Aku seperti kamu juga ..

by - Disember 28, 2010

image

Bangun seawal pagi... dalam kul 5 lebih ... Tu biasa la skang ni .. lebih lagi bila seluar dah kena pakai size 36 .. hehe.. tapi skang dah turun balik ..34..tak susah bagi aku untuk turunkan ..

Aku bersenam .. heavy duty punya woo.. dalam setengah jam.. Pastu mandi .. solat .. bersiap ...

Part tu ok lagi.. Part ni , aku tak leh nak tolak .. Kalau tolak , dalam kereta sah sah macam Hiroshima baru di bom Amerika .. hehehe.. Mau tak mau , siram la segala tanaman kat depan rumah tu.. Bermula dari pokok roselle ( pemberian kak nor secubit garam ) , timun , limau (purut ke kasturi ek ? ) ulam dan pelbagai lagi lagi.. haa.. cili pon ada ..

Kalau ikutkan hati aku , nak je aku syorkan kat wife tanam balak dan kelapa sawit .. boleh gak buat duit sampingan nanti bila dah bersara.. okeh ? Hehe.. mesti geram dah dia tu ..

image

Tapi best skang .. sejak lengkap mini gym aku ( treadmill je takde lagi tapi tak perlu pon ) ni , aku bersenam pagi pagi.. sbb badan dah segar kan.. cukup rehat la katakan ..

Alhamdulillah .. Hajat dihati nak tambah satu lagi... Bukan bini laa... barang .. adeh... Tengok ! Balik kang tak pasal pasal kena cubit lagi.. ni nak g gym dulu sblm balik umah.. kasi ketul ketul dulu sebelum melarikan diri !

You May Also Like

37 comments

  1. jeles pulak tgk mini gym mu ek

    bro lately bangun sure 6.30.. xtau nape.. dulu selalu kul 5 dah bangun..

    aduhai.. maybe tekanan kerja kot...

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    BalasPadam
  2. suami mithali...ahaha..pagi2 dah siram pokok ye...syabbas!

    BalasPadam
  3. Uhuk.bestnya ade mini gym!!!

    BalasPadam
  4. wah .. bestnya tgk mini kebun dia. Jom challenge dgn kakchik punya. Mana lagi meriah. haha ..

    BalasPadam
  5. bom hiroshima?? perghhhh~ agak2 brapa lama kena bom tuh?? tehehehehe~ ^_^

    BalasPadam
  6. Rajinnya.. bagus bangun pagi rasa fresh..

    BalasPadam
  7. we gOt same routine:siram pokok pagi2..kalau tak mak bising.hehe

    BalasPadam
  8. Waaaaaaaaaaa...Ben, suami mithali..tambah lg profesion, tukang kebun gitu eks...hahaha, apa salahnya berbudi untuk isteri dan kepada tanah wpun sikit kan...Waaa...roselle pun adaaa...nng akak dtg leh wat jus ni, cili pun mahaiii skrg oooo...kecuali Ben n Zila x suka mkn cili, jgn cili org dah la eh...hehehehe

    BalasPadam
  9. salam,

    he3x exercise di pagi hari, menyiram pun kira exercise gak tu!!!

    BalasPadam
  10. sama la kita... dulu.. rajin siram pokok bunga.. tp skrg dah ada maid yg tolong siram..

    BalasPadam
  11. NK PNJM GYM ABG BEN!!!

    BalasPadam
  12. wah2x..

    memang suami mithali..

    BalasPadam
  13. uik..da nmpk mkin kurus lam gambo tuh.huhu.. :)

    BalasPadam
  14. rajinyer..awal2 pg dah siram pokok...

    BalasPadam
  15. Agak2 roselle tu boleh buat perap ayam panggang tak :p

    BalasPadam
  16. Sokong cara abg Ben kuruskan badan.. antara nak ngn tak je..
    Nk kena ikut jejak la cmni..

    BalasPadam
  17. Raajin giler abg ben......fuh,nk tanam balakdgn kelapa sawt...?!?! hajat besar 2...hehehe

    BalasPadam
  18. siyes nak tau berape abes wat mini gym tu..

    BalasPadam
  19. wah!! best nyer ada gym sendiri.. teringin plak ada gym.. hehehe..

    BalasPadam
  20. ngehehe...
    kak zila tanam balak sat g dni nak jadik akauntan dia laa :D

    BalasPadam
  21. Salam..

    Abang Ben power-power ni jadi ninja malam-malam ke? Tak ramai yg sanggup membelanjakan wang tu mini gym,kbykannya untuk tambah satu lagi (handset,tv,kete..)

    BalasPadam
  22. eh ok per laki buat keje rumah...laki i suka masak n basuh baju, ok la tu :D

    annoucement : jom masuk contest i kat sini http://biqque.blogspot.com/2010/12/i-love-click-my-best-travel-picture.html

    BalasPadam
  23. ok gak kan tanam pokok sawit tu..hurmm blh dipikirkan2..suh hubby tanam la nnti kekekekek

    p/s: mau mengamuk management umah aku bila ada org tanam pokon sawit kakakakakakaa

    BalasPadam
  24. wahh ada pokok roselle,bestnyer berkebun.

    BalasPadam
  25. wah2 siram bunga hehehe... tlg siram bunga sini jugak kikiki

    BalasPadam
  26. abang ben ade adik laki tak ? kalau ade meh pas sini .. perangai mesti kene same .. senang hidup tu ...

    dapat husbend camnih ..

    ngehehehe ...

    btw ... ungtung isteri abang ben ..

    BalasPadam
  27. Salam..
    bestnya abg ben ada mini gym..
    huhu jeleznya..
    awang baru nak membina mini gym, collect pelan2 hehe.. coz baru keje kan.. so pelan2 jak la.. dah usha2.. nti akan d beli juga alat2 tu..

    BalasPadam
  28. BA: Ha3..tanam balak? cepat kaya tu Ben....:)

    BalasPadam
  29. woww..woww..kerajinan en. ben terserlah..hehehe

    BalasPadam
  30. hahaha tanam balak! gerenti kena cubit tu.. hehe.. alaa ben, baru jer rutin siram pokok tu, tak masuk mandikan anak, salin lampin anak.. lagi banyak kerja tu... hehe

    ermm... pokok roselle tu hidup ke? akak punya dah keluar bunga padahal masih duk dlm plastik bag cam bg ben tu la.. baru tinggi sekaki hehe

    BalasPadam