Trafik tinggi tapi ALEXA jatuh menjunam .. - BEN ASHAARI

Trafik tinggi tapi ALEXA jatuh menjunam ..

 

image

Heheh.. aku perasan lama dah .. dan aku tau puncanya dari mana .. hehehe.. Puncanya adalah dari segala segmen yang aku buat ..  Backlinks yang aku rasa En. Alexa dan En. Google tak suka .. Yelah , backlink yang serupa berkali kali dan di kebanyakkan blog .. Aku rasa gitu la mengikut apa yang aku baca ..

Tapi aku tak kisah semua tu .. kenapa ? Untuk berjaya , kita kena berkorban .. Untuk berlari dengan lebih laju , kita kena tinggalkan barangan kita dan terus berlari .. Bila dah berjaya kita kembali untuk mengambil semua barang kita ..

Jadi , sepanjang dua bulan ini ( 11 dan 12 ) , sememangnya bulan promosi blog aku dan kawan kawan .. Tahun depan , kembali cam biasa .. Tapi aku macam seronok je gini ..

Sebenarnya aku dah nampak sesuatu .. aku tau nak buat apa dengan blog aku di hari hari mendatang .. Bab Alexa ..tak pe.. aku bukan nak terus dapat TOP 100 hari ni kan ? hahahah.. biar perlahan tapi bergaya !

16 ulasan:

  1. yeah cayalah abg ben .
    pengorbanan itu indah .
    jadi anda sgt indah lah .
    heheh

    BalasPadam
  2. Bergaya + berjaya. Go .. Go .. Ben. Eh .. cam pom pom girl lak kakchik ni. hehe ..

    BalasPadam
  3. haha speechless plak sy! ;) bagus2 abg ben! truskan ! nanti jadi Ben 10 ! hehe

    BalasPadam
  4. yep, bila terlalu byk link yg sama. ia akan dipanggil sebagai link-spam.

    BalasPadam
  5. pelan-pelan kayuh..hehe

    BalasPadam
  6. suke stetment deeyaudeen ^^

    *nanti bleh jadi BEN 10!! hik3

    BalasPadam
  7. terbaekkk wa ckp sama lu bro ben!!

    baru masuk peksa tadi long term plan and short term plan..haha

    BalasPadam
  8. teruskan berusaha ben..gud luck..

    BalasPadam
  9. xpe en.ben,, biar lmbat asal selamat.. hihi

    BalasPadam
  10. haha..terbaek~ utk berjaya, kita kena korbankan dulu sesuatu.. setuju dgn abg ben...

    BalasPadam
  11. Salam
    terharu lak adik..huhu.Siannye,harap pengorbanan Encik Ben berbaloi ye?

    BalasPadam
  12. salam.
    im a new blogger.
    mintak tnjuk ajarye. hehe.

    btw, u writing is juz nice and fun to read. like.

    BalasPadam
  13. dari yang saya tahu,bila ada banyak backlink dan ada banyak referral site, maka ranking akan jadi makin tinggi. Ia tak dianggap spam tapi lebih kepada 'vote'. Makin banyak vote, makin tinggi rank, skor di Alexa pun makin bagus juga. Keadaan ranking Alexa down tu biasanya sementara saja..ia akan naik turun bergantung pada jumlah kesegaran content blog, jumlah internal links dan external links yang datang dari blog-blog lain. Keep on producing content, ranking ALexa tu akan jadi OK semula.

    I share what I know, to make friends know, supaya diorang dapat manfaat darinya.

    BalasPadam
  14. berkorban apa sahaja..yeah..:)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.