Ada orang baca ke entri aku tu ? - BEN ASHAARI

Ada orang baca ke entri aku tu ?

 

Ada satu komen.. dia tanya aku .. Aku dok marah marah dalam blog ni , orang tu baca ke luahan aku tu ? Gulp.. terfikir gak .. dia baca ke ? Sebenarnya aku tak perlu fikir sbb MMG DIA BACA !

Camana aku tau ? Aku tau sbb dia kan kaki kipas.. Jadi bila ada isu , cepat cepat dia faxskan ke bos dia walaupun dia tau dia tak bergaji .. Kesian .. Tapi tak pe.. mungkin dia dah dijanjikan kemewahan FOLLOWERS kot nanti .. huhu..

Maaf , aku bukan riak.. bukan takbur .. sombong apatah lagi.. Aku ini manusia biasa ... tersangat lemah dan leka apatah lagi lalai .. Namun aku cuba perbaiki setiap kelemahan aku agar menjadi manusia yang lebih baik dari semalam ..

Aku berblog kerana Allah .. Rezeki aku dapat kerana Allah .. Setiap apa yang aku perolehi , kerana Allah .. Bila mereka kata aku berblog kerana nak popular , sila rujuk balik manusia manusia yang pernah popular .. Apa jadi dengan mereka ? Ke kubur juga bukan ? Bukankah lebih nikmat jika aku berblog kerana mengharapkan syurga Allah ?

Jadi entri aku yang korang fikir aku marah tu , sila baca kembali.. Aku marah atau aku selitkan nasihat untuk rakan blogger sebenarnya ???

24 ulasan:

  1. Kalau dah Kaki Kipas tak boleh buat apelah Abang Ben .. Yang pasti MEMANG dia BACA lah ..

    kalau tak , mesti tatau Latest recent pasal Abang Ben .. HAHA ..
    Memang Nasihat , Nasihat yang cukup PEDAS ..

    Jangan layan mereka mereka yang Kaki Lipas Kipas tuh :D

    BalasPadam
  2. jawapan saya, encik ben ada selitkan nasihat untuk rakan blogger!!! untuk perkongsian bersama~ ;)

    BalasPadam
  3. relax2..benashaari kuat..chyo' chayo'

    BalasPadam
  4. aku rase abang ben ni banyak bagi nasihat je dalam isi entry dia..cuma tajuk je yang gempak macam nak marah..tapi isi tttp cun... tu yang aku rasa la.. hehe

    BalasPadam
  5. lihat yg tersurat di sebalik yg tersirat..

    betul x abg ben? =)

    BalasPadam
  6. stuju dgn abg ben ;)

    stinggi mana pun penghormatan , populariti org bg kat kita ,
    kemewahan yang ad ,
    akhirnya kita kembali kepada Pencipta pun tak bawa tu sume .

    yang kita bawa ,
    pahala dan amalan kita sepanjang berada di dunia ;)

    entry menarik ;)

    BalasPadam
  7. sgt emosi hari ni bro...mari bersantai...

    BalasPadam
  8. buat menda baik kerana Allah, insyaAllah akan dpt reward yg berganda2 :)

    BalasPadam
  9. Terasa jugakla baca semalam tu sebab penah gak tulis pasal abg ben.. Mintak maafla.. Nanti bila-bila dah tak pakai nama abg ben lagi dlm berblog... Ehehehe...

    BalasPadam
  10. Siapa itu Ben Ashaari? Biar aku kasi ajar sama dia!

    BalasPadam
  11. betul..
    abg ben selalu selitkan nasihat..

    BalasPadam
  12. xpe bro..kita berblog ikut cara kte kan..

    BalasPadam
  13. Bro, x yah dilayan la org g2,
    Biar pi la depa nk kate aper asal kita x ganggu hidup depa,
    depa x sedar duk kutuk org depa tmbh dosa, Bro dpt pahal, jgn dilayan kalo x kita same2 bodoh mcm depa..
    Anggap jer la depa x cerdik... boley x Bro? ;)heeeee

    BalasPadam
  14. ikhlas dari hati...
    yang baik jadi tauladan,yg buruk jadi sempadan


    "KIPAS...LIPAS"...hehehehe

    BalasPadam
  15. orang cenggitu kan kalo kita buat baik pun dah xnampak baik jugakk sbb dia selalu perpeel buruk..so apa2 jer yg dilihat pasti akan nampak buruk..moga dibukakan pintu hatinyaa..dan semoga aku xakan menjadi sepertinyaa...aminnn

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  16. blog dah macam diari yedak abg ben? hiks

    BalasPadam
  17. inilah tempat abg ben luahkan macam2 kan...sure DIA baca...huhu ;)

    BalasPadam
  18. byk2 la bersabo...tak semua apa yg kita buat org lain suka ttapi kalo kita yakin apa yg kita buat itu btol apa nak kisah. dia tak suka ramai lagi yg suka, btol tak? teruskn niat yg suci...

    BalasPadam
  19. Bila kita ikhlas, pasti ada kebaikannya...kan?

    BalasPadam
  20. bet0l tue Abg Ben...
    kekadang tertanya2 jugak...
    "ade ke orang yang baca entry aku ???"

    BalasPadam
  21. as salam..

    diselitkan teguran dan peringatan.
    lebih baik dari marah kosong

    =)

    mana la tau terbuka hati-Nya untuk berubah kan.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.