Aku cirit birit ...

 

Ok ... aku nak cerita pasal aku cirit birit. tadi aku makan pisang.. sebelum tu roti canai .. sebelum tu aku gosok gigi.. sebelum tu aku tidur.. sebelum aku tidur , aku basuh kaki dan muka.. sebelum tu.. bla bla bla .. 

Ubat gigi yang aku guna ialah colgate .. Manakala aku kumur guna Listerin ( ada info disini ) .. Orang tua cakap , sebelum tidur , kena basuh kaki.. nanti mimpi ngeri ( ada info lagi disini ) ..

Bosan tak ? Bosan siut ... yang suka baca cerita gini sapa eh ? Yang takde apa nak buat kat rumah tu haa.. Yang kat opis , sah sah tutup dah ni.. dia cari blog lain.. kenapa ? Masa ! Nanti bos lalu ke.. baik dia cari blog blog yang best dan cerita yang best ..

Blog yang best ni ikut selera orang .. macam macam ... Takkan boleh nak dapat ikut tekak kita 100% .. adakalanya ceritanya mengikut situasi dan keadaan .. takkan nak sama je kan ?

Aku bukanlah nak lepaskan geram kat seseorang tapi kadang kadang perbincangan tu dibuat hanya untuk lepaskan perasaan tidak puashati semata mata ..

Aku tak mintak sapa sapa sokong aku pon .. Tapi kena la tau .. dalam satu kelas sekolah , tak semua dapat no 1 ! Sapa yang benar benar rajin , bijak dan berusaha .. insyaAllah rezeki dia ..

Kalau MALAS dan tak kreatif , jgn tidakkan kelebihan orang lain .. AKUI je .. jgn ego .. Kalau tak pon , jgn masuk campur .. Wat susu anak tu lagi bagus ...

Emo ? Bukan emo..aku hairan .. spesis ni bukan spesis takde akal .. ada ... tapi lebih suka pk guna ibu jari kaki .. Apa yang dia nampak adalah kebaikkan kepada blog dia jer .. Dia tak pk menyeluruh..

Apa yang aku cuba buat ialah untuk keseluruhan komuniti yang membaca blog aku ni .. Kalau untuk aku jer .. senang jer... aku buat entri panas .. tak perlu backlinkkan pada sapa sapa.. Aku pedulik apa kan ? Blog aku dah ramai pembaca .. so what ??

Tapi aku bukan spesis tu.. Aku sedar dari mana aku ... buat masa sekarang , aku cuba bantu mana boleh aku bantu.. satu hari nanti , bila aku dah takde masa .. maka tugas ni insyaallah blogger lain lak amik alih.. tu pon kalau dia sanggup.. Tapi aku nampak cam Bangku kosong dan pembaca wacana tu ok ... ada harapan untuk berjuang demi blogger .. kan kan ?

Yang dok tepi tangga sambil kunyah sireh tu , jgn meludah merata rata.. cari mangkuk.. ludah ... okeh ?

22 ulasan:

  1. knape 2-3 ari ni lain mcm aje entri kamu bro ben?

    hu~

    BalasPadam
  2. erksss...ampunkan kami penunggu guaaaaaa:)

    BalasPadam
  3. Salam Wat Mr Blogger...Memang lawak post ni..ingatkan nak story pasai ciri birit...rupanya luahan perasaan lain...huhu...pepon apa yg dishare tu btl ler...

    BalasPadam
  4. tapi I tak makn sireh and tak duduk tepi tangga. hehehehe.....

    gurau jer~

    BalasPadam
  5. abg ben kasi emo 2 3 ari ni :)

    BalasPadam
  6. ahahaha...area uma yaya gamai makan sireh..

    paham2 je la..ahahaha

    BalasPadam
  7. komen pedas cenggini mmg best boleh wat orang tersedak!

    tq tq

    BalasPadam
  8. cirit birit berlaku apabila perut yang bereaksi kepada sesuatu makanan yang tidak sesuai di dalam perut, ataupu perut yg alergi, seperti perut yg alergi kpd lactose, makanan2 terlalu masam atau makanan2 yg terlalu berasid. untuk pencegahan kecemasan minum dan habiskan sekurang2 nya 1 liter air mineral atau air kosong supaya dapat melegakan perut tu, insyaallah okey,.. ermmmmmm sape soh wat tajuk lain tapi entry lain. kan dah komen pun kelaut,. hahahahhaa jgn marah2 abg ben,. anggap aje diorang tu nyamuk jer,., kasi spray je dgn ridsect pening2 lalat ler diorg tu,. hhehhehehehe

    BalasPadam
  9. ape kes ni,lari dari tajuk...pekakkan teling,tutp mata,kentalkan hati,tutp mulut,keraskan jari utk menaip kalau ade org mengata kita.buat pe nak bls2..x dpt ape not win2 situation.

    BalasPadam
  10. so..moral of the story,buat lg byk2 segmen..biar dia terbako....saya dahagakn segmen mu ben...heheh..

    BalasPadam
  11. Ben dan kwn2 semua, kita ni satu dunia, dunia blogger jadi tak der bestnyer kalau bersengketa. mari hidup aman damai...

    BalasPadam
  12. wah...like diz entry.....caya la EN.BEN...keep it up...

    yg jeles tu....xyah susah la ye nak c0ndem 0rg len....p men jauh2....

    BalasPadam
  13. pejam mata, tutup telinga, aman sejahtera.

    BalasPadam
  14. "Tapi kena la tau .. dalam satu kelas sekolah , tak semua dapat no 1 !" ayat ni lah yg kak liza bagi bila ada yang komplen pasal budak-budak nakal kat sekolah dalam fb. Adatlah perangai mcm, taste pun mcm2. setuju sgt dgn pendapat ben.

    BalasPadam
  15. kalau cirit makan ubat ye..

    http://adzriel.blogspot.com/2011/04/semalaman-mak-tak-dapat-tidur.html

    BalasPadam
  16. tajuk entry tu mcm double meaning je...heh
    wateva t is...sy sokong abg ben...
    thanks to u i not talking alone in blog anymore...(10 follower pon ok la...drpd xde lngsng...ye x??)
    keep up the good work abg ben...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI