Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 9 April 2011

Jangan cari pasal ...

 

Hormat hak orang ! Bagi aku , dunia blog ni mudah .. kalau nak kritik , teruskan .. nak berblog , teruskan .. nak kutuk .. lantak laa.. Tapi tolong hormat privasi orang lain !!

Kadang kadang kita terlupa .. termasuk aku ... jadi memandangkan aku teringat sekarang ni , maka aku nak pesan je la .. Jangan sangka kita bijak dengan menjatuhkan orang lain .. Jangan sangka dengan menjatuhkan orang lain kita jadi bijak ..  Dan jangan jadi ahli keluarga syaitan dengan memalukan saudara seagama sendiri .. Ok ?

Haih.. aku perasan , ada blog yang seolah olah nak tunjuk bagus dengan kritik serta meletakkan secara terang terangan gambar yang bukan miliknya .. Hurm.. Adoi.. Awak terlupa ke identiti awak tu ?? Dalam dunia maya ni , nak trace senang jer .. Haih... kalau susah , lama dah aku join politik .. kutuk kaw kaw punya .. tapi aku tak , tak semudah itu nak terlepas ..

Aku pon pelik la spesis manusia yang sukaaaa sangat mengutuk saudara seagama ni ... Tak belajar agama ke ? Nak kritik , biar berasas .. Jangan terikut orang takde otak ! Kita ada otak , gunakan ! Otak untuk menjadikan kita ini manusia yang beradab , berilmu , bertanggungjawab serta beragama ! Bukannya otak untuk belajar tinggi tinggi tapi pemikiran tahap mana ?? Tu fikir la sendiri ..

Aku bukan marah sapa sapa .. malas nak marah .. cuma ingatkan diri sendiri jer .. hurm..

25 komen :

akma berkata... [Reply to comment]

erkssss. mulakan hari sabtu abang ben dengan ceria. yeay! jangan marah-marah sgt ye.

biasela, setengah manusia memang tak boleh nak tengok org lain lebih sikit, mesti nak ngutuk. ade je yang tak kena kan kan kan...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply to comment]

ignore them je la pok beng..
lg di layan lg menjadi kang..

apa kata pok beng wat segmen yg meletop2 weekend ni..
kemon weekend musti mau chill~

Haris Kaito berkata... [Reply to comment]

ish3...hmm

topimagine berkata... [Reply to comment]

haha... mood en ben x tenteram.. g la minum air kelapa en ben :) bagi hilang siket panas tu :)

syafiqsulaiman berkata... [Reply to comment]

salam Ben..
privasi ade dalam undang- undang tort.. undang- undang berkenaan kacau ganggu..
mahu tau lebih lanjut ke??
insyaalah sy boleh terangkan.. bg kes pon boleh klo ben nak..
biar dia org sedar sikit..
hehehe

iezawanza berkata... [Reply to comment]

btol tu abg ben. kite penah jumpe belog yg suka nk kutuk2. ni la tabiat org melayu..

AISHA INANI berkata... [Reply to comment]

no critic people wont develop more!
thats the fact...
end up same as mentality melayu, which never growth, masih di takuk lama, sambil perasan diri bagos.

mesti ada reason knp org kritik take it positive and develop urself. or myself too.

just, yea kutukan yang melampau, itu yang bahaya.

dont simply generalize asal critic, busuk hati, there must be the reason.. peace no war! ;)

eyjalukman berkata... [Reply to comment]

btol tu bro ben .
insaf dahh nie .
T_____T

azrijohan berkata... [Reply to comment]

betul2..

Cik Aish berkata... [Reply to comment]

betul betul...hmm marah abg ben harini..kdg2 kt ni terlepas pandang kesilpan sdiri..

Bella Bell berkata... [Reply to comment]

biasa la tu bro ben...dorang ni dengki sbnrnye..bila dah dengki xde cara lain dah..kutuk kaw2 sampai orang tu jd down..tu je taktik yg dorang ada...so nya kalau kita kena kutuk kita kena kuat lah...hehehe~

weekend bro ben..segmen2...semua menanti segmen bro ben..hehehhe~^__^v

Abang Zam berkata... [Reply to comment]

fellas..abang tak terasa ngn ayat bang Ben ni..tapi abang cuma nak cakap, yg kutuk kosong memang jadi sampah..tapi kalau ayat pedas membina lebih bagus..orang sekarang cakap elok2 macam ustaz lagi lah tak makan..nak cakap elok macam mana lagi

memang belog abang suka sindir orang..tapi sapa yg buat palat, bila baca belog abang mesti ada yg terasa..kalau tak di tegur sampai tua pun jadi sampah

belog abang memang kurang hajar sikit..tapi realiti tu bang Ben..realiti tu perit

risa berkata... [Reply to comment]

lately entri en.ben asik marah2 je eh..
I think u need rest bro..pg le jenjalan ngan wife tu..rehat2 kan minda tenang2 hati..kite bukan robot...
At least for one or 2 days kan kan kan. Pendapat je..biarkan langau2 tu makan taik..nanti derang bosan jugak

AimanAriffin berkata... [Reply to comment]

I think I see ur point. I believe memang tak salah kalau nak mengkritik something that has a room of improvement but you gotta do it in a healthy way. We're all adult here, try to be professional or at least try to sound like one instead of using all those improper uncivilized words.

ohh ayu! berkata... [Reply to comment]

chill.. dalam dunia nie mmg ade mcm2 org..

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Pak Samad ngepek..haha

Cadburylady berkata... [Reply to comment]

Salam abg ben, blog aku terkena.. Last2 berapa hari x dpat nak msk.. Bila da msk terpaksa tukar url jgk.. Ingatkan kena buat blog baru.. X suka.. Suka.. Hehehe.

areteacar berkata... [Reply to comment]

CABARAN DUNIA BLOG.. CABARAN SEORANG BLOGGER. SABAR EH ABG BEN :)

|CIK TIKAH|

rara pinkmafia berkata... [Reply to comment]

alamak bro.sy mcm terasa je.sy komen2 pon picca artis2.hmm tp myb penulisan sy tu slah kot.hmm ntah lah.takut gak kan.

The Fatty Heavy Imah :) berkata... [Reply to comment]

abg ben , org tu cari pasal je .. agak terok ..
tapi , saya pon terok jugak , pagi tadi , rumah saya kena rompak ...

aiman berkata... [Reply to comment]

abg ben ,,mcm tgh hangin je..bersabar2!

aiman berkata... [Reply to comment]

abg ben ,,mcm tgh hangin je..bersabar2!

♥sophie♥ berkata... [Reply to comment]

tulah abg ben,, manusia nie mcm2 ragam,, sabar je la :)

Mamaleesya berkata... [Reply to comment]

ben ashaari kan artis. tu derang jeles...eh! ko ade? *tanya derang balek*

naem glizzy berkata... [Reply to comment]

sedih kalau kena camni. bila ade orang kacau kita. tapi kena kuat! hee :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI