" Korang tak perasan eh ada segmen ? "

by - Ogos 05, 2011

 

Haaahaha.. semalam kan.. eh , bukan semalam .. pagi tadi .. Aku ada bersemuka dengan seorang rakan blogger .. Haa.. dia ada cerita kat aku la pasal blogger blogger yang tak puashati dengan aku berkaitan segmen ni ..

Apa yang boleh aku kata cuma satu jer .. TAK CUKUP BIJAK UNTUK BERFIKIR.. hehehe.. Kenapa aku kata gitu ? Segmen yang dia katakan tu , aku makan sorang sorang sehingga aku buncit tak leh jalan dah .. Pergh.. dasat kan ?

Seingat aku la kan , sewaktu aku mulakan segmen , trafik aku dah cukup tinggi .. tapi kenapa aku buat ? Terus terang aku kata , itu adalah cara aku mempromosi blog aku kepada blogger baru DAN !! Blogger baru mempromosi blog mereka dengan rakan blogger yang mana dia tak tau pon kewujudan mereka sehinggalah dikumpulkan di bawah satu segmen ! Faham tak ? Nampak tak kelebihan dia ?

Kalaulah dia kata kelebihan tu pada aku , semenagnya laaaaa.. dah aku tuan rumah !! Lain la tuan rumah tu  dah wasiatkan blog dia untuk guna saa .. Ada ke blog gitu ?

Aku ada 1000 UV .. blogger baru ada 10 UV .. bila kumpul kumpul .. semua untuk tapi dengan SYARAT !! Amik bahagian laa.. Kalau takat bagi entri pastu kangkang tunggu trafik masuk , aku pon nak jadi peserta gak ... tak susah pon.. buat entri pastu paste.. dah ! Settle.. Bukak mulut , trafik masuk.. kenyang wehhh ..

OK..cukup penerangan pasal SEGMEN .. kalau ada yang buta huruf tu , sila rujuk pusat cacat akal berhampiran .. Haa.. ni nak habaq ni , semalam ada satu segmen .. Segmen apa ?  Tu korang kena tengok sendiri kat SINI .. Hehe.. lom ada pemenang ..

Lupa lak.. contest ari tu , tertangguh.. penaja bz pindah .. nanti aku buat sekali gus la.. senang citer.. okeh ? Harap maaf... tak perlu bayar denda yer ..

You May Also Like

20 comments

  1. marah bona bunyinya...hihi..
    chillex...
    ni kot dugaan bagi blogger dlm bulan puasa :)

    BalasPadam
  2. SEBAB SAYA JOIN SEGMEN A. BEN LAH SAYA DAPAT KNEAL RAMAI BLOGGER

    BalasPadam
  3. segmen tak kira masa kan?? hehehehe......samapai ada segmen terlupa ...hahaha

    :) segmen soalan terkumpul. AHAKS

    BalasPadam
  4. Jenuh dah ...jenuh dah baca pasal segmen tu bro. Mereka ni ..ishh susah nak kata, semua benda yang dibuat salah. Tak faham sungguh la...kenapa la nak dengki, ishh ..btw ...

    Bila nak umum pemenang ni ...merah mata tak hilang lagi ni ...

    BalasPadam
  5. saya setuju dgn isteri Encek Bard..sebelum saya kenal abg ben, follower sya x smpai 20 pun tp bila dh join segmen yg abg ben wat skang nie dh 91, nmpk x perbezaan yg amat ketara. terima kasih abg ben n rakan2 blogger yg lain sbb krn anda saya terasa sya wujud dlm dunia blog

    BalasPadam
  6. segmen cik beben la banyak pekdahnye.. rugi saper tak masok.. tahpapetah diorang tu..tanak masuk tayah bising.. bila traffic tinggi marah plak..

    eh saya plak yang emo haha

    larikkkkkkk

    BalasPadam
  7. dah lama xjuin segmen abg,ben ^^

    BalasPadam
  8. Singgah sebentar...nk tau gosip jumaat!

    BalasPadam
  9. abg ben..jgnlah marah-marah. Sebab segmen2 abg ben lah..ramai blogger dah mula follow saya..dah letak sy dalam bloglist mereka... Kiranya segment abg ben ni...Win Win situation.. Penganjur dapat trafik..peserta dpt kawan+trafik jugak..

    BalasPadam
  10. aduyai, hari ni masuk kerja pagi. x sempat nak join segmen abg ben. kan dah kena marah. huhuhu

    BalasPadam
  11. hahaa ! suka ayat "Kalau takat bagi entri pastu kangkang tunggu trafik masuk , aku pon nak jadi peserta gak". betul lah tu .. kalau dah join segmen takkan nak duk tunggu trafik yang masuk .. pepandailah rajinkan diri jugak ..


    lagi satu , ingat yang tukang buat segmen tak penat ke? wehhh , penat jugak oke .. sama-samalah berpenat lelah cari trafik .. bukan nganga tunggu trafik yang datang ..


    pemikiran yang tak logik langsung !!

    BalasPadam
  12. Tak nak join segmen sila duduk diam2, up date blog. Tak yah nak kata itu dan ini pada orang lain. Btul tak kwn2 ?

    BalasPadam
  13. kekekekekekekekekekekkekekekekekekekekkekeekekek

    BalasPadam
  14. Orang jenis cengini memang tak pernah abis punya kat muka bumi ni. Saboo yek.

    BalasPadam
  15. bako...bako... heheheheeheheheh.. bulan pose kena byk sabar~~~~

    BalasPadam
  16. ayooooo
    macam2 la owang ni aih..
    ade jek x pueh hatii
    x de nye mudah2 traffik nak naek tinggi kalo x usaha kan2 abg ben.

    BalasPadam
  17. aku x join tp suka blogwalking kat suma yg komen blog ni

    BalasPadam
  18. HAHA !!! sapa2 yang agak tak puas ati tuh ??? alah maybe dia firts time kot join ... kalau harap join . blogwalking pun idak .. erm . jgn harap la kan .. hoho

    BalasPadam
  19. Kadangkala nak buat baik pun kena banbu....hehehehhee...
    By the way I sokong Ben...no hal punya..Janji win -win

    BalasPadam
  20. ni cuma idea yang terlintas je.. apa kata kalo bro buat koleksi segmen dr follower-follower .. kire macam kongsi idea bersama. syarat-syarat segmen mungkin bro boleh tetapkan kemudian. mungkin bole tag nama penjana idea kalau bro tertarik dengan segmen sape2 dan berminat nak buat segmen tu bawah nama benashaari.com

    lebih kurang camni:

    http://www.ashrafjalil.com/2011/07/segmen-reka-segmen-ashraf-jalil.html

    rase ramai gak orang boleh kongsi idea2 kreatif..

    BalasPadam