Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 April 2011

Camana la mereka tak bengang dengan perokok !

210644_207936025896708_100000409372347_746224_5787409_o

Ini bukan tandas awam yang terdapat di shopping mall tetapi ini tandas awam yang terdapat di bangunan yang mana terdapat cerdik pandai bekerja di dalamnya ..

Ini adalah tandas lelaki .. tandas perempuan , jap lagi aku masuk check.. kot kot ada .. erk.. haahha.. cari pasal nehh ... Tandas perempuan , biar blogger perempuan je buat .. okeh !

Aku perasan mangkuk tandas ni sejak semalam tak dibasuh .. kenapa ? Aku rasa makcik cleaner tu bengang dengan makhluk asing yang tak reti bahasa ni !! Berkali kali aku perasan kejadian yang sama ini berlaku .. Kalau tak habuk , putung rokok pon ada ..

Apa punya turrrrr punya manusia ni ??? tak tau jaga kebersihan tandas ke ? Aku tak tau la camana tandas rumah dia ! Nak merokok sambil uk uk  pon , berhati perut la skit .. jaga la kebersihan.. Bukan awak je nak guna tandas pastu ..

Aku pelik tu la  ngan sikap perokok ni .. Yerlaaa.. bukan semua .. tapi kebanyakkan gitu la.. haih...

22 komen :

deDetz berkata... [Reply to comment]

apa boleh buat, sendiri punya suka kan..

mungkin lum kena pengajaran kot..hehehe

Haris Kaito berkata... [Reply to comment]

ish3...manusia2...

Isteri Yang Comel berkata... [Reply to comment]

uiks jangan masuk tandas perempuan... adeh tandas perempuan pun sama jer en. ben, dengat tisu yang bersepah-sepat, tak tahu sapa makhluh Tuhan yang suka main dengan tisyu

Akid azami berkata... [Reply to comment]

saya perokok, tapi tak buat macam tu :D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply to comment]

tandas perempuan lain pula citernya..

ada roti yg di sapu jem..letak bersepah2..x nak basuh!
iyekss..

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

nak pijak2 je rasanya rokok tuh dpn perokok

Mrs Fazlee berkata... [Reply to comment]

aa ek, btol gak. sebab tu puntung rokok berata-rata. tapi toilet pompuan pon kotor gak lol. byk tisu sana sini..

♥sophie♥ berkata... [Reply to comment]

tak suka tak suka tak suka XD

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

negara semakin canggih tetapi mentaliti nye masih ketinggalan mcm zaman jahiliyah,..

bersama kak Es berkata... [Reply to comment]

tu lah kannn..nyusahkan ;P

risa berkata... [Reply to comment]

euwwwww...takde kesedaran sivik!!!

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

penah jumpa tulang ayam dalam mangkuk... uk uk sambil makan kah??

mynameismy berkata... [Reply to comment]

erkkk

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

aiyok..abang ben, tandas pompuan kat satu bangunan kat kampus ni pun macam ni..lagi teruk kot..gambar ade lagi dalam lappy..tapi saya tak publish la..ahaha~ nak gak lahhh...meh lawan sape lagi kotoq...

che'pi berkata... [Reply to comment]

penyumbang masalah tandas kotor ni... bukan perokok je buat.yang bukan perokok pun sama.payah nak ubah perangai manusia. apa yang patut kita buat ialah ubah diri sendiri dan jangan putus asa.

cik Ida berkata... [Reply to comment]

haissshhh! susah nk komen. tandas lelaki ngan pompuan same je. sorang ngan rokok. sorang lagi ngan tisu/ roti. pelik tapi benar.. mentaliti kureeenng!

putERi-kAtEk berkata... [Reply to comment]

hahahhaa..... tandas kat umah pandai pulak jaga ye....

huhuhuhu....nampak sgt takut bini... ape la, jangan smpai masuk2 toilet tgk2 makcik cleaner tu pulak yang smoking nnti... hahahahahhaa

zuwaidah berkata... [Reply to comment]

cerdik pandai tu dah tahu ada org tolong cucikan sbb buang rokok merata2...apa punya mentaliti laaaa...kak zu pun sakit hati kalau gi toilet kotor cam tu....hishhhhh agaknya org tu dah biasa senang kan..

Nurul Izzah berkata... [Reply to comment]

huduhnye perangai..

topimagine berkata... [Reply to comment]

nasib bek la aku ne perokok.. eh silap, naseb bek la aku nk berhenti merokok (leh ke????.. hehe )

sireclipse berkata... [Reply to comment]

best ke merokok? ade faedah ke? perokok dengan rokoknye.. biarkan~ janji jgn ganggu org lain udah.. tapi kalu dh menyusahkan org, huh apo nk dikate, dia dengan habuk rokok same je hampehnye..

Khairul Anam berkata... [Reply to comment]

sabo je le yerk.... =)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI