Mentari muncul lagi ..

by - Disember 27, 2010

 

Salam dan selamat pagi ..

Isnin dah .. dan kita berada di penghujung tahun 2010 .. akan bermulalah tahun baru ,minggu depan ... Sebarang kenangan mengusik jiwa tahun ini ?

Aku ? Alhamdulillah .. aku sekeluarga ada sedikit pembaharuan .. Berganjak sedikit walaupun seinci .. InsyaAllah , akan kitorng usaha lagi untuk tahun depan ...

Bab kerja .. hurm ... entahlah ... bosan gak rutin kehidupan gini.. Isnin hingga Jumaat , sama jer .. Tak rasa bosan ke ? Celik mata , g kerja.. petang baru nampak dunia..

Mungkin la kot tak boring bagi mereka yang kerja luar .. Tapi baru baru ni ada la sorang tu aku borak ngan dia .. dia kata dah naik bosan asyik kerja luar .. Walaupun gaji besar tapi takde kehidupan .. Kerja kerja kerja... Macam tu pulak ..

Sama gak ngan sorang kawan aku yang juga merupakan seorang cabin crew  .. Bosan dah tengok dunia orang .. Keluarga dia asyik ditinggalkan jer .. hurm...

Tu la kan .. atas dunia ni , segalanya perlu sederhana jer .. kalau terlebih , pasti akan terkurang sesuatu ... Kalau terlalu mengejar kesempurnaan , akan tercacatlah di satu sudut lagi ..

OKeh... selamat bekerja ... yang bercuti tu , gunakan sebaiknya .. jangan tidur jer ... rugi woo... buffered dok running tu.. Haa.. tengok ! Dah pk bukan bukan .. Maksudnya , rezeki ada kat depan rumah .. bukak pintu tu .. keluar ... g cari ...tu la maksudnya ..

You May Also Like

17 comments

  1. Salam morning juga utk Ben dan seluruh warga blogger...selamat menjalankan tugas dengan penuh didikasi dan SEMANGAT!!!....

    BalasPadam
  2. morning BA! la la la kerjalah!
    dengan ikhlas :D

    BalasPadam
  3. Apa nak buat ek kalau bosan nak mengajar?

    BalasPadam
  4. salam pagi isnin ben, zla dan sahabat blogger..

    ada apoinment ke hospital utk en zalie...
    semoga dipermudahkan urusan kami..

    BalasPadam
  5. BA
    morning... betul3..
    selalu cam jeles tgk org lain tu lagi best tapi sebenarnya kita pun taktau kehidupan sebenarnya camne
    ALL IN ONECMG n zaira.. bekerja dgn rajin yeah..
    scarlet.. tu kena suh BA wat segmen motivasi lak

    BalasPadam
  6. setiap org ada tanggungjawab, kerja bukannyer tak de tujuan, apatah lagi yg dah berumah tangga tu kan, nak cari rezeki untuk keluarga, yg bujang pun cmtu gak......

    BalasPadam
  7. salam BA... morning...ikhlas kan hati dalam buat kerja harian, itu yg utama..klu kita asyik duk merungut, cuba pk jugak org lain yg masih mencari kerje..kita yang dah ada kerja ptt bersyukur...

    BalasPadam
  8. selamat pagi semua...kerja la rajin2...

    BalasPadam
  9. Salam ben blog no 361 nama apai tak boleh buka, url salah kot http://apai77.blogspot.com

    BalasPadam
  10. salam, baru nak mula kerja nih...

    BalasPadam
  11. Hahaha..tu dia, tak tau pulak Ben dah lantik PA utk blog dia.... :-)

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. borink ngn kje nie rsenye rmi yg hdapi benda nie, so nk bg ilang boring tu btla sesuatu yg tak biasa kita bt mcm g camping ke, pg korea utara ke n etc..ahakss..

    BalasPadam
  14. slmt pg abg ben.. x sabar nk msuk 2011

    BalasPadam
  15. salam
    moga pg isnin menjanjikan keceriaan...

    BalasPadam
  16. BA: Kurang aatu lebih mmg lumrah kehidupan....cuma kita cubalah utk yg tebaik kannn..:)

    BalasPadam