Selasa, 19 April 2011

Pengguna BLOGSPOT mula pening kepala !

 

Aku terima mail dan juga pertanyaan  di Facebook berkenaan Google akan tamatkan akaun mana mana pengguna blogspot yang menggunakan email Yahoo untuk log in ke blog mereka ..

Persoalannya , apakah ini satu khabar angin yang sekali lagi mengarut seperti FACEBOOK akan ditutup baru baru ini atau ianya benar belaka ?

Yup.. aku cuba cari sebarang maklumat rasmi dari GOOGLE atau BLOGSPOT sendiri namun , tiada apa apa ... Gamaknya yang menyebarkan berita ini sepatutnya membuat backlink ke punca maklumat tersebut agar tidak mengelirukan orang ramai terutamanya pengguna blogspot..

Apakah ini satu propaganda untuk membuatkan pengguna blogspot menggunakan hosting sendiri ? Hehehe.. Apa pun , tunggu je la eh.. Jangan pening kepala.. kalau dia terminate , berapa ramai pengguna dia akan hilang kan ? Sapa rugi eh ?

Aku ? Aku mmg lama dah guna akaun gmail untuk log in ... senang skit ...

71 komen :

oshin-jamel berkata... [Reply to comment]

mmg pening!!!!!

Izzuddin Fauzi berkata... [Reply to comment]

Apalah cerita benarnyer yek...
http://www.myetech9.com/2011/04/blogger-isu-wajib-pakai-emel-google.html

germaine berkata... [Reply to comment]

Ada dengar juga pasal ni.. untuk keselamatan blog yg tersayang, da create gmail da.. haha

not irene berkata... [Reply to comment]

google memang terbaik

memyselfandnotirene

Dda Ly berkata... [Reply to comment]

alalalaaa mmg bebetul pening kepala la ginii...:( :(

not irene berkata... [Reply to comment]

google memang terbaik

memyselfandnotirene

Double N berkata... [Reply to comment]

Bukan propaganda.. Tersalah faham fakta–Akaun blogger akan didelete sekiranya tidak menggunakan akaun gmail…

y u y u Z u l a i k h a berkata... [Reply to comment]

yuyu takut :(

Double N berkata... [Reply to comment]

bukan propaganda..cuma tersalah sebar fakta..
Tersalah faham fakta–Akaun blogger akan didelete sekiranya tidak menggunakan akaun gmail…

MissNadh berkata... [Reply to comment]

aishh..jangan betul suda..gune yahoo nih..kalau die nak terminate memang sungguh rugi la...

no_answer berkata... [Reply to comment]

propaganda saje .

td ade terbace kat blog orang lain .

terlupa dah kat mana .

risa berkata... [Reply to comment]

agagagagaga...takut aihh

mizzkechique berkata... [Reply to comment]

nsb baik xtkr lagi.. kalau tak jenuh la...

Ayied Zudin Hashim berkata... [Reply to comment]

salam abg ben. sejak tuko dari yahoo ker gmail..setting kat blogspot mcm da kaco sikit..tension gak..adoyai~

MyMye MyMya berkata... [Reply to comment]

saya pun ada baca gak pasal tue abg ben...tapi adakah dia benar yea...huhuhu tp saya memang guna akaun google pun login blog.

Sheril (thePrincess) berkata... [Reply to comment]

tulah pasal.. kita pon guna yahoo jer. kalo ada pape info, update yer abg ben ;) trimaz

Acu Cikin berkata... [Reply to comment]

http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

Hackers berkata... [Reply to comment]

oh blogger oh blogger...

aida4eva berkata... [Reply to comment]

sy log in guna gmail..nasib baik :)

nak buat blog dulu baru sy buat gmail ni..sbb igt xbley wat log guna yahoo..haha

*lembam*

T____T

cik chinta berkata... [Reply to comment]

salah sorg yg pening juga

HAJAR hasan berkata... [Reply to comment]

yup. guna gmail senang sikit. ;)

Hishyamuddin berkata... [Reply to comment]

da dgr da tadi..terus buat akaun gmail...risau gak...huhu

azrijohan berkata... [Reply to comment]

nasib baik tergerak nak wat gmail dulu~

qucachahir berkata... [Reply to comment]

alamak..takowt-takowt..huhu..
info xbenar kowt..
t google rugi wat gitu.. ;)

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

betul tu,.. saya pun dah cuba cari sumber2 nya tapi tak jumpa pun,. tu pasal saya tak letak entry mcm tu kt blog sy,. apa2 hal sy tinggal jejak kt sini

little cart00n berkata... [Reply to comment]

tak paham betullah!
sekarang kena tukar gmail ke tak perlu ni?
haish!

cik fza berkata... [Reply to comment]

selamat~
pengguna gmail. :)

Akid azami berkata... [Reply to comment]

Tak sangka pulak boleh sign up blogger.com guna email selain dari google.. Tak silap masa saya sign up blogger.com tahun lepas, dia tak kasi guna email selain dr google..

Nur @n!sa berkata... [Reply to comment]

ini yg merisaukan nie...:(

Nur @n!sa berkata... [Reply to comment]

ini yg merisaukan nie...:(

Lala Adila berkata... [Reply to comment]

da create gmail tok safety . hahah , tol o x . ignore kn jela,, da wat pn .

miss nadya berkata... [Reply to comment]

pening pala jugek..:0

FATIN HIDAYAH MUHAMAD berkata... [Reply to comment]

blogger buzz ade citer pasal niii..

Arif Azmi berkata... [Reply to comment]

Ada gak buat post ttg bnde ni.. Jawapannya tak.. :)

http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/04/blog-anda-akan-ditutup-pada-25-jun.html

MamaEma berkata... [Reply to comment]

jangan buat kami pening...

Fadah berkata... [Reply to comment]

fadah baru jer bertukar ke akaun gmail dan log in guna gmail yang baru...



http://belogfadah.blogspot.com/

Lin Azlina berkata... [Reply to comment]

saya tak pening...
saya memang pengguna gmail dari awal

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

saya semalam baru terkena.. tiba2 tak boleh bukak blog pastu tulis your blog has been remove.. tak tau le apa sebabnya pulak.. nasib baik boleh recover blk bila edit google acc..

http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/blog-bicara-mak-dara-has-been-removed.html

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

nak create ke tamo .. tamo ke nak ..weee ~ tggu2 last tamat tempoh r

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

Cuba Ben baca ni..benar atau tidak...Lin pun baca dr blogwalking je... :)

http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

Yaya Azura berkata... [Reply to comment]

kalau tengok kat blogger buzz kat dashboard tu ade inform ..

dah tukar ke gmail..tp tak berani lg nak delete akaun yahoo.

tp bila lg in guna gmail..blog yang yaya follow semua tak de ..

budingyun berkata... [Reply to comment]

baca la di sini..official dari google..

http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

neeza berkata... [Reply to comment]

cemane nak tukar dari email yahoo ke gmail? tak leh pun :(

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

ni mst khabar angin je..

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

khabar agin jgn percaya.. tp x salah tukar ke email gmail pon.. sng jer.

mynameismy berkata... [Reply to comment]

rumors je kot.... my dahla guna yahoo sejak 2008! grr

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/betul-ke-blogger-yang-sign-in-guna.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/penyelesaian-bagi-mereka-yang-tak-boleh.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/penyelesaian-bagi-mereka-yang-tak-boleh_18.html

Sharif Dez berkata... [Reply to comment]

Beringat sebelum kena. Jangan sampai blog yang diusahakan bertahun hilang sekelip mata.

Blog Sharifdez

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

kakchik guna yahoo. pening ke tak?? bila tgh mode tutup blog tu .. hmmmmm tutup-tutup le.

bila mode tgh syg kat blog tu ..Ish!! camna nih??

Myung Dae berkata... [Reply to comment]

Blogger yang salam faham jerrr.
Yang betolnye disini (^_^)

http://myungdae92.blogspot.com/2011/04/gempar-blog-akan-dipadam-selepas-25-jun.html

Blogger Melayu Jawa berkata... [Reply to comment]

http://buzz.blogger.com/ dari sini la berita itu diperolehi. blog rasmi blogger.

Nur Farah Hani berkata... [Reply to comment]

http://www.adamxis.com/2011/04/buletin-kisah-benar-notis-blogspot.html

kat sini ada link yang notis bi punyer.. ori notis la kowt.. tapi still tak paham.. uhuhuhu...

Cik Cammy Lia berkata... [Reply to comment]

td sy ade terbace pasal ni kat 1 blog ni..dia kata benda ni sebenarnya untuk sesapa yg xpenah bukak emel dia sejak 2007.. so sape2 yg aktif dia xkan terminate.xtahu lah kn.huhu just share.. chill :-)

Misz Ayu berkata... [Reply to comment]

nsb memang pakai gmail..tp btol gak kn..klo terminate..hilang ler pengguna nti

ieda berkata... [Reply to comment]

sibbbbbbbbb baik dah tukar ekekeke :)

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

blh ke yg yahoo tu d convert ke gmail??

srikandi cinta berkata... [Reply to comment]

@oshin-jamel

btol2

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

naz guna hotmail. bermslh jgak ke? huhu

mujahid berkata... [Reply to comment]

harap2 x lah.. smua pon guna yahoo..
ades~

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdady-rahman.blogspot.com%2F2011%2F04%2Fsenarai-calon-imam-muda-2.html&h=0c1bd

FizA berkata... [Reply to comment]

dekat dashboard > blogger buzz ada je gtau sal ni.. :)

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

mmg gune gmail...fuhh

mas saari berkata... [Reply to comment]

Mas guna gmail...heheheee

Nur Ardilla Najwa berkata... [Reply to comment]

ohoooo...jgn laa... sy guna ymail.....T_T

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata... [Reply to comment]

tunggu dan lihat je la nanti betul ke tak pasal ni... mmg berita tergempar la wat blogger2 semua... sbb semua tknk hilang blog masing2... ~

MamaIeta berkata... [Reply to comment]

Hanya sekadar kabar angin. lama2 berlalu mcm tu je. tak yah ambil pusing lah!

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

kalau benar2 terjadi...saya dah tak berblogging lg dah nampaknyer ben..haha

Faris Adli berkata... [Reply to comment]

tu la orang kita..mudah percaya sesuatu benda tanpa berfikir...

z berkata... [Reply to comment]

nasib mmg pakai gmail.heee

syuwai berkata... [Reply to comment]

nasib la memang guna email gmail..

^____________^

cykin rasli berkata... [Reply to comment]

saya pun ade baca kat artikel nie..
xkonfem ag betul ke x..
macam betul jek..
naseb saya gune akaun gmail.hehe

http://amanz.my/2011/04/google-ingin-memadam-pengguna-blogger-yang-tidak-menggunakan-akaun-google/

Henry Zackery berkata... [Reply to comment]

ade blogger cakap nie semua tipu je, google nak delete sape yg tak aktif start 07 je. Siap ade bukti lagi :)

dwaty berkata... [Reply to comment]

nasib baik dah lama guna akaun gmail.. tak le pening kepala...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI