Rabu, 10 Ogos 2011

Segmen : Kenali Blog Ku #2

 

Lama tak buat segmen .. Aku rasa ramai blogger baru kan ? Kat Kelab Blogger BEN ASHAARI pon ramai je aku tengok dok follow memollow.. hehe.. Tak pe , aku ulang segmen ari Ahad ari tu.. ok ? Segmen khas untuk mereka yang mencari kenalan baru.. Tapi kena rajin la skit eh ...

Mereka yang was-was , dilarang sama sekali join segmen ini .. Cuma yang berminat untuk mencari rakan baru saja digalakkan .. Seperkara lagi , diingatkan para blogger , segmen ini tidak menjanjikan trafik yang lumayan kecuali korang sendiri g singgah blog rakan rakan yang join .. Mereka yang join ini bermakna mereka sukarela untuk lawat blog rakan mereka yang lain ..

Kenapa kena buat entri dan letak header ? Tujuannya adalah untuk mewar-warkan dan meramaikan lagi.. Kalau tak , camana blogger lain nak tau kan ?? Sekadar  mereka yang singgah sini je tau.. Yang tak singgah ? Terlepas peluang untuk korang kenal mereka kan ?

Cukup penerangan ni..  Kalau berminat , kita mulakan .. Diingatkan sekali lagi , aku takkan senaraikan .. korang kena godek sendiri di ruangan komen ini .. Terima kasih :)

Berminat ? Buat satu entri ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG

  2. Tajuk , BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2 .. dan linkkan ke entri ni ..

  3. Ceritakan latar belakang blog korang ..

  4. Tuliskan dari mana anda dapat tau mengenai segmen ini ? Blog mana ? Bagi backlink terhadap blog itu ..

  5. Part ni , menarik .. korang kena kerap edit entri korang tu.. hehe.. Kenapa ? Korang kena masukkan url blog blog yang dah korang lawati tu dan tulis secara ringkas mengenai blog tersebut .. Dan tinggalkan jejak untukdi ruangan blog tersebut untuk beritahu komen anda terhadap blognya .. :) .. Mesti dia nak tau punya kan ?

Susah ? Tak .. Menarik sebenarnya .. Bukan sekadar segmen biasa .. tapi promosi blog korang .. Tutup ? kul 12 malam ini ... Selamat bersegmen !

Oh lupaaa..  Ada contest !! Dan hadiah bonus lagii .. Disebabkan tak ramai berjaya yang menjawab dengan menepati piawaiannya maka diberi hadiah bonus iaitu 'Slimming Manager' ! .. Tips nak jawab , mudah jer.. Soalan yang diberi tu mmg nampak general tapi jawapan tu perlu ada info .. Nak join ? Meh klik SINI

65 komen :

fRaMe+LenSeS berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum. nadh join skali

http://www.nadzrie.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Cik Bunny berkata... [Reply to comment]

join
http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

FareezVanFillers berkata... [Reply to comment]

Assalammualaikum..hehehe kompom join nye abg ben oi..terbaeklahh heheheh

http://fareezvanfillers.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku-2.html

Kaki Wayang berkata... [Reply to comment]

JOINED

http://informations-the.blogspot.com/2011/08/betol-betol-hangat-ben-ashaari-ajak.html

Fariza Othman berkata... [Reply to comment]

http://farizaothman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

update update segmen ♥

Yayan berkata... [Reply to comment]

yayan join jugak !

http://izyannadira.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

jom singgah dan follow sini jom !! :)

azam berkata... [Reply to comment]

http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

join²

CKB berkata... [Reply to comment]

ahaii!
CKB join segmen nih!

http://ena-fuzz.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ben-ashaari-ajak-kenal-blog.html

Hamba Ilahi berkata... [Reply to comment]

saya join.

ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


klik sini pun boleh, BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

selamat berkenalan semua!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

Mak Dara menjuinkan diri...

http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

~AmyLiana86~ berkata... [Reply to comment]

amy join..sudi-sudilah jenguk blog amy n comfirm amy jenguk n folo korang balik...

http://www.benashaari.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku-2.html

Rai berkata... [Reply to comment]

join da

segmen ben

DaYaH JeLitA berkata... [Reply to comment]

TAK PERNAH KETINGGALAN^^ : http://dayahjelita.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

cik violet berkata... [Reply to comment]

join..hehe

http://farhah88.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

siapa yang dah buat entri dan takde url entrinya kat sini , tolong tinggalkan semula komen beserta url entri anda .. tqq

hajar berkata... [Reply to comment]

saya join... :)

http://hajar-apesaje.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

ain1914 berkata... [Reply to comment]

jom berkenalan
http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

**NH-Nurul Hidayah** berkata... [Reply to comment]

teringin nak join..tapi takder mase nak edit2 pulak..adeyh...lain kali yuyue join..tak pown t yuyue ushar2 member yg join segmen nieyh...:)

http://pwencessyuyue.blogspot.com

Mohd Hakimi Zulkifly berkata... [Reply to comment]

MHZ dah join..
Jom ke MHZ COOL fm, Lebih Karat Daripada Biasa

http://mhzmc.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Rai berkata... [Reply to comment]

@BEN ASHAARI

ada nih..huhu

http://ourkizuna.blogspot.com/2011/08/segmen-ba-jom-kenali-blogku.html

Bella berkata... [Reply to comment]

http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

I`mulan berkata... [Reply to comment]

Mulan joint..

http://emasriee.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

ɀʉɱʁɩ berkata... [Reply to comment]

http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Fareha Rahmat (Bos Besar) berkata... [Reply to comment]

Fareha Rahmat join juga:

http://farehazone.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

POP berkata... [Reply to comment]

join :)

http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Mdm Biar Betul berkata... [Reply to comment]

Spiderwoman nak menunjukkan sesuatu yg biase menjadi luar biase... jom klik klik!

http://biarbetulblog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Authors Yang Stress berkata... [Reply to comment]

Mari kongsikan ke'stress'an anda bersama kami di akustressgiler

http://akustressgiler.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Miss Nadya berkata... [Reply to comment]

nad juin yer abg beng..:)

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

haslinda berkata... [Reply to comment]

linda join...

http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

nini berkata... [Reply to comment]

nak join gak...=D

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Eika Arysha berkata... [Reply to comment]

join gak...

http://eikaarysha.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

anisyud_01 berkata... [Reply to comment]

setelah puas jadi SR, join jugak akhirnya..hehe

http://anisyud01.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

coklatberapi berkata... [Reply to comment]

teruja untuk join!!yeahhh

http://coklatberapi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

aimaniman berkata... [Reply to comment]

akak dah join juga..
http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-cute-kuini-2.html

jom terjah.. ada komen tentang blog nie...

Hamba Ilahi berkata... [Reply to comment]

saya join.

ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


klik sini pun boleh, BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

selamat berkenalan semua.

jangan malu-malu!

hehe

eva_evo berkata... [Reply to comment]

im done..

http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

yuseri berkata... [Reply to comment]

http://kanda96.blogspot.com/2011/08/kenali-blog-ku-2yang-tak-seberapa-ni.html

dylla abas berkata... [Reply to comment]

mau join..mau join (",)

http://starfleet2208.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

[fArAh aLiAs] berkata... [Reply to comment]

farah alias join segmen utk kali yang ke berapa entah :))

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

LydSunshine berkata... [Reply to comment]

Nak tumpang menyebuk... http://lydsunshine.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Maya Lisa berkata... [Reply to comment]

MAYA JOIN !!!

http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Fad berkata... [Reply to comment]

mari kita kenal2..

http://dilamin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Nuur mutiara berkata... [Reply to comment]

done! :)

http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Muhamad Zaki khairul berkata... [Reply to comment]

JOIN ! anda dijemput singgah ke blog saya tak kira lelaki atau perempuan, tak kira senior atau junior blogger. jom tukar-tukar ! :)

http://bonekeys.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

fatin nabila berkata... [Reply to comment]

sy join!!jom!!

http://redchizzy.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blogku-2.html

Muhamad Zaki khairul berkata... [Reply to comment]

tadi silap edit. hehe. lagi sekali :)

http://bonekeys.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

suhailaselaginella berkata... [Reply to comment]

saya nak join segmen ni...:-D

http://suhailasellaginella.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

gadis melayu berkata... [Reply to comment]

salam.. atia join..^_^

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

azam berkata... [Reply to comment]

http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

rejoin.......hehehe
meh follow²

Faizil Phyzeel berkata... [Reply to comment]

Salam semua..

Nk join gak sekali..

http://mindaalammaya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenali-blog-ini-2.html

ScHa Fyka berkata... [Reply to comment]

salam semua ,fyka join .
jom usha blog fyka .
selamat berpuasa .

http://erikalurve.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Hamba Ilahi berkata... [Reply to comment]

saya join.

ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


klik sini pun boleh, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2


beberapa blog sudah diterjah dan diriview antaranya mereka:

http://laman-ayahsu.blogspot.com/
-Blog ini tercetus hasil keinginannya berkarya dan menceritakan serba sedikit tentang diriku kepada keluarga, namun lebih juga memfokuskan kepada perkembangan terhadap pokok laman dan pokok yang dilupakan oleh masyarakat kita sekarang.
komen saya: blog ini perlu kelihatannya agak ringkas. mungkin perlu ditingkatkan dari segi teknik menyusun blog dan cara menulis artikel-artikel supaya menjadi lebih menarik. usaha anda berkenaan alam sekitar wajar dipuji. ^_^

http://cthaslinda.blogspot.com/
-Ditubuhkan pada 16 Mac 2011 dan baru berusia 4 bulan 3 minggu dan 3 hari. blog sebagai tempat berkongsi pengalaman dan ilmu.
komen saya: nampaknya blog anda masih boleh dikira baru. dari segi template blog dah ok. cuma cubalah pelajari lagi teknik-teknik menghasilkan artikel yang bermutu sebab saya nampak kamu ada ciri-ciri tersebut. ^_^

dan beberapa blog lagi bakal menyusul. pastikan anda salah seorang dari mereka.


cepat kawan-kawan.


klik sini tau, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2



^_^

PeRmAtA bIrU berkata... [Reply to comment]

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

join...

Zul Fattah berkata... [Reply to comment]

http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Asyikin berkata... [Reply to comment]

http://rushnurul.blogspot.com/2011/08/kenali-blog-ku-anjuran-ben-ashaari.html

sangat baru, mintak tolong tunjuk ajar. Jalan-jalan jom :)

Ary berkata... [Reply to comment]

im done 2....

jom rr kalu nak bkenalan...

http://haryanies.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

kemboja berkata... [Reply to comment]

http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

join..jom kenal2 dgn sy

mynayusof berkata... [Reply to comment]

myna join :)

http://mynayusof.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Jerung Gergasi berkata... [Reply to comment]

abang ben, sory entry tak siap ni, nanti update balik, kerja la malam ni. huhu.

http://www.izzudin.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog/

nanti edit balik, dalam beberapa jam. harap terimalah entry sementara ni. baru terperasan segmen ni ada. hehehe..

niZa berkata... [Reply to comment]

nak jugakkk ;D
http://nizatuangcerita.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-blog.html

ANISA berkata... [Reply to comment]

teruja sangattt!!!
(^_^)
http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

ANISA berkata... [Reply to comment]

teruja sangattt!!!
(^_^)
http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

S h i d a berkata... [Reply to comment]

Shida join jugak! Tapi entri tak siap lagi.. jom singgah kawan2! :)

http://specpatah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Hamba Ilahi berkata... [Reply to comment]

saya join.

ini linknya, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html


klik sini pun boleh, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2


beberapa blog sudah diterjah dan diriview antaranya mereka:

http://laman-ayahsu.blogspot.com/
-Blog ini tercetus hasil keinginannya berkarya dan menceritakan serba sedikit tentang diriku kepada keluarga, namun lebih juga memfokuskan kepada perkembangan terhadap pokok laman dan pokok yang dilupakan oleh masyarakat kita sekarang.
komen saya: blog ini perlu kelihatannya agak ringkas. mungkin perlu ditingkatkan dari segi teknik menyusun blog dan cara menulis artikel-artikel supaya menjadi lebih menarik. usaha anda berkenaan alam sekitar wajar dipuji. ^_^

http://cthaslinda.blogspot.com/
-Ditubuhkan pada 16 Mac 2011 dan baru berusia 4 bulan 3 minggu dan 3 hari. blog sebagai tempat berkongsi pengalaman dan ilmu.
komen saya: nampaknya blog anda masih boleh dikira baru. dari segi template blog dah ok. cuma cubalah pelajari lagi teknik-teknik menghasilkan artikel yang bermutu sebab saya nampak kamu ada ciri-ciri tersebut. ^_^

dan beberapa blog lagi bakal menyusul. pastikan anda salah seorang dari mereka.


cepat kawan-kawan.


klik sini tau, AKHIRNYA BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA NI #2



^_^

FYA PELANG! berkata... [Reply to comment]

salu terlepas T.T

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI