Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 25 Disember 2010

Malas nak bicara pasal bola ..

 

Rata rata mereka dah mula bicara pasal bolasepak negara .. Disebabkan layak ke peringkat akhir maka meletuplah nama nama pemain tersebut ... baguslah kan ...

Cuma aku terfikir , apa agaknya akan jadi jika mereka kalah esok ? Tak kisah la kan .. kalah atau menang , sebenarnya nafsu aku pada bolasepak Malaysia ni dah lama mati .. Corak permainan tak pernah menambat hati aku .. Hanya kerana menang .. Ibarat Brazil ketika kali terakhir menjuarai Piala Dunia .. menang disebabkan bermain dgn kasar .. hurm.. biar rosak permainan tapi menang .. Itu ke erti kemenangan ? Entah la.. aku malas nak komen atau nak kata lebih lebih tapi yang pastiny esok aku cuma nak layan movie jer ... Tunggu je keputusan .. Kalah atau menang , tidak mengujakan aku langsung ..

Cukuplah .. cukuplah aku membesar di negara yang mana segalanya dikuasai oleh politik .. Wang adalah faktor segalanya .. Tiada lagi semangat patriotik .. tiada lagi semangat negarawan .. Segalanya wang dan nama ..

Tak kisah la kan.. asal negara aman .. cuma persoalannya , apa yang akan anak cucu kita nikmati nanti ..

Pada pasukan bolasepak negara dan juga semua ahli sukan , berjuanglah demi negara ... semoga berjaya dalam mengharumkan nama negara .. Kalah atau menang , bukan persoalan .. yang penting adalah semangat ...

15 komen :

Zero berkata... [Reply to comment]

betul tu abg ben. kalau menang memang dalam sebulan atau lebih duk puji2.. kalau sekali kalah memang kena kutuk kaw2 punya.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

politik negara?entah la..

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

same je macam dia...mmg xminat lgsung bola malaysia...mcm hampeh katanya..apakah..hehe nak marah tapi tergelak...depend kan... :) biasalah kemenangan org akan sanjung tinggi...kekalahan dikutuk2...bukan nak bg semangat ke apa..lagi lah rasa down..hurmmm xnnti ke bloa sepak..kita2 dlm masyarakat buat salah sikit kutuk kaw2...haisyyy ... panjang pulak bebel kali ni..haha..nak smbung lagi bg can kat org len derrr.

Boloque berkata... [Reply to comment]

harap2 menang lah kali nih..bru bangga cket..he4

PENTING:Pintu Masuk dan Tempat Letak Kereta Untuk Penyokong Malaysia & Indonesia

JuanYuan berkata... [Reply to comment]

sangat setuju dgn bro Ben..

kalaulah pemain kita boleh main mcm org dulu2..hurm..

kay yea berkata... [Reply to comment]

ape yg penting..KERJASAMA~~

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

kalah pun aku tetap sokong bro...hehe...

tiket dah beli..rugi kutuk2.

sekamar rindu berkata... [Reply to comment]

salam..

semasa korea utara kalah di World Cup dengan Portugal 7-0 dulu,

semua pemain dan jurulatih telah diarah berkerja di lombong arang batu..

agak-agak abg ben...boleh ke Malaysia buat mcm tu..?

delarocha berkata... [Reply to comment]

biasa la tu, bile menang di sanjung, bila kalah nanti kena kutuk plak, dah selalu macam tu.

azzey berkata... [Reply to comment]

BA; Bermainlah dgn semangat kesukanan yg sepatutnya....kannnnn....

iqbalhakimi berkata... [Reply to comment]

semoga menang lah..abg ben..ARSENAL vs chelsea ..xkan xnak tgk? =D

iniialahaku berkata... [Reply to comment]

mmg ada btul apa yg bro ckap ni.tpi bgi sya yg slah sorg trlibat dlam sukan, sya rsa smua pihak trlibat,
1-pngurusan mmg truk, nak nma je.
2-bla dh pngurusan korup,atlet2 trutla korup sma.tpi ada sstngah yg btul2.
3-mntaliti rkyt kna ubh,skongan buknya ktika mng je,tpi skong spnjg zman.ni bleh tgk,msa mng pnuh stdium,bila klh cmna?bkn nk puji indon..tpi tgk bila depa mnyokong cmna, tu baru nmanya bgi sokongan.bnyak rkyat m'sia juz g stdium tgk bola,bukn sokong.tpi msalahnya org atsn.

Ksmpulan : Slagi org atsn nk pnuhkan poket sndiri,xkemana sukn malaysia ni.ni org MSN yg ckap cmni.

sory bro,pnjg lak komen tu..hehe..

iqbalhakimi berkata... [Reply to comment]

lagi 6 org nak dapat nombor bertuah...6666 =D

Myra Arshad (: berkata... [Reply to comment]

moga malaysia menang. hehe

MaT_k!daL96 berkata... [Reply to comment]

hurm , benar.. smgt itu pnting.. abaikan nama dan kemewahan yg kite dpat..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI