Entah !

by - Disember 29, 2010

 

Entah mengapa ... aku gila dengar lagu GADIS MISTERI nyanyian SEARCH !

Gadis Misteri

Lama...
Aku menanti
Musim...
Saling berganti
Mekar layu
Di pinggir waktu

Lama...
Aku mencari
Dalam angan dan mimpi
Keujudan
Gadis misteri
Berbagai bentuk dan rupa
Bermain di ruang mata

Siapa... gerangan agaknya
Bukakanlah jendela asmara
Moga terang kamar cintaku
Moga langit menyeri warna
Mewarnakan taman hati ku

Berilah daku sayap impian
Bawalah daku di awangan
Bukakan jendela asmara
Moga ku kenal
Resah dan rindu...

 

Hurm... permulaan hari yang suram bagi aku ... entahlah .. ada yang tak bersyukur bila mengenangkan mereka yang bernasib baik .. entahlah ...adakalanya kita nak jadi mereka sedangkan mereka nak jadi kita ..

Setiap kejadian ada hikmahnya .. bersyukurlah .. walaupun kita tak makan nasi hari ini , kita belum tentu merangkak kebuluran sedangkan semalam kita dah mewah dengan makanan ... hurm..

You May Also Like

7 comments

  1. setuju dgn abg ben. manusia ni mudah lupa. bila kita dah ade kat keadaan yang selesa, terus lupa asal usul, lupa tuhan. eh emo pulak.

    BalasPadam
  2. betul abg ben..setiap yang berlaku pasti ada hikmah..kita kena pastikan kita masih menunaikan tanggungjawab sbg makhlukNYA walaupun ditimpa dugaan..

    BalasPadam
  3. salam,

    fuhh!! lagu best tu... huhu

    yang tertulis adalah yang terbaik buat hambaNya.

    BalasPadam
  4. nape ni abg sedih je.... manusia skang rambut kaler2 dah..hati pun dah makin kaler2... tu pasal kena sentiasa bersyukur walau atas n bawah mana pun kita berada..sometimes kita alpa...tapi jgn biarkan alpa tu terus melekat kat hati kita :) hope u have a nice day today abg

    BalasPadam
  5. yeap, lagi satu ... lupa diri tu berpegang pada siapa dan apa? :) huuhuh ...

    BalasPadam
  6. mmmm....setuju gak!!~



    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. 'A secret makes a woman woman'
    ~ngeeee :D~ hehehe

    BalasPadam