Segmen : KALAU AKU ITU DIA ..

 

OK.. segmen ini seperti semalam... satu segmen yang akan aku pasangkan antara satu sama lain dan kemudian mereka akan mengkritik blog rakan mereka itu ..

Ok... sila hantar borang penyertaan anda .. Jika anda join bermakna anda rela dikritik .. tapi tiada caci maki .. okeh ?? Aku akan pasangkan sendiri tanpa mengira sapa pantas atau tidak .. tapi tolong yer... jangan ada yang kecik ati atau frust.. maklumlah , aku ni kan kat opis.. tak leh la nak buat semua .. tapi sekurangnya ada la kan ..

Sedia ? buatkan satu entri khas.. letak header blog aku cam biasa sebagai tanda cop mohor .. kemudian , sila jelaskan kenapa korang suka masuk blog BEN ASHAARI .. Haaa... 100 patah perkataan dalam 4 perenggan .. hehehe.. tak kira tak kira .. buat gakkk ..

Kemudian pastekan url entri korang beserta !! Beserta alasan kenapa aku perlu pilih korang !! Haaa... hehehee.. baekk punya alasan akan dipilih.. hehehe .. pandai pandai la korang nak kreatip ehh ..

Tu jer.. tutup jam 4 petang ini .. segeraaaaaaaaaaaaaa....

TAJUK : BEN ASHAARI MMG GILA LA KOT ... dan linkkan ke sini ..

74 ulasan:

  1. Nak join lagi....hihihi Gune entri same je la eh...ok tak bro...

    http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    BalasPadam
  2. nak lagi tak kira..nak lagi..


    http://azfar9897.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html


    Alasan sebab :

    - nak bantai dgn iklas dan takda tapis2(kebaikan

    - untuk kebaikan bersama dgn org yg di bantai..dan nak rasa jugak blog gua ni kena batai dan komen2

    - boleh menambah baikkan lagi blog ni...dan blog yang nk dikomen

    - padan kan dgn blog yg tak kenal lagi ek..sebab nanti takda la tapis2...baru iklas...

    - sebab suka bulak nk komen2 ni..best

    BalasPadam
  3. http://www.adybudika.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html


    Alasan.
    Sebab aku nak sangat2 tau apa kurang dan lebihnya blog aku ni..takmau hanya syok sendiri...andai jemari lantang ini berbicara...pastikah ia selantang yang semua orang inginkan???

    BalasPadam
  4. http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/04/segmen-kalau-aku-itu-dia.html


    alasan:: saya newbie , n saya jugak n taw kelemahan saya, so kritik la saya eh hehe :))

    BalasPadam
  5. gune entri semalam boleh..??

    http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html?utm_source=BP_recent

    please kritik my blog... ^___^

    BalasPadam
  6. nak join tapi hari ni tak sempat dah ade booking urut jap lagi,. sian aku kan tak dpt join

    BalasPadam
  7. rindu nk join segmen bro ben nih.. tapi.. bizi la uwuwuwu... tapi nak terai gak kalo sempat

    BalasPadam
  8. Join..

    http://nabihancakap.blogspot.com/2011/04/segmen-kalau-aku-itu-dia.html

    BalasPadam
  9. i'm Done !!
    http://nursyahida-thisisme.blogspot.com/2011/04/segmen-kalau-aku-itu-dia.html

    Alasan :: Sebab saya sayang Abang Ben punya BLOG >.< ""kiddin""
    Sebab, saya punya impian nak jadi mcm Abang Ben... Berkaliber & Mempunyai impian yang tersendiri...

    Salam...Bubye...

    BalasPadam
  10. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  11. abg ben, saya silap tajuk entri, sory,
    abg ben maap kn kn?? hehe

    BalasPadam
  12. http://amyzzkerol.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-mmg-gila-kot.html



    wah ! saye join ! haha..

    alasan :-


    @sebab sye suke kemain abg ben.plish la pilih sye..(muke tak malu)T__T



    @sebab sye dah letih wat karangan.lame pkir taw..ahaks.



    @sebab sye nak join dan join dan join.haha.


    suke merepek.:)

    BalasPadam
  13. saya guna entri semalam la yer..sebab semalam tak terpilih pun..hukhukhuk

    http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    BalasPadam
  14. http://waniemisamane.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Na join lagi, tapi guna entry semalam oke kan Abg ?

    Sebab-musabab kene pilih saya :

    1) Sebab saya suka segmen ni, pastu saya tengah tadak keje sebab bos saya ta masuk lagi so saya ada banyak free time untuk join segmen ni and jalan² kat blog lain. Jangan risau bos saya memang ta masuk arini. So sayalah bos arini. Muahahahahaha :D

    BalasPadam
  15. http://syuk6692.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Alassan : sebab blog ni tak pernah direview dengan sejujur-jujurnya..dan boleh tau kekuatan dan kekurangan blog sendiri.. =]

    BalasPadam
  16. http://bintang2aween.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-kalau-aku-itu-dia.html

    nak join sebab:

    hari tu dah terlepas pandang segmen kritik2 yang first..kali ni nak join plak..
    nak tau ape kurangnye kat blog..sian readers dtg kat blog yg serba kekurangan nih
    nak jugak bljr2 review blog org lain hehehe....nak tgk betul setakat mane pengetahuan saye pasal blog ni...
    nak dapat ramai kawan blogger!!!! hehehe...

    BalasPadam
  17. join jugak bolehh ;

    http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    sebab :
    saye nak join jugak . tak boleh ? tak kire nak jugak HAHA ^^

    saye nak jugak kritikan ikhlas blogger lain untuk tlong majukan dunia blog saye niee agar tak syok sendiri hee =)

    peacee =D

    BalasPadam
  18. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    sebab: sy suka direview,di kritik..x

    BalasPadam
  19. http://akma81.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Pilih la belog saya sebab saye tak ramai kawan. Mak saye cakap berkawan biar 1000. So nak tumpang-tumpang cari kawan la ni. Lepas tu belog saye comel tau sebab pinky-pinky color gitu. So marilah mari ke belog saye ok. Yeay!

    BalasPadam
  20. saya sedia dikritik~~
    huhu...
    sila2..
    saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan ye~

    http://ceitatentangkita.blogspot.com/2011/04/segmen-kalau-aku-itu-dia.html

    BalasPadam
  21. http://bambam-story.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Saya takde cermin kat belakang.. tak nampak apa yg ada di belakang saya nie.. so saya minta jasa sepasang mata orang lain untuk melihat! :D

    BalasPadam
  22. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot-cerita.html

    nak join sebab

    * mahu tahu apa kekurangan blog ct ni

    * mahu mengkritik cara berhemah

    * mahu berkenalan dengan blog yang di pasangkan nanti..hehe

    BalasPadam
  23. saya cuba lagi...

    http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/098-ben-ashaari-mmg-gila-la-kot-ooppss.html

    BalasPadam
  24. done!

    http://masikarfan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-memang-gila-la-kot.html


    alasan:
    sebab blog Mas tak pernah direview dan Mas nak sangat orang lain bagi pandangan tentang blog Mas samada best atau tak!

    BalasPadam
  25. smlm dah join..sy bagi laluan kat org lain la ye..tak larat nak layan ke'gila'an abg Ben hari ni..hari ni je la...jap lg nak buat kek batik..hehe..

    BalasPadam
  26. saya cuba lagi...

    http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/098-ben-ashaari-mmg-gila-la-kot-ooppss.html

    BalasPadam
  27. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    ala lupe tulisan alasn atas td..

    alasannye:
    tinggi-tinggi langit membiru
    makin tinggi makin menjadi
    sungguh tinggi harapan padamu
    harap terpilih untuk kali ni

    BalasPadam
  28. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-memang-gila-la-kot-p.html

    kenapa perlu dipilih? haha. tu kena la baca sendiri kat dalam entry ni! haha.. [erghh.. da brsawang belog ku ini.

    ;DD

    BalasPadam
  29. abg ben kene pilih iz sebab iz nie reti nyanyi *perasan artis konon ! haha :)
    nak share ngan sumer orang perkare perkare yang berkualiti .
    nak mencipta revolusi dalam dunia belog :)

    http://opocotmakengkau.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  30. http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  31. http://memyselfandnotirene.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  32. Nak join jugak.. Berapa hari dah terlepas tak dpt join segmen Abg Ben... Ahaksss.
    Sebab knapa Abg Ben Perlu Pilih saya :-

    1)Saya nak bantai orang lain punya blog ma... Hahaha, nak jadi jahat kejap...

    2)Saya jenis boleh menerima pendapat, Wah! tak malu angkat bakul... Heehe. So saya ingin gak nak tau apa pendapat orang lain pasal blog saya. nak jadi yang terbaik kita kena gak mendengar pandangan orang lain... Ahakkksss, tapi kutuk jgnlah sampai saya menghantukkan kepala ke tiang sudah... Heeeeee

    orait... Ni url saya : http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  33. Abg Ben, sile pilih me..sebab sy nak dipilih! (ape perasaanye ekk???) (",)v


    http://theycallmeburud.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  34. pok beng kena pilih pinky momma sebab:

    1. pok beng lebih ensem dr korean ahahaha tetibe..
    2. segmen pok beng mmg giler tp ending dia best!
    3. ari jumaat ari yg mulia..so kena la tlg menolong.. ;p

    http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    BalasPadam
  35. http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan:
    gua nak tengok sejauh mana blog gua boleh pegi,dan sejauh mana orang mengenali blog gua.
    adakah setakat 2-3 tahun?atau gua boleh pegi lebih jauh...

    BalasPadam
  36. datang sini ingin memcuba nasib harap terpilih..

    http://lonelystarz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi-ke.html

    BalasPadam
  37. alamak.. aq dah ketinggalan la abg ben..

    sorry sibuk sgt bw sampai takde masa nk join contest/segmen.. hehe..

    abg ben bila nk buat segmen untuk disertai hanya blogger yg famous je?

    This is my latest entry :
    Blogger Popular Sombong?

    BalasPadam
  38. http://ezolisfaez.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Sebab musabab join :
    ~nak orang beri kritikan membina kat blog ezol puas2..nak decorate balik..

    ~nak dengar kritikan ikhlas ke atas header ciptaan sendiri..100%..

    ~Nak traffic bole???

    ~Nak membahan blog oorang dengan seikhlas-ikhlasnye ~~lalala..

    ~Nak challenge bro ashaari punye blog lee...hahaha

    ~tambah pembace..menulis xde org bace x seronok..huhu..bole ke??

    ~tambah pendapatan nuffnang...:P
    lagi sewel camni ek???

    tuu jelaa...

    BalasPadam
  39. pakai entry smlm blh?

    http://nananadya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    sebab2:

    -nk tau jugak kekurangan blog nana
    -blh bantai blog org lain jugak..

    BalasPadam
  40. assalamu'alaimkum

    nak join gak http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    - sha nak dipilih sebab semalam tak berpeluang utk dikritik & mengkritik

    - sebab sekali sekala nak gak bersuka ria mengkritik blog lain

    - sebab...sebab blog sha ni dalam proses renovation lagi so segala kritikan, pandangan, kutukan, makian diterima dgn pintu terbuka supaya sha dapat menyajikan yang terbaikkk

    sekian, wassalam

    BalasPadam
  41. takut tak dpt buat entri balas pula nanti kalau2x terpilih..sobsobsob

    nanti kalau hantar url tp tak dpt buat entri mcm menutup peluang blogger lain pula..

    takpe lah..not my day..huk3x..

    lepas jam 5 tu ada hal ;'(

    mlm belum tentu lagi dpt on9 balik..

    frust!! huwaaaaaaaaa~

    BalasPadam
  42. scha join !

    http://anna-lifeiscun.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-memang-gila-la-kot.html

    ok, sebab2 bro BA kene pilih scha ialah seperti berikut.. ok scha rase blog scha ade potensi untuk jadik pemes. haha.. ok maaf, tu jari scha yang taip. bukan scha cakap.. sebab nyer, scha nak tahu pandangan orang terhadap blog scha.. lagipon, scha suke dikiritik!

    hehe.. terime kasihh ^^

    BalasPadam
  43. nah abg Ben!! entry along!

    http://alongusop.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-kalau-aku-itu-dia.html



    Abgn ben mesti pilih along sebab:

    1 : along dah buat entri 3 perenggan yang bilangn patah perkataan die.. along sendiri pon letih nak kire..


    2 : along tak pernah merasa kene kritik kaw2 lagi pasal blog along.. nak gak dapat komen daripada otai..


    3 : along rindu gilerrrr kat trafik yang abg Ben pernah salurkan kat blog along dulu... fuhh...


    4 : along giler trafik gak!! tapi along still nak baiki mutu penulisan along gak!!


    5 : saje nak penuhkan ruangan entry.. =)

    BalasPadam
  44. saya cuba lagi...

    http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/098-ben-ashaari-mmg-gila-la-kot-ooppss.html

    alasan..

    nak tau aper org kata pasal blog Nisha..
    bak tau sangat sangat...

    BalasPadam
  45. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    sebab abg ben kene pilih saya,kerana saya blogger baru,so nk org kritik apa yg xkene n x ok pasal blog saya nie...so pilih saya..hehehe

    BalasPadam
  46. http://putrisayangkamu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan : kebanyakkan orang kalau kita minta komen , mesti yang baik aje . takut kita kecik hati kot . nak juga komen yang ikhlas dari hati . boleh tambah mana yang kurang ..

    sorry abg ben . hope terpilih .. hehe

    BalasPadam
  47. adehhh....selalau hantar lewat..

    http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-memang-gila-la-kot.html

    saya join bro ben..heee~~

    saya nak tau apa kelemahan blog saya dan juga apa yang patot saya ubah..so pilih saya lagi!hahahaha~

    TQ bro ben~~

    p/s: seronok baca entry bro ben yg lama2 tadi..heee~~

    BalasPadam
  48. alasan BA kena pilih blog ni:

    Aku dah tak reti nak bina ayat memuji dah.. tak kira, kalau dak Ujang BA buat, aku pun nak jugak.. wah.. kau.. sape kau nak paksa2 orang ni... kihkihkih...

    nih linknye:
    http://aizamia3.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  49. 1st time join segmen abg ben nie:)

    http://sentuhanurani.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  50. http://tulisukesuke.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan : saya suka dikritik ! kritikan buat saya lebih bersemangat untuk berblogging ~ saya nak jadi macam BA :DD

    BalasPadam
  51. http://annikabubble.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan munasabah nak join:
    -saya bdk baru blaja blogging
    -nk kenal ramai lagi blogger
    -saya suka kritik orang jadi x salah kalau orang nk kritik saya..

    hhehee

    BalasPadam
  52. http://cokletwinter.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-buat-gila-lagi.html

    alasan :

    sebab nak menambahbaikkan blog
    nak naikkan traffic..weauu!
    nak bantai habis-habisan
    nak suh blog yg dibantai tuh glemer

    wink! wink!

    BalasPadam
  53. http://no92a.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    sebab nak join:
    semalam tengok macam hangat je segmen ni berjalan.tegur menegur scra berhekmah..kami suka sangat.tak ada yang bergaduh langsung! the best part is, boleh kenal kurang dan lebih blog kami

    BalasPadam
  54. http://www.munirahizzan.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan join : boleh tau kelemahan dan apa yang perlu diperbaiki dalam blog...(ada yang selalu tegur merah menyala...waaaaa!!) nak intai2 orang laen punya blog pula...mana tau dapat partner yang x penah lg terjah blog dia (arr...macam dah terpilih jek kan...) hahaha..apapun,, tetap cari peluang nak join...

    BalasPadam
  55. ingin memcuba nasib di sini..



    http://myanimestream.blogspot.com/2011/04/masa-untuk-ben-ashaari-mengila.html

    BalasPadam
  56. CABARAN BEN KAT SINI!! ADA BRAN??

    http://penaglow.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  57. http://reality2fantasy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    BalasPadam
  58. naz join!

    http://yslgalz213.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    sebab perlu di pilih??

    nak tau kelemahan/kelebihan dlm blog naz..dr segi penulisan, mungkin daripada apa yg di kritik akan memberi idea baru tuk naz menulis kat entry mendatang. Hmm~ selain daripada tu, mungkin bole berkongsi pendapat dgn rakan blogger yg lain, yg membaca...jadi batu loncatan dalam berkarya.

    Hmm, sbb yg lain abg ben perlu pilih naz, sbb naz duk jauh....nun di negeri bawah bayu, tersisih dr aktiviti best2 para blogger. dari segmen2 abg ben ni jer la teratak naz tu bole dikenali. sobsob.

    BalasPadam
  59. http://airails.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    abg ben kne, harus & mesti pilih saya sbb sy tau mesti abg ben kesian tgk blog sy yg x brape nak santek n terhuyung hayang jek x tau caner nak tarik pelanggan hahahhaa...

    BalasPadam
  60. Homework done!

    http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-memag-gila-la-kot.html

    alasan: Memandangkan blog aku tak pernah dikritik jadi aku nak bagi peluang kepada blogger-blogger lain supaya mengkritik blog aku.Lagipun aku tak nak syok sendiri.Kalau ada kekurangan aku nak perbaiki kelemahan aku.Aku juga nak tengok sejauh mana aku boleh pergi dalam dunia blog ni!

    BalasPadam
  61. http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    saya adalah seorang budak cumel..eh tak...sebab sy budak baru blajar n nak juga merasa owg kutuk belog sy...tma kaseh...

    BalasPadam
  62. Salam Jumaat semua =D


    http://namapenuh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html
    '
    '
    '
    '
    '
    saya rela dikritik .. tapi tiada caci maki .. okeh ??

    BalasPadam
  63. Sempat lagi ni bro... pukul 3.52..he he

    http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    Alasan:
    - sebab aku suka mencari kawan

    - suka blog di review...nak tau apa yang boleh dibaiki

    - Nak tau jugak pendapat orang lain dengan blog aku nih

    Siap!!! *penat*

    BalasPadam
  64. entry semalam...ngee

    http://gurlgemini.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot.html

    alasan ???

    - budak baru belajar merangkak
    - rasa blog yang ada cam kurang pengisian dan perlu tunjuk ajar
    - perlukan nasihat dan panduan utk jadi blogger yang baik
    - nak jadi cam incik Ben...hahaha

    BalasPadam
  65. aisy..terjumpa entrie ni dari blog adi budika.. Tapi bila buka je..baca...tutup pukul 4.00 petang..usha jam kat laptop dah pukul 4.05pm..wah terlewat 5 minit untuk join segmen ni...(-___-)'

    BalasPadam
  66. ceit.. xsempat nak join sambil mereka cerita-cerita sedih...

    BalasPadam
  67. aku sahabt bloger dari Indonesia;
    alasan ku karena persahabatan selalu lebih Indah.!!!!
    karena berharap bersaudaranya kembalai erat antara Indonesia dan Malaysia..!!!
    karena saya adalah blog pemula...
    karena saya salut dengan prestasi anda.. saya ingin belajar dari orang semacam anda....
    sallam...

    BalasPadam
  68. hmm..dh tutup! baru jek nak join..hukhuk

    BalasPadam
  69. hantar keje sekolah sekarang!

    http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-mmg-gila-la-kot_08.html

    sebab kena pilih saya!
    : sy tak penah di pilih walaupun banyak kali join..(dgn nada sedih)
    : rela dikritik.
    : perlu nasihat n teguran dr org lain.
    :sebab blog saya kaler purple! Boleh macam tu?

    BalasPadam
  70. xdpt nk join... sedihnya... :(

    BalasPadam
  71. huh . x dpt join segmen nie. .sob3. .da ttp .

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI