Saya bukan nak merompak ..

by - Disember 28, 2010

 

Selesai workout .. Malas nak amik gambar .. hehe.. tunggu tahun depan lak amik gambar kat gym.. hehehe.. boring je korang nanti tengok gambar kat gym tu haa..

Belum sempat aku mengeluarkan setitis peluh , menjerit la sorang kawan aku ni ... Adeh... Tengok jam dah 6 lebih .. Maghrib la pulak kang ... main pon belum ..

Aku pon g je la kat dia .. Dia pon bukak mulut ... Cerita kat aku yang semalam kena 'cucuk' .. Aku ingatkan dia amik steroid.. Baru nak start basuh dia .. hehehe..  Dia sambung lagi ... Kena cucuk sebab gout !!!

Mak aih.. ari tu darah tinggi .. dah sama penyakit ngan aku .. Tapi dia hantu kambing ... aku hantu maggie .. hehe... Cuma satu lagi dia ni hantu seafood gak .. aku tak hantu tang tu .. Aku hantu ayam je...

Tapi bila dia cerita pasal tu , aku rasa aku pon nak g buat full medical check up la.. risau gak neh .. Yelah , bila usia dah mencecah 20an gini , kena la rajin buat pemeriksaan doktor kan ?  Apa ?? Ohh.. sori .. 30an .. hehe.. sibuk tul !!

Korang tu ... ingat muda lagi ke ? Cuba check muka tu... ingat tegang ke ? Pergh.. bila bila masa je leh kedut beribu tau !! Haaa.. jgan ingat dok amal petua awet muda takkan nampak tua. Takde maknaaa... Luar muda , dalam berkarat dah weeii.. "Minyak' kat sendi tu banyak dah nak hauss wooo .. haaaa.. sedar sedar diri tu ...

Lepas gym tu.. entah mmg rezeki aku lagi , ada jiran pulak nak tumpangkan aku ke Stsn Lrt Cheras .. Alhamdulillah .. Selamat RM4 ..

Part ni mmg bosan .. tengok muka penjual tiket LRT .. mmg bosan .. bagi duit .. cakap kat dia destinasi aku dengan penuh manja lagi sopan santun .. Dia bagi tiket macam aku beli kasut curik je wehhh .. Aku rasa mat pet pon pandai cakap terima kasih ! Bosan siut.. Mmg kakitangan LRT gitu ke ?? Serius la.. susah giler nak jumpa yang reti nak ucap TERIMA KASIH CIKGU !!!!

Aku cadangkan RAPID KL silalah antar kakitangan tu g belajar berbudi bahasa sedikit ... Tau la penat.. orang lain pon penat ... takat duduk kat situ cakap , " Ya encik .. kemana ? Terima kasih ... " susah sangat ke ??? Orang lain pon keje teruk gak ...

Hurm.. tamo keje..berenti je.. aku nak keje situ gak.. leh usha awek cun ari ari .. hehehe.. Usha jeee..bukan nak ngorat pon.. kan kan ?

You May Also Like

18 comments

  1. alamak!en ben nak keje kat kaunter LRT..sambil berblogging plak..hihi..abislah..mesti bertambah sesak LRT tu....semua dok mintak en ben sign autograf..hehe!

    BalasPadam
  2. oo. itu xpela... bukan pencuri sebenar.. ni nak marah ni.. kat sini ada pencuri sebenar.. hati masih terbakar lagi ni...

    http://tentangaznee.blogspot.com/2010/12/kashfee-anggun-dicopek-sari-najwa.html

    BalasPadam
  3. sangat2 betul!! orang lain penat jugak kerja seharian.. Mungkin pembeli tiket yang lain treat dia xmolek, tapi dia xpatut lepas geram pd customer lain mcm tu.. rata2 org yg bekerja di kaunter semuanya mcm tu.. Wallahualam... geleng kepala, urut dada je la jawabnya..

    *Pengalaman bekerja sebagai cashier few years ago banyak mengajar saya erti menghormati orang lain.. Peace!! :)

    BalasPadam
  4. Kurang budi bahasa orang kita ni..orang lain pun penat..tak la nak makan orang kan BA?haha

    BalasPadam
  5. saya ada pengalaman dengan pekerja LRT.masa nak byr tiket, duit terjatuh dlm lubang tmpt duit 2.slumber org 2 sound
    apsal campak2 duit.
    pergh!sentap je...

    skrg ni ade poster bru kat gomen sector ya?sye jmp kt klinik gomen."ingatkan saya untuk senyum jika saya tak senyum dan cakap terima kasih"..hehe

    lrt ceras 2 dl sye sll naik mse blaja kt maktab ilmu khas.rindunya ceras esp tasik permaisuri.huhu

    BalasPadam
  6. bila orang ucap terima kasih tengah2 oenat hilang penatnye......

    BalasPadam
  7. "leh usha awek cun ari ari .. hehehe.." ??????

    Tidur luar rumah la malam nie...

    BalasPadam
  8. Bukan nak kata, orang kita ni kan kadang2 saya tengok, tang anak siap ajar bagai ucap terima kasih..time sampai part dia, buat bengkak jee, nak kata bisu elok pulak borak2..manyak susah punya olang, apek Batu Pahat pun pandai cakap Terima Kasih Encik....

    BalasPadam
  9. naseb diri masih muda... heheh...

    betul2.. yg tang jual tiket sekurg2nya senyumlh ni x asyik masam 24 jam..

    BalasPadam
  10. oo abg ben still g p gym ingatkan dh lupa dh rutin gym tu.. haha..
    hurmm masa bljr d UPSI time nak p lbrary UKM, UM msti malas nk jmpa juru jual tiket tu.. mmg masam jak mukanya mcm la cantik n hensem sgt.. dh tu x da budi bahasa nk ucap trima kasih ke apa ke.. tnya sihat ke.. lgsung.. mcm ada batu nisan jak kat mulut dia tu.. dah la penah skolah lgsung x prktikkan.. sy kecewa la klu murid saya gtu.. klu la sy jumpa murid saya keje kat juru jual n berat mulut tu msti saya pot pet pot pet habis2.. sy ni garang thp gaban jg.. huhu

    BalasPadam
  11. bukan kat tempat lrt jek... kat kaunter lain pon lebih kurang,,, ari tuh, gi bank, siap die jerit kat customer..... haihhh....

    ntah gaduh dengan kucing die ke hape, kat orang laen die lepas...

    BalasPadam
  12. haha.mmg kena masuk kelas berbudi bahasa.

    BalasPadam
  13. diorang tak ucap "TERIMA KASIH CIKGU!!!!" sebab enchek Ben tak pernah mengajar diorang kot...hehehe.

    bawak bersabor ye enchek Ben..

    Jom join Pencarian TOP Commentators!

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum..

    lebey kurang sama kes ni.. nak tau lagi jom la ke Teratak Bonda.. Mr. Ben, rasa2nya la kan, kebanyakkan yg macam ni org melayu je.. yg sedihnya, bangsa laen pandai lak bersopan santun dan berbudi bahasa ni.. ishk.. buat malu jerr..

    terima kasih.. wslm..

    BalasPadam
  15. bang, bagi tps sikit.....kalo nak buat "kepak" kat umah....pamping boleh ke? ade stail2 tertentu ke?

    BalasPadam
  16. amboi ada hati..nanti kena marah kat bini,,,

    BalasPadam
  17. tau xpe pergi lah medical check up okeyh...
    budi bahasa dah makin hilang... kalau abg geram sangat abg cakap lah ..budi bahasa budaya kita terus blaa...mau terkena yang jaga tiket tu hehehe

    BalasPadam
  18. ptt abg ben sindir org kaunter 2
    "terima kasih kerana melayan pelnggan dengan mesra" baru tersentap die..haha

    BalasPadam