Sepetang bersama HELIZA HELMI ..

Alhamdulillah .. berkat meeting ari tu , maka segalanya dah selesai petang tadi dengan jayanya ..

Bertempat di pejabat 1TUBE.MY di North TowerPoint di Mid Valley , jam 4 petang , segala pengambaraan dan interview dijadualkan di buat situ .. ehem.. interview ??Aku interview dia secara santai jer .. heheh ..

Aku sampai kat tempat tu dalam kul 3 lebih petang.. Setelah tercari cari tempat tu maka akhirnya tibalah aku di situ dengan dahi yang berpeluh peluh .. Nasib baik la ada aircond yang mmg mendinginkan ..

Nak masuk tempat ni , bukan mudah .. kena amik gambar .. pergh.. dasat .. Ops..lupa lak.. dalam ni pon ada opis Google cawangan Malaysia.. tu pasal ketat skit security dia .. Ketat ke ? Hurm.. ketat la gak ..

Naik atas.. takde orang lagi.. cari lokasi .. yearghh.. jumpa... Tapi takde orang .. cuma krew 1tube.my jer .. Tak pe.. aku nak update blog dulu ...

205605_209358152421162_100000409372347_756186_1984639_n

Siap satu entri .. Tak lama kemudian , barulah Heliza dan Kak Zeq tiba... Ehem.. aku teruskan upadate satu lagi entri.. Sambil tengok gitu-gitu je Heliza.. hahaha.. Sebenarnya aku segan weh.. Jadi aku control dengan wat selamba je la.. hahahaha.. Jahat aku ..

Selesai update entri kedua .. aku g letak beg aku di penjuru tingkap tu .. Nampak tak ?? zoomkan saja .. hahaha ..216130_209368332420144_100000409372347_756287_653745_nKetika aku nak g letak beg tu , aku selisih dengan Heliza ... aku sapa dia .. ' Hi ' ... Barulah dia start borak ngan aku.. Dia kata aku muka serius .. takut nak tegur.. hahaha.. Bukan serius Heliza oiiii.. Segan uuu .. hahaha... kena cool down dulu ... baru berani skit ..

Gambar kat atas tu cam dah dirancang lak kan .. HAhaha... bertukar tempat gitu .. lalalala ... Rileks.. aku tauuu.. tak yah bagitau.. aku sedar.. yeeee.. aku sedar sapa aku .. hahahaha...

Bila dah sedia semua kamera segalanya laah.. maka bermulalahh.. shoot untuk segmen pertama iaitu soaljawab bersama BEAUTIFULNARA..

216292_209440459079598_100000409372347_756837_8090104_n Part ni aku respek dia .. sebelum mula shooting , dia baca doa penerang hati.. hehehe.. bagus kan ?

Bla bla bla bla.. selesai segmen Beautifulnara maka turn aku lak .. jeng jeng jeng .. Mengelabah dalam hati , Allah saja yang tau .. huhu.. tapi aku wat macho je la... Aku dok pk.. nak pakai cap ke tak.. rambut dah la cam askar USA jer nih.. Grrr..

Belasah jer .. Teruskan saja shooting tanpa segan silu.. Tapi memula tu susah gak.. badan aku kan nampak besar dalam kamera .. jadi kena ekjas sana sini skit .. kena rapat skit ngan Heliza.. part ni aku risau.. kang ada peminat wat gossip lak.. sian dia.. Tapi tak laaaa rapat mana pon.. ala ala rapat umum tu jer ..

208586_209440315746279_100000409372347_756835_3500335_n

Bila segalanya selesai .. lega sungguh aku .. Pada mulanya tergagap gak aku.. lama tak mengadap kamera .. tapi nasib baiklah Heliza selamba je.. berkat pengalaman dia tu haaa .. dah 5 tahun bergelar artis.. jadi selamba je la dia ..

207979_209440182412959_100000409372347_756831_6466345_n

Part ni aku mengelabah sikit .. bila aku soal dia .. dia jawab.. pastu pandang tepat mata aku .. huhu .. Mata dia dah la besau.. aku pulak dah la kecik.. hahaha.. tak leh nak lawan mata dia.. aku tewas.. hahaha.. malu uuu ..

Selesai semua ... aku call UJANG .. tanya dia kat mana .. dia kata nak pass kad kawin kat Heliza.. Eceh.. macam tak tau laakk.. hahaha.. alasan nak jumpa la tu.. hahahah ...

Dia kata dia dah otw ke KL .. tadi ada la.. tapi lambat sangat shooting ni.. maka dia terpaksa pergi laaa bersama tunang kesayangannya itu .. Eceh..

Sian lak dia.. hampa gitu.. Aku kan baik orangnya.. tu pon ada yang benci gak.. hahaha.. lantak arr .. Hati korang .. korang la tanggung kan.. hahaha.. tak baik.. dosa tauuu .. ok sambung ..

Aku kata kat dia .. apa kata ko jemput mulut je dan kemudian ko pass je kad ko tu kat reception bawah tu dan kemudian dia amik je.. Dia jawab ok je.. dia ingat aku tak berani la kot bagi Heliza cakap.. hahaha .. Silap arrr..

Selesai shoot segmen ketiga , Heliza datang ke kerusi untuk amik pakaian dia.. Aku dail no ujang.. dan pass ke Heliza.. Kata Ujang nak cakap .. hahaha.. Dia kenal ujang tuuu .. hahaha.. Kembang kempis gak hidung mamat neh..

Maka bercakaplah diorng dalam 5 minit gitu.. abis kredit aku.. grr.. Ujang , ganti balik beserta kenny rogers ! Rujuk entri INI untuk baca kisah ujang mengelabah ketika Heliza call tu ..

Sebelum tu , aku amik kesempatan berposing dengan Heliza bersama netbook kesayangan aku ni .. Haaa.. netbook ni dah banyak blogger sentuh wooo.. dah jadi satu sentimental value untuk aku.. Rosak sekali pon aku tetap akan framekan dia .. eceh.. Cuba rujuk entri INI ..

DSC_0638

Haaa.. ni apa kes lak ?? Korang leh rujuk kat entri INI lak .. hahaha...

Dalam kul 7 petang , selesai segalanya... Alhamdulillah .. Terima kasih kepada HHP , Heliza , kak Zeq dan 1tube.my sendiri kerana memberi aku kesempatan ini yang jarang jarang diterima oleh blogger blogger .. InsyaAllah .. akan ada projek lain lagi nanti...

Sekian .. sapa pulak pasni ? Ops.. videonya akan siap dalam sehari dua .. aku punya minggu depan.. hehehe .. sabar eh..

Apa pun , ini adalah petang yang amat bermakna bagi aku sebagai seorang blogger ... Pengiktirafan begini bukan senang nak diterima dan satu lagi pengiktirafan yang aku terima ialah .. baca kat SINI ..

Terharu aku .. Untuk menonton video segmen santai aku yang lepas , sila klik SINI ..

37 ulasan:

  1. comelnye heliza... suka mate dye!

    new entry.. come visit my blog!
    http://aisyarinamohdsatria.blogspot.com/2011/04/jangan-kutuk-cikgu-aku-sentap.html

    BalasPadam
  2. owhh Ujang dh nak kawin eh. haha. bile pulak abg ben nak buat vid ngan sy?hahaha. gurau je. ini memang kelakar.

    BalasPadam
  3. hihi..gembira woooo...tu tak tdo lg ni..hahahaha

    BalasPadam
  4. Heliza oh heliza... Bro....kem salam tak tadi? Jangan kate tak dah ler.... ha ha ha.

    Bro....link khas untuk bro dan ehem-ehem...harap semuanya ok nanti...

    BalasPadam
  5. abang ben xbuka lak cermin mata macam ari tue....hihi....

    tahniah abg ben.....!!
    abg ben semangat pada semua bloggers....

    BalasPadam
  6. heliza comel tapi kannnn,.. tak sepadan la dgn abg ben,. mood cemburu sambil tinggal jejak

    BalasPadam
  7. wah..untg lah ujang..heliza datang nt

    BalasPadam
  8. bestnya jadi cam abg ben...leh jumpa artis sng2 jer...kak heliza mmg comel!

    BalasPadam
  9. saya suka helizaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  10. blk umah xgegar ngan org umah ke ben?hahaha..

    BalasPadam
  11. untunglah abg beng! :D

    eh..kirim slm x dtg kakak angkat sy tu??

    grrrrr~

    majok lah! :p

    BalasPadam
  12. fuhhh~~
    heliza n ben..
    ermmm..
    oppss~~
    ehehe..

    BalasPadam
  13. fuhhh~~
    heliza n ben..
    ermmm..
    oppss~~
    ehehe..

    BalasPadam
  14. yeahh setelah berhempas pulas baru ler siap entry saye yg agak gempak sket,. seharian tak wat entry hanya kerana entry yg paling mencabar minda ni,.. jom singgah2 link : ---------> http://macamnilahkita.blogspot.com/2011/04/teka-teki-dan-matematik-versi-cikgu.html

    BalasPadam
  15. eyka harap ade yg sudi dengar :)

    http://myhurtbubu.blogspot.com/2011/04/eyka-tak-suka-dunia-blog-sekarang-dem.html

    BalasPadam
  16. kena tengok nie, heliza memang comel :)

    BalasPadam
  17. semoga Heliza terus berjaya dalam karier seninya. Abang Ben pula, semoga terus macho...hehe

    BalasPadam
  18. Waaaaaaaaaaaaaaaaa....tabik spring toing toing...salute bro! Hahahhaha.....tdo malam x teringat ke mata besar Heliza....adeeeii fengsaannnn!! (*ampun ya cik isteri Ben, akak guwaauu jekk)

    BalasPadam
  19. ade projek baru...
    bagus2...

    BalasPadam
  20. ujang selam pale dalam air sebab tak dpt kawal jelez hik2

    BalasPadam
  21. bestnya.. santai je baca ^_____^

    BalasPadam
  22. hrp le smpai level cam ben dimasa akn datang..by the way heliza cumil~

    http://www.krolezone.com/2011/04/maggie-dan-orang-bujang.html

    BalasPadam
  23. ahahahaha gementar ngan mata heliza ke? hehe...sobar2..control2..

    BalasPadam
  24. as salam..
    hehe. ujang. suka kan main!
    pergh! nak masuk pun kena ambil gamabr. macam dah nak masuk makmal tentera je. ekeke~

    BalasPadam
  25. Kalau aku jadi bor Ben, pasti aku juga akan kalah menatap mata galak di Heliza tu...

    BalasPadam
  26. ahahaha,, ujang nasib tak pengsan ! kehkeh

    BalasPadam
  27. laptop tu mmg xley tinggal ea bang? haha

    BalasPadam
  28. aku tak rasa Ben ashaari obses .. dia sekadar meminati heliza .. ibarat kita minat kereta ferrari .. sekadar meminati.. tengok je la kan .. nak miliki ? Mungkin lebih baik beli myvi je la.. kan kan .. hahaha..







    wahahahaahah....bukan entri jer boleh copy n paste..,komen orang pun...=)

    BalasPadam
  29. waaa..bestnye dpt jumpa heliza...suke sgt kat die...

    BalasPadam
  30. wuuu..beshnye..nape x ajak ayu skali ben..ekeke...

    ben2 nk vlog..lalala...

    ben2 jgn lupe untuk pilih contest sape menang ye.ben kan juri..heee...

    BalasPadam
  31. teringin nk jumpe k.ija..
    asyik tgk at tv je..
    jeles arh..
    love k.ija

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI