Pengguna BLOGSPOT mula pening kepala !

 

Aku terima mail dan juga pertanyaan  di Facebook berkenaan Google akan tamatkan akaun mana mana pengguna blogspot yang menggunakan email Yahoo untuk log in ke blog mereka ..

Persoalannya , apakah ini satu khabar angin yang sekali lagi mengarut seperti FACEBOOK akan ditutup baru baru ini atau ianya benar belaka ?

Yup.. aku cuba cari sebarang maklumat rasmi dari GOOGLE atau BLOGSPOT sendiri namun , tiada apa apa ... Gamaknya yang menyebarkan berita ini sepatutnya membuat backlink ke punca maklumat tersebut agar tidak mengelirukan orang ramai terutamanya pengguna blogspot..

Apakah ini satu propaganda untuk membuatkan pengguna blogspot menggunakan hosting sendiri ? Hehehe.. Apa pun , tunggu je la eh.. Jangan pening kepala.. kalau dia terminate , berapa ramai pengguna dia akan hilang kan ? Sapa rugi eh ?

Aku ? Aku mmg lama dah guna akaun gmail untuk log in ... senang skit ...

71 ulasan:

  1. Apalah cerita benarnyer yek...
    http://www.myetech9.com/2011/04/blogger-isu-wajib-pakai-emel-google.html

    BalasPadam
  2. Ada dengar juga pasal ni.. untuk keselamatan blog yg tersayang, da create gmail da.. haha

    BalasPadam
  3. alalalaaa mmg bebetul pening kepala la ginii...:( :(

    BalasPadam
  4. aishh..jangan betul suda..gune yahoo nih..kalau die nak terminate memang sungguh rugi la...

    BalasPadam
  5. propaganda saje .

    td ade terbace kat blog orang lain .

    terlupa dah kat mana .

    BalasPadam
  6. agagagagaga...takut aihh

    BalasPadam
  7. nsb baik xtkr lagi.. kalau tak jenuh la...

    BalasPadam
  8. salam abg ben. sejak tuko dari yahoo ker gmail..setting kat blogspot mcm da kaco sikit..tension gak..adoyai~

    BalasPadam
  9. saya pun ada baca gak pasal tue abg ben...tapi adakah dia benar yea...huhuhu tp saya memang guna akaun google pun login blog.

    BalasPadam
  10. tulah pasal.. kita pon guna yahoo jer. kalo ada pape info, update yer abg ben ;) trimaz

    BalasPadam
  11. http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

    BalasPadam
  12. sy log in guna gmail..nasib baik :)

    nak buat blog dulu baru sy buat gmail ni..sbb igt xbley wat log guna yahoo..haha

    *lembam*

    T____T

    BalasPadam
  13. yup. guna gmail senang sikit. ;)

    BalasPadam
  14. da dgr da tadi..terus buat akaun gmail...risau gak...huhu

    BalasPadam
  15. nasib baik tergerak nak wat gmail dulu~

    BalasPadam
  16. alamak..takowt-takowt..huhu..
    info xbenar kowt..
    t google rugi wat gitu.. ;)

    BalasPadam
  17. betul tu,.. saya pun dah cuba cari sumber2 nya tapi tak jumpa pun,. tu pasal saya tak letak entry mcm tu kt blog sy,. apa2 hal sy tinggal jejak kt sini

    BalasPadam
  18. tak paham betullah!
    sekarang kena tukar gmail ke tak perlu ni?
    haish!

    BalasPadam
  19. selamat~
    pengguna gmail. :)

    BalasPadam
  20. Tak sangka pulak boleh sign up blogger.com guna email selain dari google.. Tak silap masa saya sign up blogger.com tahun lepas, dia tak kasi guna email selain dr google..

    BalasPadam
  21. da create gmail tok safety . hahah , tol o x . ignore kn jela,, da wat pn .

    BalasPadam
  22. Ada gak buat post ttg bnde ni.. Jawapannya tak.. :)

    http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/04/blog-anda-akan-ditutup-pada-25-jun.html

    BalasPadam
  23. jangan buat kami pening...

    BalasPadam
  24. fadah baru jer bertukar ke akaun gmail dan log in guna gmail yang baru...



    http://belogfadah.blogspot.com/

    BalasPadam
  25. saya tak pening...
    saya memang pengguna gmail dari awal

    BalasPadam
  26. saya semalam baru terkena.. tiba2 tak boleh bukak blog pastu tulis your blog has been remove.. tak tau le apa sebabnya pulak.. nasib baik boleh recover blk bila edit google acc..

