Segmen : Kenali Blog Ku #2

 

Lama tak buat segmen .. Aku rasa ramai blogger baru kan ? Kat Kelab Blogger BEN ASHAARI pon ramai je aku tengok dok follow memollow.. hehe.. Tak pe , aku ulang segmen ari Ahad ari tu.. ok ? Segmen khas untuk mereka yang mencari kenalan baru.. Tapi kena rajin la skit eh ...

Mereka yang was-was , dilarang sama sekali join segmen ini .. Cuma yang berminat untuk mencari rakan baru saja digalakkan .. Seperkara lagi , diingatkan para blogger , segmen ini tidak menjanjikan trafik yang lumayan kecuali korang sendiri g singgah blog rakan rakan yang join .. Mereka yang join ini bermakna mereka sukarela untuk lawat blog rakan mereka yang lain ..

Kenapa kena buat entri dan letak header ? Tujuannya adalah untuk mewar-warkan dan meramaikan lagi.. Kalau tak , camana blogger lain nak tau kan ?? Sekadar  mereka yang singgah sini je tau.. Yang tak singgah ? Terlepas peluang untuk korang kenal mereka kan ?

Cukup penerangan ni..  Kalau berminat , kita mulakan .. Diingatkan sekali lagi , aku takkan senaraikan .. korang kena godek sendiri di ruangan komen ini .. Terima kasih :)

Berminat ? Buat satu entri ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG

  2. Tajuk , BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2 .. dan linkkan ke entri ni ..

  3. Ceritakan latar belakang blog korang ..

  4. Tuliskan dari mana anda dapat tau mengenai segmen ini ? Blog mana ? Bagi backlink terhadap blog itu ..

  5. Part ni , menarik .. korang kena kerap edit entri korang tu.. hehe.. Kenapa ? Korang kena masukkan url blog blog yang dah korang lawati tu dan tulis secara ringkas mengenai blog tersebut .. Dan tinggalkan jejak untukdi ruangan blog tersebut untuk beritahu komen anda terhadap blognya .. :) .. Mesti dia nak tau punya kan ?

Susah ? Tak .. Menarik sebenarnya .. Bukan sekadar segmen biasa .. tapi promosi blog korang .. Tutup ? kul 12 malam ini ... Selamat bersegmen !

Oh lupaaa..  Ada contest !! Dan hadiah bonus lagii .. Disebabkan tak ramai berjaya yang menjawab dengan menepati piawaiannya maka diberi hadiah bonus iaitu 'Slimming Manager' ! .. Tips nak jawab , mudah jer.. Soalan yang diberi tu mmg nampak general tapi jawapan tu perlu ada info .. Nak join ? Meh klik SINI

65 ulasan:

  1. Assalamualaikum. nadh join skali

    http://www.nadzrie.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  2. Assalammualaikum..hehehe kompom join nye abg ben oi..terbaeklahh heheheh

    http://fareezvanfillers.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku-2.html

    BalasPadam
  3. JOINED

    http://informations-the.blogspot.com/2011/08/betol-betol-hangat-ben-ashaari-ajak.html

    BalasPadam
  4. http://farizaothman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    update update segmen ♥

    BalasPadam
  5. yayan join jugak !

    http://izyannadira.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    jom singgah dan follow sini jom !! :)

    BalasPadam
  6. http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    join²

    BalasPadam
  7. ahaii!
    CKB join segmen nih!

    http://ena-fuzz.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ben-ashaari-ajak-kenal-blog.html

    BalasPadam
  8. saya join.

    ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


    klik sini pun boleh, BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

    selamat berkenalan semua!

    BalasPadam
  9. Mak Dara menjuinkan diri...

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  10. amy join..sudi-sudilah jenguk blog amy n comfirm amy jenguk n folo korang balik...

    http://www.benashaari.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku-2.html

    BalasPadam
  11. join..hehe

    http://farhah88.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

    BalasPadam
  12. siapa yang dah buat entri dan takde url entrinya kat sini , tolong tinggalkan semula komen beserta url entri anda .. tqq

    BalasPadam
  13. saya join... :)

    http://hajar-apesaje.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  14. jom berkenalan
    http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  15. teringin nak join..tapi takder mase nak edit2 pulak..adeyh...lain kali yuyue join..tak pown t yuyue ushar2 member yg join segmen nieyh...:)

    http://pwencessyuyue.blogspot.com

    BalasPadam
  16. MHZ dah join..
    Jom ke MHZ COOL fm, Lebih Karat Daripada Biasa

    http://mhzmc.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  17. @BEN ASHAARI

    ada nih..huhu

    http://ourkizuna.blogspot.com/2011/08/segmen-ba-jom-kenali-blogku.html

    BalasPadam
  18. http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  19. Mulan joint..

    http://emasriee.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  20. http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

    BalasPadam
  21. Fareha Rahmat join juga:

    http://farehazone.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  22. join :)

    http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  23. Spiderwoman nak menunjukkan sesuatu yg biase menjadi luar biase... jom klik klik!

    http://biarbetulblog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  24. Mari kongsikan ke'stress'an anda bersama kami di akustressgiler

    http://akustressgiler.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  25. nad juin yer abg beng..:)

    http://miss-nadya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  26. linda join...

    http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  27. nak join gak...=D

    http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  28. join gak...

    http://eikaarysha.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  29. setelah puas jadi SR, join jugak akhirnya..hehe

    http://anisyud01.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  30. teruja untuk join!!yeahhh

    http://coklatberapi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  31. akak dah join juga..
    http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-cute-kuini-2.html

    jom terjah.. ada komen tentang blog nie...

    BalasPadam
  32. saya join.

    ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


    klik sini pun boleh, BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

    selamat berkenalan semua.

    jangan malu-malu!

    hehe

    BalasPadam
  33. im done..

    http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

    BalasPadam
  34. http://kanda96.blogspot.com/2011/08/kenali-blog-ku-2yang-tak-seberapa-ni.html

    BalasPadam
  35. mau join..mau join (",)

    http://starfleet2208.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  36. farah alias join segmen utk kali yang ke berapa entah :))

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  37. Nak tumpang menyebuk... http://lydsunshine.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  38. MAYA JOIN !!!

    http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  39. mari kita kenal2..

    http://dilamin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  40. done! :)

    http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  41. JOIN ! anda dijemput singgah ke blog saya tak kira lelaki atau perempuan, tak kira senior atau junior blogger. jom tukar-tukar ! :)

    http://bonekeys.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  42. sy join!!jom!!

    http://redchizzy.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blogku-2.html

    BalasPadam
  43. tadi silap edit. hehe. lagi sekali :)

    http://bonekeys.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  44. saya nak join segmen ni...:-D

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  45. salam.. atia join..^_^

    http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  46. http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    rejoin.......hehehe
    meh follow²

    BalasPadam
  47. Salam semua..

    Nk join gak sekali..

    http://mindaalammaya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenali-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  48. salam semua ,fyka join .
    jom usha blog fyka .
    selamat berpuasa .

    http://erikalurve.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  49. saya join.

    ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


    klik sini pun boleh, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2


    beberapa blog sudah diterjah dan diriview antaranya mereka:

    http://laman-ayahsu.blogspot.com/
    -Blog ini tercetus hasil keinginannya berkarya dan menceritakan serba sedikit tentang diriku kepada keluarga, namun lebih juga memfokuskan kepada perkembangan terhadap pokok laman dan pokok yang dilupakan oleh masyarakat kita sekarang.
    komen saya: blog ini perlu kelihatannya agak ringkas. mungkin perlu ditingkatkan dari segi teknik menyusun blog dan cara menulis artikel-artikel supaya menjadi lebih menarik. usaha anda berkenaan alam sekitar wajar dipuji. ^_^

    http://cthaslinda.blogspot.com/
    -Ditubuhkan pada 16 Mac 2011 dan baru berusia 4 bulan 3 minggu dan 3 hari. blog sebagai tempat berkongsi pengalaman dan ilmu.
    komen saya: nampaknya blog anda masih boleh dikira baru. dari segi template blog dah ok. cuma cubalah pelajari lagi teknik-teknik menghasilkan artikel yang bermutu sebab saya nampak kamu ada ciri-ciri tersebut. ^_^

    dan beberapa blog lagi bakal menyusul. pastikan anda salah seorang dari mereka.


    cepat kawan-kawan.


    klik sini tau, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2



    ^_^

    BalasPadam
  50. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    join...

    BalasPadam
  51. http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  52. http://rushnurul.blogspot.com/2011/08/kenali-blog-ku-anjuran-ben-ashaari.html

    sangat baru, mintak tolong tunjuk ajar. Jalan-jalan jom :)

    BalasPadam
  53. im done 2....

    jom rr kalu nak bkenalan...

    http://haryanies.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

    BalasPadam
  54. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    join..jom kenal2 dgn sy

    BalasPadam
  55. myna join :)

    http://mynayusof.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  56. abang ben, sory entry tak siap ni, nanti update balik, kerja la malam ni. huhu.

    http://www.izzudin.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog/

    nanti edit balik, dalam beberapa jam. harap terimalah entry sementara ni. baru terperasan segmen ni ada. hehehe..

    BalasPadam
  57. nak jugakkk ;D
    http://nizatuangcerita.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-blog.html

    BalasPadam
  58. teruja sangattt!!!
    (^_^)
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  59. teruja sangattt!!!
    (^_^)
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  60. Shida join jugak! Tapi entri tak siap lagi.. jom singgah kawan2! :)

    http://specpatah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

    BalasPadam
  61. saya join.

    ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


    klik sini pun boleh, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2


    beberapa blog sudah diterjah dan diriview antaranya mereka:

    http://laman-ayahsu.blogspot.com/
    -Blog ini tercetus hasil keinginannya berkarya dan menceritakan serba sedikit tentang diriku kepada keluarga, namun lebih juga memfokuskan kepada perkembangan terhadap pokok laman dan pokok yang dilupakan oleh masyarakat kita sekarang.
    komen saya: blog ini perlu kelihatannya agak ringkas. mungkin perlu ditingkatkan dari segi teknik menyusun blog dan cara menulis artikel-artikel supaya menjadi lebih menarik. usaha anda berkenaan alam sekitar wajar dipuji. ^_^

    http://cthaslinda.blogspot.com/
    -Ditubuhkan pada 16 Mac 2011 dan baru berusia 4 bulan 3 minggu dan 3 hari. blog sebagai tempat berkongsi pengalaman dan ilmu.
    komen saya: nampaknya blog anda masih boleh dikira baru. dari segi template blog dah ok. cuma cubalah pelajari lagi teknik-teknik menghasilkan artikel yang bermutu sebab saya nampak kamu ada ciri-ciri tersebut. ^_^

    dan beberapa blog lagi bakal menyusul. pastikan anda salah seorang dari mereka.


    cepat kawan-kawan.


    klik sini tau, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2



    ^_^

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI