Malas nak bicara pasal bola ..

 

Rata rata mereka dah mula bicara pasal bolasepak negara .. Disebabkan layak ke peringkat akhir maka meletuplah nama nama pemain tersebut ... baguslah kan ...

Cuma aku terfikir , apa agaknya akan jadi jika mereka kalah esok ? Tak kisah la kan .. kalah atau menang , sebenarnya nafsu aku pada bolasepak Malaysia ni dah lama mati .. Corak permainan tak pernah menambat hati aku .. Hanya kerana menang .. Ibarat Brazil ketika kali terakhir menjuarai Piala Dunia .. menang disebabkan bermain dgn kasar .. hurm.. biar rosak permainan tapi menang .. Itu ke erti kemenangan ? Entah la.. aku malas nak komen atau nak kata lebih lebih tapi yang pastiny esok aku cuma nak layan movie jer ... Tunggu je keputusan .. Kalah atau menang , tidak mengujakan aku langsung ..

Cukuplah .. cukuplah aku membesar di negara yang mana segalanya dikuasai oleh politik .. Wang adalah faktor segalanya .. Tiada lagi semangat patriotik .. tiada lagi semangat negarawan .. Segalanya wang dan nama ..

Tak kisah la kan.. asal negara aman .. cuma persoalannya , apa yang akan anak cucu kita nikmati nanti ..

Pada pasukan bolasepak negara dan juga semua ahli sukan , berjuanglah demi negara ... semoga berjaya dalam mengharumkan nama negara .. Kalah atau menang , bukan persoalan .. yang penting adalah semangat ...

15 ulasan:

  1. betul tu abg ben. kalau menang memang dalam sebulan atau lebih duk puji2.. kalau sekali kalah memang kena kutuk kaw2 punya.

    BalasPadam
  2. same je macam dia...mmg xminat lgsung bola malaysia...mcm hampeh katanya..apakah..hehe nak marah tapi tergelak...depend kan... :) biasalah kemenangan org akan sanjung tinggi...kekalahan dikutuk2...bukan nak bg semangat ke apa..lagi lah rasa down..hurmmm xnnti ke bloa sepak..kita2 dlm masyarakat buat salah sikit kutuk kaw2...haisyyy ... panjang pulak bebel kali ni..haha..nak smbung lagi bg can kat org len derrr.

    BalasPadam
  3. sangat setuju dgn bro Ben..

    kalaulah pemain kita boleh main mcm org dulu2..hurm..

    BalasPadam
  4. kalah pun aku tetap sokong bro...hehe...

    tiket dah beli..rugi kutuk2.

    BalasPadam
  5. salam..

    semasa korea utara kalah di World Cup dengan Portugal 7-0 dulu,

    semua pemain dan jurulatih telah diarah berkerja di lombong arang batu..

    agak-agak abg ben...boleh ke Malaysia buat mcm tu..?

    BalasPadam
  6. biasa la tu, bile menang di sanjung, bila kalah nanti kena kutuk plak, dah selalu macam tu.

    BalasPadam
  7. BA; Bermainlah dgn semangat kesukanan yg sepatutnya....kannnnn....

    BalasPadam
  8. semoga menang lah..abg ben..ARSENAL vs chelsea ..xkan xnak tgk? =D

    BalasPadam
  9. mmg ada btul apa yg bro ckap ni.tpi bgi sya yg slah sorg trlibat dlam sukan, sya rsa smua pihak trlibat,
    1-pngurusan mmg truk, nak nma je.
    2-bla dh pngurusan korup,atlet2 trutla korup sma.tpi ada sstngah yg btul2.
    3-mntaliti rkyt kna ubh,skongan buknya ktika mng je,tpi skong spnjg zman.ni bleh tgk,msa mng pnuh stdium,bila klh cmna?bkn nk puji indon..tpi tgk bila depa mnyokong cmna, tu baru nmanya bgi sokongan.bnyak rkyat m'sia juz g stdium tgk bola,bukn sokong.tpi msalahnya org atsn.

    Ksmpulan : Slagi org atsn nk pnuhkan poket sndiri,xkemana sukn malaysia ni.ni org MSN yg ckap cmni.

    sory bro,pnjg lak komen tu..hehe..

    BalasPadam
  10. lagi 6 org nak dapat nombor bertuah...6666 =D

    BalasPadam
  11. hurm , benar.. smgt itu pnting.. abaikan nama dan kemewahan yg kite dpat..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009