Nape PEREMPUAN semua boleh ???

by - April 06, 2011

 

Perempuan kalau jalan pegang tangan , ok jerrr... nampak comel jer.. cute gitu walaupun tak cute ! Kalau lelaki ? Bayangkan lelaki kacak cam .. aku la contoh paling dekat.. kang bagi nama orang lain , kena bagi backlink lak .. malas nak taip !  Ok sambung.. kalau lelaki , sah sah kena cop gay , kan ?

Tu pegang tangan.. Cuba bab membahasakan diri.. " jangan la begitu sayang.. salah tu " .. kalau perempuan sama perempuan , ok je.. Cuba lelaki sebut gitu.. Bayangkan aku cakap ngan Mat Gebu gitu .. " Salah acuan tu sayang " .. Maunya Mat Gebu baling kuali kat aku !!

Asal perempuan boleh ??? Ini tak adil !! Ni satu lagi contoh.. Kalau perempuan sama peremuan satu bilik .. ok je.. takde masalah .. tapi kalau lelaki skang sama satu bilik , dah boleh timbul kes !! Tak pasal pasal tilam kena bawak g mahkamah !!  Grrr..

Contoh terakhir.. Perempuan naik motor.. boleh je peluk pinggang kawan dia yang perempuan tu.. Kalau lelaki ??? boleh tak peluk pinggang kawan dia ?? Aku rasa mau dua dua ICU !!

Persoalannya , pasal apa bab cute mesti dirujuk pada perempuan sedangkan lelaki lebih layak dapat title tu tapi perempuan enggan mengiyakannya ????

You May Also Like

126 comments

  1. ahahahahaha hi awak...saya nak bersaya awak boleh dengan awak..jum kluar makan dengan saya awal..

    BalasPadam
  2. hahahahahaha...... abang ben teringin ke nak buat semua tu?????

    BalasPadam
  3. hahaha
    part mat gebu 2 kelakarr..=D

    BalasPadam
  4. wahahahahahah


    " hensem la abg ben nie.."

    BalasPadam
  5. lelaki cute ado ker en. ben, kalau lelaki pegang tangan geli fulak ieb tengok. kih, kih, kih... en. ben nak tanya soalan no. 3 tadi tu tersilap ker satu trick jer..
    http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/04/keliru-dan-teruja.html

    BalasPadam
  6. hhahahahha,kaum adam
    terimelah kenyataan kami lagi cute

    hhahahahha,fitrah pompan kottttttttt

    BalasPadam
  7. oo,..biasa la tu. tapi ade je byk perkara yg lelaki boleh buat, tapi perempuan kalau buat perkara yg sama, kena kutuk kan? hehe..

    BalasPadam
  8. haha...tiba2 tersetuju nan en3 nie..
    betul la..
    tira pn kdg2 ase plik bile tngok lki wt cm uw..hikhik

    BalasPadam
  9. Hahahah..pompuan sume boleh...baru tau ke? Tambah2 kalau desperate...hahahhaa...Mcm2 kejadian leh jadi...adeeii. Lelaki kalau ketak2 mcm Ben pegang tgn lelaki...adeiii sah2 dah dikata skandal eks...hahahahhahaha

    BalasPadam
  10. haha..betol gak kan..

    tapi cari pulak yg prmpuan tak boleh buat..

    BalasPadam
  11. bertuahnya menjadi perempuann hehe

    BalasPadam
  12. sbb dah jadi lumrah alam
    yang perempuan ni lagi cute dri lelaki,
    so perempuan buat bnde yg cute pn org tak kesah hehe

    BalasPadam
  13. hrmm..tu la..syok kan..jadi
    PEREMPUAN nieh..!!



    http://zhafiz1402.blogspot.com/2011/04/arrghhsyoknyajadi-perempuan.html

    BalasPadam
  14. hahahaa... giler ar kalau laki wat nyampah cm tu.. bukan kate nak wat pon geli, nengok orang len wat pon dh geli giler.... hahaha

    BalasPadam
  15. hahaha...memangkan..kalau perempuan bergurau senda sambil peluk-peluk,oke je...kalau lelaki..hahaha..mau 360 darjah org pandang...bukan pandang apa..pandang rasa nak muntah..hahaha..

    ketahuilah kaum adam..kami ni kaum yang sangat comel kalau buat ape-ape pun..hahaha

    BalasPadam
  16. Jomm masuk dalam botol.....

    BalasPadam
  17. hahahahahahahahah!! serious dayah nak tergelak bc entri ni, nasib tak ramai dah org dlm office ni kalau tak mau ckp dayah gila...hahahahaha!! kena baling dgn acuan tu paling tak tahan..

    a'ahkan, kalau perempuan membahasakan diri awak saya okay je lagi cuba lelaki yang buat mcm tu, mesti semua dah pandang lain mcm..ermm!!

    BalasPadam
  18. Sayang abg Ben... muahahahaha

    BalasPadam
  19. perempuan kan special ;)

    hik3. mungkin jiwa lelaki tak macam tu kot, ada ke laki yg nk pluk2 la, pggil syg la, haha :P
    agpun laki ego sket nk tnjuk pasaan die tol x? ngeh ngeh ngeh :D

    BalasPadam
  20. alaa...geli nye laaa lelaki begitu..
    tapi kalau ada macam syok pulak tengok erh abg ben..haha!...
    cube abg ben try..try tau cube abg ben..heeee.. :D

    BalasPadam
  21. AAHH KAN.BETUL JUGAK.LELAKI KALAU MESRA2 SIKIT ,CONFIRM KENA COP MACAM2 XD

    BalasPadam
  22. bayangkan, lelaki naik motor sesama, pastu lelaki blkg peluk lelaki depan.... huhuhu... 'i takut jatuh, u...'

    BalasPadam
  23. haha:)
    abg macam x puas aty jp?.
    tu la klbihan pada kaum hawa..

    BalasPadam
  24. kahkah. bukan dah pnh timbul ke isu ni bro ben??

    dah memang prempuan tu cute toksahlah disangkal lagi huhu

    BalasPadam
  25. heppp! tu kerja Allah. jangan bising. ikut je! adalah sebabnye tuu!

    BalasPadam
  26. lelaki ni ade seploh nafsu kottt..soo pepaham jela..selalunye 'lain' jadinye...

    BalasPadam
  27. Allah Maha Adil..
    apa yang takde dalam diri pempuan, mesti ada pada lelaki..dan sebaliknya ;) betul?

    BalasPadam
  28. hahahahah abg ben kes jeles nie..hhuhu sbb cute tu selalu nyer sinonim kt ppuan..SELALU nyer..kan kan.. :P

    BalasPadam
  29. ewwwwwwwwwwwwwwwwww....gelinye i baca komen yang no 2 tuuuu...hahaha~

    sebab laki emsem, kacak dan macho je....kalo dia rasa dia cute, dia bukan cute, tapi dia LELAKI CANTIK...ahahahahaha~

    BalasPadam
  30. para 2nd... yang lelaki tu.. sy gelak guling-guling... hahahaha

    BalasPadam
  31. ben,
    itulah aturan tuhan
    ^ bace dgn gaya nyanyian hijjaz ye;)

    BalasPadam
  32. sbb lelaki lebih macho bila tk bt semua tu kehkeh

    BalasPadam
  33. sebab lelaki adalah MACHO sebab tu perempuan jadi CUTE

    lalala...

    ^______^

    BalasPadam
  34. hihhihi.. abg ben nak kan keadilan ler... isshh payah nak ckp la..
    errmm so far.. pernah nampak pun pasangan Gay jer pengang tangan lelaki ngan lelaki..
    errmm cop.. ade satu lagi.. mamat bangla kalu nak lintas jalan.. pun pegang tangan kawan lelaki dia...

    BalasPadam
  35. entri yg buat saya gelak guling2...bab pegang tgn ni...klu kat Qatar ni , org india dan nepal suka pegang tgn member lelaki mereka..haha.tu yg saya suka tgk.mesra gitu.abg ben pun cute aper..hahaha.ok puas hati dpt panggilan cute tak

    BalasPadam
  36. hahaha...x dapek acik nak nolong eh doo

    BalasPadam
  37. hahah jom pgg tgn kita dua..!! hahaha

    BalasPadam
  38. lelaki kan terkenal dgn kemachoaan mereka..takkan nak wat perkara yg pompuan buat?? sb tu dipndg sinis oleh orang kalau lelaki yg gagah berpimpin tgn ngan sorg lagi lelaki..lgpun zmn skrg mcm2 leh jadi..huhu~

    BalasPadam
  39. ramai kaum aaddaamm yg teringin ke?
    oba lar buat tgok. :P

    BalasPadam
  40. cute come lote la en.ben ni...siyes tak sesuai haha

    BalasPadam
  41. ahahhaa.. nak gelak sampai pecah perut..

    BalasPadam
  42. hahaha sbb pempuan je cute
    laki tak !!

    BalasPadam
  43. ok je kot..cume laki ni kan nk kontrol macho smua..haha

    BalasPadam
  44. heheheeee.. betul jugak cakap abg ben tu... pmpn xde masalah buat semua tu, tapi klo lelaki yg buat mcm tu, gelilah.. xtau r plak nape.. heeee

    BalasPadam
  45. haha...kawe setuju...tp kalo mamat korea uat camtu..ade sape2 kesah ke ?

    BalasPadam
  46. mcm pnh bca la post ni..hmmmm

    BalasPadam
  47. as salam..
    kiut? adoi..bayi dan kanak3 sesuai
    la..kita yang dah 'tua' ni, tak sesuai langsung. terlari la sikit karisma. haha~

    macam gay =_='
    aww aww~ ujang -naz

    BalasPadam
  48. satu lg... kalo pmpuan jumpe kwn pmpuan sure berlaga2 pipi kan... kalo lelaki wat mcm tu sah2 dchop 2 alam trus hahahaha....

    BalasPadam
  49. haha. serius comel kalau lelaki buat mcm tu. cuma nanti lelaki kata tak macho. ha.

    BalasPadam
  50. Boleh... asal lak x boleh... en aben pun cute apa.... tgk lam gmbr lar... kat luar x tau nk cakap...

    BalasPadam
  51. tu la uniknye kaum hawa! huhhuh..tak dapat bygkan kalo laku pon nak ngade2 cam 2..hehhehe

    BalasPadam
  52. sbb perempuan ada sifat penyayang lebih dari lelaki kot

    BalasPadam
  53. Hehehehhe ..abg ben ni kan ..saje an buat isu cute-cute ni ..hehehhe ..ok,permpuan seng dapt tittle 'cute' sebb girl ego nye sedikit ..kalau lelaki maunya tinggi ego uw ..ada stgah uw,bawu ckp sikit dah melenting ..sush laa kawan2 nye nak manje2 ngan die ..hehehhe ..

    BalasPadam
  54. haha...ok la tu,,,jgn jeles..
    sebb smua perempuan memang cute miut la abg Ben..hehehehe

    BalasPadam
  55. ngeh3..dah memang lumrah alam kaum adam kena berlagak macho kan...nak wt camne..hehehe

    BalasPadam
  56. ala abg ben..xkn itu pun nak sensitip

    BalasPadam
  57. boleh je la...... tapi jangan depan orang. nnt ornag lain pulak yang baling korang dengan batu. tak pun...diorang tenung korang mcm tak pernah tgk orang. hahaha

    BalasPadam
  58. sebab perempuan insan yang lemah.. bila ade kawan, baru dia kuat... tapi kalu lelaki, dia dah kuat! so, tak payah lah nak bermanja dengan kawan sendiri!! hahahaha :)

    BalasPadam
  59. ada satu je x boleh.. badan muscle mcm abg ben.. hehe

    Entri Terbaru Saya :
    Video Seks Anwar : Permainan Politik yang Jijik dan Memalukan!

    BalasPadam
  60. sebab pompuan memang dilahirkan cute la abang ben.. hehehe.., laki kan macho.., xsessuaii la nak peganng2 tangan ngan kaum sejenis... huhuhuuu....

    BalasPadam
  61. bila laki nak buat comel.terus rasa cm geli je..hahaha..kecian lelaki..diskriminasi perception..:P

    BalasPadam
  62. kalau boleh..nganga la pmpuan tgk ramai laki pgg tgn BA kita ni.hahaha.

    BalasPadam
  63. hahahaah..btul la tu abg ben!
    ngeh2..
    klu laki cm tu laju je ckp gay!

    BalasPadam
  64. haha..boleh je kalau rasa nak di gelar aneh..

    BalasPadam
  65. mungkin nafsu lelaki sekarang ramai yang buas ..
    so takot bila buad sumer tuh ,
    takut nafsu maseng2 .. errr ,
    paham paham je kan :)

    BalasPadam
  66. haha =) klakar la abg ben..
    sabor jer la..

    BalasPadam
  67. lelaki xyah nk manje2..hahaha
    singgah2 la to my blog k =)
    http://tinta-moden.blogspot.com/2011/04/pembodohan-dengan-cara-terhormat.html

    BalasPadam
  68. HAHAHAAAAAAAAAAAAA........!!!!

    ko ni Ben ada2 je tapi betul tu..maybe sbb lelaki kena kekalkan kemacho-an kot...hahaaa...pehal nk pegang pinggang naik motor?? kan dh tk nmpak gagah.??..hahahaaaaa....

    BalasPadam
  69. adehhh ! gelak tunggeng tunggeng aku !

    BalasPadam
  70. lawak plak ble bce..pna gak sy t'pk...tp xtau nk jwb..hahaha...perempuan itukan istimewa..ahaks...

    BalasPadam
  71. "Tilam kena bawak g mahkamah".
    nak tergelak bila bawa ayat tu.

    Lelaki sebenarnya nak jaga macho.Risau air muka jatuh.Lagipun kalau laki sama laki berpelukkan boleh menimbulkan fitnah =D
    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita
    Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!
    Pelajar Di Bunuh Hanya Kerana RM7 ?

    BalasPadam
  72. 'cute' tu hanya sesuai untuk perempuan aje.. he3

    BalasPadam
  73. usop wilcha selambe aje dia lambai tangan macam tu atas wilcha dia boleh jer takde salahnye pon popular lagi ade ler,.

    BalasPadam
  74. opss no komen..lelaki kan macho!

    BalasPadam
  75. dah Allah jadi lelaki & perempuan itu berbeza, memanglah kelakuannya juga patut berbeza. kan tak sesuai bila perempuan sifatnya kasar. tepuk belakang org bukan main kuat lak. gurau pun main tumbuk2.

    BalasPadam
  76. yelah abg ben,,lelaki kan dikenali dengan sifat gagah and perempuan sifat lemah lembut,, so perempuan kalo pgg tgn rase lebih selamat.. kalo lelaki kan dah gagah,, bile pgg tgn dah nmpak mcm gegirl la plak kan,, hahahaha.. nmpak lemah

    BalasPadam
  77. haha aduss timbul jugak ye isu macam ni.. em x tau la nak jawab ape. :)

    http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/

    BalasPadam
  78. abg ben...lumrah wanita mmg begitu...sbb itu Allah jadikan lelaki dan wanita itu berlainan jenis...baru dunia ini diwarnai dgn warna warni...jawapannya ada pada kitab Allah, Al-Quran. Amin :)

    BalasPadam
  79. Betul jugak kan..
    kalau pompuan dok bsyg2,ok plak..
    kalau laki dok syg2,sure kna kata gay..
    wah>!..
    ini tidak adil.. HUHU

    http://dady-rahman.blogspot.com/2011/04/miss-malaysia-atau-mrmalaysia-aku.html

    BalasPadam
  80. best giler n3 nih.. mampu buat aku terbahak2 smpi nk kuar airmate nih.. adododoh..sakit ginjal aku!!

    sebenarnye lelaki tu sndr yg pilih xnk jd cute.. sbb diorg nk macho.. pompuan ni lbh sensitif tu yg nmpk mcm cute..

    ce try test Mr. Ben..

    BalasPadam
  81. Jangan lah Abg Ben terasa hati. Pompuan kan dilahirkan denga perasaan yang lebut dan kelakuan yang halus. Maka setiap perkataan dan perwatakkan tu sebagai tanda kasih @ akrab sesama kaum sejenis. Tak salah kan? kita sayang dan berlembut dengan kawan/sahabat baik kita?

    BalasPadam
  82. wakaka..adoi ai.nk buat cendana..da mmg sah2 perempuan itu kiut.keke.

    BalasPadam
  83. dah azali gitu....pompuan kan penuh kelembutan...tapi kalau nak tukar pun apa salahnya cuma pastii org kata dunia dah terbalik dahh hehe :)

    BalasPadam
  84. betul2... tayah tunggu laki pegang tangan... paut bahu same laki pon org da usha semacam.. lom paut pinggang... law pompuan cium pipi kat tempat open, wat masuk gambar peluk2 sama pompuan lam fb pon relax jew en... serunuk tol jadi pompuan... hahaha...



    [Tapi mase sekola dulu cikgu siap wat pengumuman kat perhimpunan agih... DILARANG BERPIMPIN TANGAN DALAM KAWASAN SEKOLAH WALAUPON SAMA PEREMPUAN! huhu... cikgu jelush la tuuu... :P]

    BalasPadam
  85. itulah keistimewaan PEREMPUAN. =p

    BalasPadam
  86. dah lumrah dunia kot.. hihi..

    latest entry !!
    Rintihan hati si ANAK TIRI..

    BalasPadam
  87. ishhhh..Tak adil tak adil..
    Haha.. Yang sayang tu selalu cakap. Maw dok uat rilek ja kawan-kawan den. Bhahaa..

    BalasPadam
  88. ha betol betol.. kalau pompuan jumpa salam n cium pp 2 benda normal..
    cuba bayangkan lelaki..

    hahahaha!!

    BalasPadam
  89. Pendapatku:

    Itu hak istimewa perempuan.kita tak boleh persoalkan.

    impak yang diharapkan:
    pompuan pun jangan menidakkan hak lelaki boleh kahwin sampai 4

    hahahahahahahhahahahahahahah

    BalasPadam
  90. muahaha...abg ben jeless...

    xlah...memang pompuan dh sinonim comel/cute..


    so jgn disangkal lagi..hihi

    BalasPadam
  91. itulah perempuan....saya kalau tgk lelaki peganng tgn geli nya .....

    BalasPadam
  92. sebab kitaorang memang cute! adoi..larikkk..

    BalasPadam
  93. biasalah ... yg cute tuh semestinya perempuan dan yg macho tuh kan semestinya lelaki .... hu3

    BalasPadam
  94. eh adalah lelaki berjalan berpegang tangan...cer tengok geng2 bangla melintas jalan...mesti berpegangan tangan...betul x...?;P

    BalasPadam
  95. Kalau nak tau kenapa, jomlah jadi pompuan! =)

    BalasPadam
  96. lelaki pgang tngan nmpk so weird kot..hahaha lumrah alam..

    BalasPadam
  97. sangat beruntung rasanya dapat jadi wanita... :)

    BalasPadam
  98. dah perempuan mmg manja.. hahahha. laki takde manknenyeeee...

    BalasPadam
  99. haha.sebab perempuan itu special..;)

    BalasPadam
  100. hahaha! mama tau laa u jeles kat aii mr ben ooii! hahahah...

    kalau ben yg badan ketak ketak lengan besaq gedabak tu naik motor ngan mat gebu peluk pinggang, rasanya bukan korang berdua je masuk icu, org yg tengok pun semua masuk icu, kena heart attack! hehe

    BalasPadam
  101. hurm.. nape eh?? ceciter.. ceciter..

    BalasPadam
  102. hehehe... siannye macam mengidam pulak... ada pembawak budak ker?
    cuba lah satu hari atau pernah tak satu orang pompuan panggil kat orang lelaki kiut ... heiiii geli geleman...

    BalasPadam
  103. haha! dunia x adil kan abg ben?

    BalasPadam
  104. hehe...lawak je. tp cik nin pn pernah gak tertanya soalan mcm ni zaman skolah dlu... ^_^

    jemput baca entry terkini ;)
    Tips Kembalikan Ingatan

    BalasPadam
  105. ahahahahahahahahhahaa..
    ada ada je abg ben ni..hadoih laaa..
    takpela apakata abg ben yg start buat dulu mane tau nnt2 laki2 laen follow plak ke.. ;p

    BalasPadam
  106. haha! kalo lelaki wat tu sume, jatuh kemachoan tau... :D

    BalasPadam
  107. hahhahaha....terbaik la abg ben hensem....

    betul juga kan...klu pompuan buat semua tu nampak okey je tak ada yg luar biasa...

    tapi kalau lelaki yang buat...mmg nmpk sangat luar biasa dan mula la timbul macam2 gosip..heheheh

    BalasPadam
  108. Perempuan cute macam ni. Lelaki pun cute jugak tapi buat macam ni lah. Kalau gini... tak dapek den nak nolong. Haha.

    Jangan jealous naa :P

    BalasPadam
  109. haha..lawak la entri ni.macam comel pon ade jugak.wateva lah.
    rilek abg ben.macho nak, comel pon nak jugak ke? haha :)

    BalasPadam
  110. hahahaha!

    maybe sebab perempuan ni fitrahnya lagi lemah-lembut, feminin, dan cute :D

    laki ni tough, kena stay macho :D
    kalau buat benda2 mcm perempuan nih nmpak lain macam jek, kan ben?? :DD


    http://hanatalib.blogspot.com/2011/04/tips-untuk-elakkan-teknologi-anda.html

    mintak tolong sebarkan isu dalam entri nih boleh? sebagai peringatan untuk semua, bukan untuk kepentingan saya sahaja; sharing is caring~ :D

    BalasPadam
  111. hahaha .. dah kalau laki nak buat pun boleh xde masalah tapi terima lah kutukan2 yg menyerang kah2.. xsemua boleh lah abg ada jugak yg tak boleh ngee tapi kebanyakan boleh kah2

    BalasPadam