Blogger :Orang punya dia kutip... Sendiri punya kedekut !!

 

Orang tanya aku .. "Ben , camana ko cepat boleh naik dalam dunia blog ?? " Maka jawapan aku ialah ..

Aku cari trafik .. Sebanyak mungkin sehingga aku rasa mencukupi lalu aku berikan kepada blogger blogger baru yang nak naik .. Yang dah naik , takkan berminat punya ..

Cara yang aku buat ialah dengan segmen .. Trafik mereka yang sangat skit itu , aku amik kemudian trafik aku yang banyak itu aku berikan kepada dia .. Kemudian dengan gabuangan aku dan blogger tadi itu , aku berikan kepada blogger seterusnya dan begitulah adanya ..

Dalam erti kata lain aku kumpul semua pembaca samada dari blog aku dan juga blog blog lain lalu perkenalkan kepada blog blog  yang terbaru dan terkini . Segar dari ladang ..

Hanya mereka yang berani dan tidak kedekut ' pembaca ' mereka saja yang akan sertai setiap segmen aku .. Mereka yang berfikiran BEN ASHAARI nak kutip trafik mereka , amatlah malang sama sekali .. Tak bawak ke kubur trafik tu weh ! Wat malu jeer ..

Ok .. skang ni aku nak senaraikan blogger blogger yang aku rasakan ikhlas dan jujur dalam soal rakan blogger meraka yang lain .. Jutaaan terima kasih !

Segmen ini aku tuju khas buat Encik Sukur Ibrahim diatas semangat setiakawan sebagai blogger .. Tiada apa lagi yang mampu kami berikan sebagai tanda persahabatan dan juga semangat blogger kecuali entri entri khas ini buat anda !

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/03/terkesimaterkedusebakmelihat-diablogger.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/03/kalau-dia-tabahkenapa-tidak-kita.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/insan-istimewa-berjiwa-kental.html

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/03/rasa-bangga-dengan-mohd-sukur-ibrahim.html

http://www.darxniq.com/2011/03/cekalnya-seorang-blogger.html

http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/semangat-seorang-yang-istimewa-tak.html

http://nurawaneeszlife.blogspot.com/2011/02/terima-kaseh-enben.html

http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/03/ya-allah-kau-jadikan-hambamu-istimewa.html

http://salimharmanain.blogspot.com/2011/03/wa-respek-sama-lu.html

http://www.borakkosong.com/2011/03/mohdsukur-ibrahimaku-tetap-aku.html

http://tiffinbiru.blogspot.com/2011/03/aku-tabik-pada-blogger-istimewa-ini.html

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/03/sorang-lagi-blogger-yang-paling-keu.html

http://www.adybudika.com/2011/03/anda-patut-kenal-siapa-itu-mohd-sukur.html

http://www.broframestone.com/2011/03/blogger-wanted-adakah-anda-mengenali-blogger-ini/

Hurmmm ... jangan amalkan kedekut trafik...

27 ulasan:

  1. bgus die..terharu dan suka..terus follow blog die

    BalasPadam
  2. oo..selalu bca entry kamu tok lihat penulisan kamu....

    BalasPadam
  3. semangat yang kental . hati yg tabah yg tak semua orang boleh hadapi. berharap dia semakin berjaya kan bro ben !

    BalasPadam
  4. Yes, saya selalu ingat pesan emak saya... Hehehe. Semakin byk kita memberi, semakin bertambahlah rezeki kita. Allah tak zalim dengan hambaNya... Jauhkan lah diri daripada sifat negatif... Hehehe, betul kata Abg Ben... Tak kemana nyer trafik tu haihh... Kecuali trafik light jerk lah... Melekat!!!

    BalasPadam
  5. teringin pulak nak bro ben review or terjah blog jiwang yna..

    BalasPadam
  6. abam ben yg baik hati...huehuehuehue:3

    BalasPadam
  7. wahhh...hmm,setiap yang baik pasti akan mendapat ganjaran..kan??xpayah lah nak dengki2 ni...wat tambah dosa jer..hehehehhe

    BalasPadam
  8. ehemm...apa lagi..jom terjah semua :)

    BalasPadam
  9. saling mengunjungi,
    dapatla byk berkat;)

    apisv3.blogspot.com

    BalasPadam
  10. tak ter pk lak nak wat camni..
    thanks 4 sharing..

    BalasPadam
  11. betol..sy pun tak kedekut.. pernah jer promote blog kawan yang baru nak naik.. inilah caranye nk up trafik kawan2.. thx to abg ben gak~ nanti nk terjah. skang nk g tido dlu~ngeee

    BalasPadam
  12. salam malam selasa =)

    mereka mmg besh,,,4 org je tak kenal. yang lain semua dah kenal...=)

    BalasPadam
  13. saya tak kedekut , ehehehe :)

    BalasPadam
  14. saya buat jugak entry khas sebagai tanda sokongan..http://secretbby.blogspot.com/2011/03/jom-kenal-dia.html

    BalasPadam
  15. insan yang sangat intimewa dan sempurna d mata aku...=)

    BalasPadam
  16. dah baca semua entri..
    inilah semangat kita sesama blogger
    sentiasa menghargai antara satu sama lain...thanks abg ben!

    BalasPadam
  17. Betul kata Mas. Saari, inilah semangat yg harus kita tanam sesama blogger. Belajar menghargai antara satu sama lain. Kita pun nak gak org hargai kita.. Btl x? So, apa lagi belajarlah menghargai org lain, br org hargai kita gak... Zzzzzz....Hehehe, masa untuk tido... Selamat malam semua...

    BalasPadam
  18. betul3x.. semakin banyak kiter beri.. semakin banyak kiter dapat.. haaa.. apalagi sharela kat saya .. yg baru berblogger ni.. klau nak arrr.. http://ieckazul.blogspot.com

    BalasPadam
  19. sempat lagi tak nak buat entry untuk en. sukur?

    BalasPadam
  20. assalamualaikum saudara
    suka baca blog saudara
    dan dah lama saya lekatkan blog saudara di blog saya
    jadi silent reader je.

    BalasPadam
  21. assalamualaikum saudara
    suka baca blog saudara
    dan dah lama saya lekatkan blog saudara di blog saya
    jadi silent reader je.

    BalasPadam
  22. abg ben bestlah!
    klu bole jenguk la blog Dayana juge :)
    nak cari semangat lagi hehehe !

    http://reasonsofreality.blogspot.com

    BalasPadam
  23. Ada tag Ben dalam my entry... :))) nite nite!!!!

    http://enyusnizarmysmallworld.blogspot.com/2011/03/tak-kisah-la-traffic-ke-tak.html

    BalasPadam
  24. Memang kental semangat Sukur!

    BalasPadam
  25. betul2!! jgn kedekut trafik.. xbawa kemane pun... contohilah otai2 blog mcm abg ben n sukur.. :)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI