Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 8 Ogos 2011

" Lama aku tak wat keje gila .. "

 

image

Dengan jumlah entri yang semakin skit dan insyaAllah seminggu sekali je update ( ok tak ? ) dan tanpa sebarang segmen , hari ni dapat la gak 8 ribu UV ... Bukan la nak nak riak atau berlagak tapi sekadar nak bagitau , kalau kita usaha , kita mampu capai apa yang kita nak .. itu saja .. Kalau dok berdengki khianat , entah sampai bila tkkn maju..

image

Sebenarnya malas aku nak update pasal ni.. Aku nak simpan untuk kenangan peribadi aku tapi .. entah , mungkin sekadar nak berkongsi cerita.. Lagi pon ini bukan kali pertama .. dah banyak kali pon ..

Tak perlu nak rasa kagum.. Korang boleh buat lebih dari ni .. Aku percaya ... serius.. apa yang korang kena kena buat cuma belajar lagi teknik-teknik blogging ni.. Tapi aku tak belajar pon.. aku lebih gemar melogkan perasaan aku .. hehehe ..

Semoga Berjaya .. Ops.. kalau nak tau teknik teknik berblog ni , g la blog DENAIHATI.COM dan ARIFFSHAH.COM .. Macam macam ilmu blogging ada kat sana .. Kat sini , cuma bebelan aku je..  :)

Blogger Pilihan BEN ASHAARI malam ini ..

 

image

Jangan goreng aku dah la yer , Abe Goreng ... hehehe ..

http://goreng-gorengada.blogspot.com

" Gila berat hari ni !! Haih .. Lupa lak.. nak hadiah ?

 

image

Perghh.. gila berat arinih .. Bukan sbb berbuka puasa ..tapi isu isu dalam blog aku ari ni.. Semua berat berat belaka.. Bila baca berkerut punya dahi .. Huhuh..

Esok nak ringan je la.. Memandangkan nak jadi seorang daddy .. hurm.. tk best.. ayah ? Ramai dah.. ayahanda ? Tak leh.. nanti kena saman .. Abuya ? Abi ? Baba ? Arghhhhhhhhhhh... Hahaha.. lambat lagi laaaa...

Esok nak buat isu ringan je la.. Nak cari isu artis. nak wat gossip artis.. mesti hangat punya isu .. Trafik tak tinggi ? Muhaahah.. tak pe la... Ari ni dah tinggi pon.. 7 ribu lebih... huhu.. tak terkawal lak esok .. kan kan ? 

Lupa lak.. sapa nak hadiah ? Meh klik SINI

" Lagi dok larang , lagi depa buat ! " Kata mak aku laa ..

 

  • Jangan main judi ... depa main gak ...
  • Jangan kacau anak dara orang ... depa kacau jugak ..
  • Jangan pandu kereta laju laju .. depa buat jugak ..
  • Jangan makan di khalayak ramai time posa .. depa makan dalam tandas..
  • Jangan mencuri .. depa tak mencuri tapi pecah amanah ja..
  • Jangan main mercun .. tak main aih , tengok jaa.. tu jari hilang 3 ketul !

Lagi dok larang .. lagi depa dok buat .. Pasai pa ? Pasai dah mmg gitu.. Lagi larang lagi best buat .. Manusia oh manusia .. nasib baik aku vampire !

Warghh... kerajaan bagi bonus !!

 

Pergh.. bonus !! Bonus !! Yess !! Setengah bulan gaji woii .. Kerajaan baik hati wooo .. I like .. Esok gak aku undi BN ! Pembangkang ada ??? Tak daaa punyaaa.. kan kan ?

Haih.. Setengah bulan gaji .. syukur alhamdulillah.. tetap bersyukur kerana itu hak mereka kan ? Tak bagi kalu ? Cuba la tak bagi tengok ? Hahahha .. Adeh.. macam macam ..

Tapi.. tapi .. tapi .. itu je ke ??? Cuepacs mintak dua bulan kan ? hehehe.. Sat nak ingat balik.. Bila aku pernah merasa dua bulan .. hurmmm.. hurmm... hurm..... Oh , mana ada budget .. Kerajaan tak de duit wooo nak bagi dua bulan .. Tak de duit atau nak jimat ? Ke saja tamo bagi ? Ke  ke ?? Apa apa je laaa.... Tak kisah la .. Janji leh buat belanja bagi duit raya kat anak anak buah yang datang beraya nanti.. Nasib baik ada duit bonus tu kan .. Leh buat bagi budak budak.. Kita tak pe ... Tak yah beli apa apa .. dah tua.. pakai je la apa yang ada .. Tu laa.. sapa suruh tak belajar pandai pandai .. Kalau tak boleh jadi ahli politik .. Baru leh hidup mewah kan ? Ni takat kakitangan jer , jadi amik je la apa yang mereka bagi.. Syukur Alhamdulillah ..

Oh ya... hurm.. camana dengan pandangan aku tadi ? Tuu.. tengok ramai rakan rakan yang bertaraf 'kontrak' mengadu nasib.. Kat mana mereka nak mengadu nasib ? Pergh.. tahu tak penangan label 'KONTRAK' di sektor awam ? Haih.. nak tau ? G baca kat SINI ..

Diulangi , ini bukan isu BONUS yer .. tapi isu kebajikan mereka yang bekerja di sektor awam yang bertaraf KONTRAK .. baca biar betul.. Artikal mengenai bonus , boleh baca Bonus setengah bulan untuk penjawat awam, RM500 untuk pesara

Fitnah terhadap wanita ini ??

 

Iskhh... kadang kadang susah gak nak tulis dalam blog ni .. Kita cerita lain , mereka faham lain .. Tadi dalam entri aku ,Identiti wanita yang suka memaki hamun Islam di FACEBOOK telah dikenalpasti ? , ada rakan blogger menegur tulisan aku yamg mana seolah olah seperti memfitnah .. Iskh... tak la gitu .. Aku pon tak suka memfitnah mahupun difitnah .. Kena baca betul betul entri aku tu ..

Mula mula ada tanda soal .. Bererti satu persoalan memandangkan ada blog yang membuat entri mengenai wanita tersebut .. Seperti isu isu panas zaman sekarang ini .. Sebagai contoh kes Anwar ibraham yang dituduh meliwat ..

Ok... berbalik pada isu wanita tersebut , aku ada memberitahu bahawa andai benar wanita itu yang melakukannya , maka abislah dia .. Jika bukan dia , maka pon habis dia (  Kalau betul la dia , masak masak !! Kalau bukan dia ? Pon masak masak ! ) . Apa maksud aku ? Maksud aku kesian dia sbb tak pasal pasal dia terbabit .. Samada dia difitnah atau menjadi mangsa mereka yang tak puashati dengannya .. Wallahualam ..

Tapi segalanya terjawab bila ada pembaca di blog aku menjawab segala persoalan tersebut .. Sila baca di entri DIA KAWAN SAYA: PEMILIK AKAUN MENGHINA ISLAM ..

Malah wanita tersebut pon telah membuat laporan polis .. Pergh.. masak masak.. Ini baru betul betul difitnah ...  Haih .. Macam macam..

Kesian dia ...

" Akak , nak tanya .. saja je ke bagi nampak lurah dada tu ? "

 

Hari tu , akak tu nak tunjuk seluar dalam dia kat entri SELUAR DALAM neh .. Tang tunjuk lurah dada ni , toksah cakap laaa.. Bersepah terutama yang muda muda ni.. Ada yang bertudung pon pakat nak tunjuk gak okeh !!

Aku pelik la.. Diorng tau yang tu aset diorg yang mana hanya yang layak saja boleh menikmatinya .. Haaa.. ni terus terang ni walaupun aku tau ada budak sekolah membaca blog aku ni .. Jadi aku nak diorng pon tau gak tentang harga diri seorang wanita ! Bukan takat DARA jer ! Dari hujung rambut sampai hujung kaki termasuk dengan budi bahasa itulah harga diri seorang wanita ..

Apa yang aku perasan , bagi mereka yang berfikiran terbuka dan ala ala moden barat , tak kisah langsung bab ni.. Mereka berfikiran semua perempuan ada.. Sama je rupa .. So what ? Atau ada yang fikir , " Ala , diorng boleh tengok je.. bukan boleh pegang pon ! " Atau nak lagi kurang ajar , " Ala , kalau pegang pon bukan luak punya .. " .. Haa.. jangan tak tau okeh ! Semua tu dah disetkan dalam kepala otak mereka ..

Mungkin mereka fikir , nanti boleh bertaubat.. Jadi takat nak tayang semua tu , apa ada hal kan ? Nanti nanti , tutup la aurat .. Hehe.. ok... Nanti nanti ek ? Jom layan  video klip ni..

Hayati liriknya ... 

Contest BEN ASHAARI dan RIZI BIZ SHOP

Harap maaf .. Berkenaan contest yang baru baru ni aku buat , aku terpaksa mulakan semula dengan kesemua soalan dari pihak penganjur sendiri.. Jadi , pemenangnya akan dinilai sendiri oleh beliau.. Baru adil dan saksamakan ? Aku tak terlibat sama dalam mencari pemenangnya .. Tak perlu undian atau kena g cari kawan kawan untuk klik LIKE ..ehheheh..

Dan aku dah perolehi kesemua 5 soalan ... Maka kita buat sekali harung je , okeh ?

Mula-mula kita lihat dulu hadiahnya ..

1. External Power Bank for Phone – iPhone 4, iPhone 3, iPod, Nokia, LG, Samsung, Micro USB, Mini USB [HXCEC Mobile Power Crystal] http://rizi-biz.com/external-power-bank-for-phone/

2. Mini Sound System For Home Theater, Portable Audio Player, Mobile Phone, Computer http://rizi-biz.com/mini-sound-system/

3. Songket Thai Silk http://rizi-biz.com/thai-silk/

4. Pashmina Shawls http://rizi-biz.com/pashmina

5. SISTEM BULKSMS http://rizi-biz.com/smsrizi/

6. produk2 kesihatan & kecantikan yang sedang kami jual http://rizi-biz.com/

OK ? Cun ? Menarik ? Tak menarik ? Tak menarik tak pe.. tengok je yer .. hehehe.. nak tolong rakan cari jawapan pon ok jer ... Hehehe.. Ok.. Jom kita tengok soalan soalan

Soalan 1

Apakah itu vitamin c, collagen, plasenta, stem cell? apakah kebaikan suntikan vitamin c, collagen, plasenta, stem cell? minta promote & link ke http://rizi-biz.com/vitamin-c/

Soalan 2
Apa itu dropshipper & kelebihannya? minta promote & link ke http://rizi-biz.com/agen-dropshipper/

Soalan 3
Beri penerangan ringkas mengenai Produk Kecantikan & Kesihatan Wanita(soalan general & perlu kaitankan produk2 di www.rizi-biz.com)

Soalan 4
Beri penerangan ringkas mengenai Produk Kesihatan lelaki (soalan general & perlu kaitankan produk2 di www.rizi-biz.com)

Soalan 5

Kenali rizi biz shop (soalan general tapi perlu study sikit mengenai kami, jenis perniagaan & kelebihan membeli dgn rizi biz shop)

Cara nak jawab , mudah jer ... Korang buat satu entri ..

  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : Contest BEN ASHAARI dan RIZI-BIZ.COM ..tak perlu linkkan ke sini ..
  3. Jawap semua soalan dlm entri .. Bila siap , emailkan url jawapan korang ke BAHAZIZI@YAHOO.COM .. Diulangi , hanya emailkan url entri jawapan korang .. bukan jawapan ! Jawapan dalam entri tu .. ok ? Boleh ? Senang ? Hehhe.. kata hadiah menarik ...

Tu je la... Tarikh tutup , 12/8/2011 .. Semoga berjaya ...

" Apabila aku mengandung.. eh.. bukan.. wife laa "

image

Amboiii .. iklan kat blog aku nehhh ... cam tau tau jeeeeeeeeeee aku nak kena beli susu neh ! Grr.. Eh , pakai susu protein aku tak leh ke ? Mesti ketul ketul baby tu kan ? Hahahhaha ..

Erk.. tak tau kah yang aku bakal bergelar ... jeng jeng jeng .. g godek entri pagi tadi.. ehhehe...

Ok ok.. jom shopping sat ..

image Dan banyak lagi contoh .. Cantik cantik ..

Klik ASTERISKBOUTIQUE

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI - 12 ribu sudah ! Tempahan baju dibuka ..

 

image

image

imageAlhamdulillah .. tak sampai sebulan , penambahan ahli melebihi 1500 .. Tu pon atas sokongan rakan rakan .. Terima kasih ... Sasaran adalah 20 ribu ... 20 ribu ahli yang bakal menambahkan lagi jumlah trafik ke blog kita .. InsyaAllah .. Kita cuba berusaha menambahkan ... dari dok nganga je kan ?

Oh ya , sapa yang dah beli baju tu.. dah dapat  ke ? Ok tak ? Bagi yang berminat nak order baju , segera yer .. nanti takde dah ... Yang belum bayar , hehehe.. cepat , baju anda dah ada ..

Nak tempah baju > SINI

Warna baju > SINI

image

image

Identiti wanita yang suka memaki hamun Islam di FACEBOOK telah dikenalpasti ?

** TERKINI MENGENAI ISU INI > KLIK SINI **



Ingat isu perempuan yang suka guna nama makcik @ HAJJAH tu ? Alaaa.. yang suka makin hamun tu laa.. Aku pernah buat entri pasal dia dulu kat SINI tapi serius memualkan bila masuk blog aku.. Eceh , memualkan saja aku sejak kebelakangan ni yer ... Hehe..

Perempuan ni suka maki hamun nabi junjungan kita , Muhammad s.a.w dan sudah semestinya Allah ... Hurm.. Sungguh lancang mulut dia ..

image

Benarkah wanita ini yang menggunakan id HAJAH ARAZUWLA ? (Maaf gambar dah diremove )


Sumber ini aku dapat dari rakan blogger , Che Amad .. Ada sapa sapa kenal dia ? Perghhhhhhhhhhhhhhhhhh..... Kalau betul la dia , masak masak !! Kalau bukan dia ? Pon masak masak !

Makin ramai orang Islam ilang punca dan pedoman di akhir zaman ini .. Dimanakah pihak bertanggungjawab ? Apakah peranan mereka dan masyarakat seperti kita ? Ada yang tumpang sekali dengan mencerca mereka dari sepatutnya membimbing mereka kembali ke jalan yang benar ..

Banyak punca sebenarnya .. Malas nak bangkitkan isu ni.. Serah pada pihak berwajib ..

En.CUEPACS , jangan dok tengok bonus jer !

 

image

Cik Qila , pinjam sat keratan akhbar ni yer ..

 

Dari dulu .. selalu begitu .. Mungkin bukan rezeki aku ... Tak per la , tapi kena bukak mata kali ni .. Tak kira kerajaan ke atau CUEPACS ke.. Jgn dok tengok 'tang tu' jer ...

Nasib penjawat awam yang bertaraf kontrak , dengar cerita akan ditamatkan kontrak penghujung tahun ini .. Bayangkan mereka yang dah berkhidmat bertahun tahun lamanya , dengan pengalaman serta skill yang ada , 'diketepikan' begitu saja .. Masalahnya bukan dah taraf OLD TIMER tetapi masih muda ...

Tak ke rasa rugi bila mereka yang dah berjasa selama ini serta punya pengalaman dilupakan begitu jer? Kemudian buat lantikan baru ,dan hantar gi kursus..

CUEPACS ni pon satu hal.. dari dulu tak habis habis dok mintak bonus itu ini .. bab lain diorg tak pandang ke ? Apakah CUEPACS ni hanya mementingkan yang tetap saja ? Yang kontrak ni camana ? Tidak berkhidmat untuk negara ke ? Kena maki , sama sama .. Kena marah , pon sama.. Bezanya , bila tak diperlukan , 'KONTRAK ANDA DITAMATKAN ' berbanding yang tetap , 'ANDA DITUKARKAN' ..

Seperkara lagi , yang kontrak ni takkan merasa  ANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG .. kenapa ? Sebab kontrak ... Haih... Mmg la gaji dibayar tapi jangan lupa mereka ini pon WARGANEGARA MALAYSIA ... bukan pendatang asing yang bekerja kat sini ..

Tu je la aku nak bagitau .. Makin bosan ngan CUEPACS .. Tiap-tiap tahun , mintak bonus .. bagus la.. yang memerlukan dapat bantuan .. Yang dah melimpah ruah tu , tak payah dah la ..

Jangan lupa , ada beribu ribu penjawat awam berstatus kontrak .. Susah sangat ke nak diserapkan tetap atau bagi peluang untuk diserap .. Ni habuk pon tarak .. Asyik asyik janji.. Lagi 10 tahun baru nak tunaikan ?

Mungkin aku tulis ni akan memberi risiko .. tapi sampai bila kan ? Ikut saluran ? Bukak mata laaaa.... G turun tengok 'anak buah' tuu...

Aku bakal ada Junior ??

 

image

Semalam ... guna pregnancy test , nampak dua jalur ni .. Tapi menurut mereka yang berpengalaman berkata , keputusan dari pregnancy test ni tak leh nak percaya sangat.. Nak tak nak kena g dapatkan khidmat pakar perubatan .. Doktor laaaa.. hehehe ..

Maka ... aku pon g laaa ...Pergi la.. bukan gi laaa ( gila ) ... g klinik ibu mengandung dekat Precint Diplomatik .. hehehe .. Sampai sampai situ , aku macam tak percaya jer.. Gulp.. ramainya budak budak .. hahaha.. Apakah ???

Tersenyum melihat budak budak yang bermain berhampiran dengan aku .. hehehe.. Comel budak budak ni .. Alhamdulillah , pasti ibu bapa dia beruntung dapat anak anak comel gitu..

Giliran wife aku dipanggil .. Aku dan wife masuk ke dalam .. Gulp .. Doktor memberi salam .. Tersenyum dia ... Hehehe.. aku pon senyum ala ala kerang je.. Maklumlah , kali pertama .. Padahal sebelum tu tanya wife , " Nak kena masuk gak ke ??? " .. Hahahah... bengong kan aku ? Hahahaha...

Kemudian doktor tanya .. bla bla bla.. Wife jawab.. bla  bla bla .... Maka doktor kata , baik scan .. Bukan apa , kadang kadang ada yang fikir pregnant tapi bila scan , lain lak.. Haaa.. 

Setelah menerima pandangan dia , kitorang pon setuju untuk scan .. Dan keputusannya .... aku sambung esok eh ?  Hehehe.. Ileks arrr.. hahaha.. sambung kat SANTAI BEN ASHAARI.COM

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI