Berita dari kampung ... kepulanganku ditagih..

by - Disember 31, 2010

 

Handphone Nokia bernilai RM99 milik ibu mertua ku berbunyi .. ring ring ring .. Ku angkat ku tanya siapa ?? Tak yah tanya pon dah tau ... Mak aku ..

Hurm.. mesti ada kes ni.. Salam diberi dengan suara teresak esak .. Ah sudah ... Baru tadi di FACEBOOK , ada seorang rakan menanyakan pendapat aku bagaimana hendak menghilangkan rasa 'kehilangan' .. aku pon dengan panjang lebarnya berleter ..

" Awek bro.. leh cari lain ... bukan susah nak cari awek ni.. berlambak ada ... " kata ku padanya ..

Kemudian terputus ... tidak lama kemudian , masuk satu mail di mailbox FB aku ..

" Masalahnya bro... aku kehilangan ayah aku " sahabat tu memberitahu di dalam message dia tu ..

Aiseyman .. aku dah tersalah bagi leteran .. Lantas terus mohon maaf dan memberi kata kata semangat .. Nak kata lebih , aku sendiri pon belum mengalaminya .. Tapi tu tadi ..

Mak aku beritahu aku .. yang nenek aku ( ibu kepada ayah aku ) telah meninggal dunia di usianya 89 tahun rasa aku ...  Innalillah .. Terkejut aku..

Mmg aku ada bagitau wife.. ajak balik Penang dalam cuti ni .. Rupa rupanya ... mmg kena balik .. Keluarga aku akan bertolak pagi ni gak .. dan aku , lepas subuh nanti .. sbbnya aku belum rehat sejak pulang dari kerja tadi .. mmg ngantuk mata ni ... tapi tak leh nak tidur .. hurmm ...

Yang pastinya , esok aku akan berada di PULAU PINANG ... Al-Fatihah ...

You May Also Like

42 comments

  1. al fatihah..
    takziah untuk abg ben shaari sekeluarga~

    BalasPadam
  2. al fatihah..semoga roh nye di cucuri rahmat

    BalasPadam
  3. Innalillah hiwainnailaihirajiun..

    Drpd Allah kita datang, kepadanya jua kita kembali.

    Buat ben n famili, salam takziah yer.

    BalasPadam
  4. hati2 memandu bro & wife... kalaw ngantuk tido & rehat2 lar dulu yer.. semoga selamat sampai & kembali

    BalasPadam
  5. Al-Fatihah.. semoga dicucuri rahmat..

    BalasPadam
  6. al-fatihah... takziah... 89 tahun... lama arwah bertahan....

    bro better berehat...
    esok nak melaui hari yang panjang....

    BalasPadam
  7. ouh, al fatihah, banyakkan bersabar ya

    BalasPadam
  8. Takziah BA..Al-Fatihah..semoga ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.Amin...

    BalasPadam
  9. takziah dah al-fatihah tur arwah. drive leklok yek

    BalasPadam
  10. Salam takziah ben..,Banyak2 besabar k.

    BalasPadam
  11. Al fatihah, semoga perjalanan esok lancar...amin..

    BalasPadam
  12. Al-fatihah dan takziah en Ben..

    BalasPadam
  13. alfatihah.stiap yg hidup pasti akan kembali encik ben..sbar ye2,yang penting semangat trus hidup itu mesti ada^^

    BalasPadam
  14. Salam takziah Ben.

    Smoga roh arwah dicucuri rahmat.
    Al-Fatihah.

    BalasPadam
  15. nenek sy pon baru ninggal 7 hari lepas.

    al-hatihah

    T.T

    BalasPadam
  16. salam takziah en.ben...

    Al-Fatihah untuk beliau...

    BalasPadam
  17. salam ben, takziah buat ben serta keluarga.. mudah2an roh arwah dilimpahkan rahmat

    BalasPadam
  18. Salam takziah buat abg ben skluarga..
    al-fatihah tuk beliau

    BalasPadam
  19. Innalillah....al fatihah tuk arwah...baru terbaca entry ni...salam takziah

    BalasPadam
  20. al-Fatihah..takziah en Ben..semoga roh arwah ditempatkan dlm kalangan org2 yg dikasihiNya, insyaAllah

    BalasPadam
  21. Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun...
    salam takziah buat enchek ben dan keluarga..moga roh arwah nenek enchek ben ditempatkan bersama hamba-hambaNya yang bertaqwa..ameen..

    BalasPadam
  22. salam takziah,..
    al-fatihah,..

    BalasPadam
  23. al-fatihah...salam takziah utk abg ben sekeluarga...

    BalasPadam
  24. Salam takziah untuk Abg Ben sekeluarga. Al-fatihah untuk arwah nenda.

    BalasPadam
  25. BA; Takziah. Al Fatihah utk aruah....

    BalasPadam
  26. al-fatihah abg...salam takziah...yang hidup pasti akan kembali jua ~semoga ditempatkan dikalangan org2 yang beriman ~ amin :)

    BalasPadam