerana diberi rahmat Allah. Tq Ben. Selamat Hari raya. Maaf Zahir Batin.. (banyak agaknya salah akak pada kamu kan..huhuhu)

              http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/08/kesian-kat-mereka.html

              BalasPadam
            78. KAMI BLOGGER PRIHATIN!

              syukur dengan rezeki diberi...alhamdulillah.. elle join..

              http://belongs2elle.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            79. Bulan yang baik ini apa salahnya kita melakukan pekara yang baik-baik.. so saya sokong En Ben..

              http://pemburu-pelangi.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            80. assalamualaikum harap dapat mencuri sedikit masa BA untuk baca entry ni.

              http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/apa-guna-pakai-tudung-kalau-baju-sendat.html

              BalasPadam
            81. ya allah. sedihnyee. :( Insyaallah Sofea join segmen ni

              BalasPadam
            82. http://malaysiascore.blogspot.com/2011/08/kami-bloggers-perihatin-kempen-tabung.html

              BalasPadam
            83. sokong dengan kami blogger prihatin.
              terasa keinsafan disini

              http://katakituhijau.blogspot.com/2011/08/kami-blogger-prihatin.html

              BalasPadam
            84. http://sayasukamerapu.blogspot.com/2011/08/saya-blogger-prihatin.html

              saya sokong sangat2 :)

              BalasPadam
            85. http://astoryisaboutyouandme.blogspot.com/2011/08/di-ambang-raya-yang-boring-so-kita.html

              CONTEST HARI RAYA

              BalasPadam
            86. salam abg ben

              emy da join segmen nie.

              http://emyzulaiha.blogspot.com/2011/08/segmen-kami-blogger-prihatin.html

              semoga sedikit sebanyak dapat membantu.amin =)

              BalasPadam

            Peringatan



            Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

            Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

            Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

            Terima Kasih ..

            BEN ASHAARI