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/blog-bicara-mak-dara-has-been-removed.html

    BalasPadam
  27. nak create ke tamo .. tamo ke nak ..weee ~ tggu2 last tamat tempoh r

    BalasPadam
  28. Cuba Ben baca ni..benar atau tidak...Lin pun baca dr blogwalking je... :)

    http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

    BalasPadam
  29. kalau tengok kat blogger buzz kat dashboard tu ade inform ..

    dah tukar ke gmail..tp tak berani lg nak delete akaun yahoo.

    tp bila lg in guna gmail..blog yang yaya follow semua tak de ..

    BalasPadam
  30. cemane nak tukar dari email yahoo ke gmail? tak leh pun :(

    BalasPadam
  31. khabar agin jgn percaya.. tp x salah tukar ke email gmail pon.. sng jer.

    BalasPadam
  32. rumors je kot.... my dahla guna yahoo sejak 2008! grr

    http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/betul-ke-blogger-yang-sign-in-guna.html

    http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/penyelesaian-bagi-mereka-yang-tak-boleh.html

    http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/penyelesaian-bagi-mereka-yang-tak-boleh_18.html

    BalasPadam
  33. Beringat sebelum kena. Jangan sampai blog yang diusahakan bertahun hilang sekelip mata.

    Blog Sharifdez

    BalasPadam
  34. kakchik guna yahoo. pening ke tak?? bila tgh mode tutup blog tu .. hmmmmm tutup-tutup le.

    bila mode tgh syg kat blog tu ..Ish!! camna nih??

    BalasPadam
  35. Blogger yang salam faham jerrr.
    Yang betolnye disini (^_^)

    http://myungdae92.blogspot.com/2011/04/gempar-blog-akan-dipadam-selepas-25-jun.html

    BalasPadam
  36. http://buzz.blogger.com/ dari sini la berita itu diperolehi. blog rasmi blogger.

    BalasPadam
  37. http://www.adamxis.com/2011/04/buletin-kisah-benar-notis-blogspot.html

    kat sini ada link yang notis bi punyer.. ori notis la kowt.. tapi still tak paham.. uhuhuhu...

    BalasPadam
  38. td sy ade terbace pasal ni kat 1 blog ni..dia kata benda ni sebenarnya untuk sesapa yg xpenah bukak emel dia sejak 2007.. so sape2 yg aktif dia xkan terminate.xtahu lah kn.huhu just share.. chill :-)

    BalasPadam
  39. nsb memang pakai gmail..tp btol gak kn..klo terminate..hilang ler pengguna nti

    BalasPadam
  40. sibbbbbbbbb baik dah tukar ekekeke :)

    BalasPadam
  41. blh ke yg yahoo tu d convert ke gmail??

    BalasPadam
  42. harap2 x lah.. smua pon guna yahoo..
    ades~

    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdady-rahman.blogspot.com%2F2011%2F04%2Fsenarai-calon-imam-muda-2.html&h=0c1bd

    BalasPadam
  43. dekat dashboard > blogger buzz ada je gtau sal ni.. :)

    BalasPadam
  44. ohoooo...jgn laa... sy guna ymail.....T_T

    BalasPadam
  45. tunggu dan lihat je la nanti betul ke tak pasal ni... mmg berita tergempar la wat blogger2 semua... sbb semua tknk hilang blog masing2... ~

    BalasPadam
  46. Hanya sekadar kabar angin. lama2 berlalu mcm tu je. tak yah ambil pusing lah!

    BalasPadam
  47. kalau benar2 terjadi...saya dah tak berblogging lg dah nampaknyer ben..haha

    BalasPadam
  48. tu la orang kita..mudah percaya sesuatu benda tanpa berfikir...

    BalasPadam
  49. nasib mmg pakai gmail.heee

    BalasPadam
  50. nasib la memang guna email gmail..

    ^____________^

    BalasPadam
  51. saya pun ade baca kat artikel nie..
    xkonfem ag betul ke x..
    macam betul jek..
    naseb saya gune akaun gmail.hehe

    http://amanz.my/2011/04/google-ingin-memadam-pengguna-blogger-yang-tidak-menggunakan-akaun-google/

    BalasPadam
  52. ade blogger cakap nie semua tipu je, google nak delete sape yg tak aktif start 07 je. Siap ade bukti lagi :)

    BalasPadam
  53. nasib baik dah lama guna akaun gmail.. tak le pening kepala...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009