Isnin, 7 Mac 2011

Blogger :Orang punya dia kutip... Sendiri punya kedekut !!

 

Orang tanya aku .. "Ben , camana ko cepat boleh naik dalam dunia blog ?? " Maka jawapan aku ialah ..

Aku cari trafik .. Sebanyak mungkin sehingga aku rasa mencukupi lalu aku berikan kepada blogger blogger baru yang nak naik .. Yang dah naik , takkan berminat punya ..

Cara yang aku buat ialah dengan segmen .. Trafik mereka yang sangat skit itu , aku amik kemudian trafik aku yang banyak itu aku berikan kepada dia .. Kemudian dengan gabuangan aku dan blogger tadi itu , aku berikan kepada blogger seterusnya dan begitulah adanya ..

Dalam erti kata lain aku kumpul semua pembaca samada dari blog aku dan juga blog blog lain lalu perkenalkan kepada blog blog  yang terbaru dan terkini . Segar dari ladang ..

Hanya mereka yang berani dan tidak kedekut ' pembaca ' mereka saja yang akan sertai setiap segmen aku .. Mereka yang berfikiran BEN ASHAARI nak kutip trafik mereka , amatlah malang sama sekali .. Tak bawak ke kubur trafik tu weh ! Wat malu jeer ..

Ok .. skang ni aku nak senaraikan blogger blogger yang aku rasakan ikhlas dan jujur dalam soal rakan blogger meraka yang lain .. Jutaaan terima kasih !

Segmen ini aku tuju khas buat Encik Sukur Ibrahim diatas semangat setiakawan sebagai blogger .. Tiada apa lagi yang mampu kami berikan sebagai tanda persahabatan dan juga semangat blogger kecuali entri entri khas ini buat anda !

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/03/terkesimaterkedusebakmelihat-diablogger.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/03/kalau-dia-tabahkenapa-tidak-kita.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/insan-istimewa-berjiwa-kental.html

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/03/rasa-bangga-dengan-mohd-sukur-ibrahim.html

http://www.darxniq.com/2011/03/cekalnya-seorang-blogger.html

http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/semangat-seorang-yang-istimewa-tak.html

http://nurawaneeszlife.blogspot.com/2011/02/terima-kaseh-enben.html

http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/03/ya-allah-kau-jadikan-hambamu-istimewa.html

http://salimharmanain.blogspot.com/2011/03/wa-respek-sama-lu.html

http://www.borakkosong.com/2011/03/mohdsukur-ibrahimaku-tetap-aku.html

http://tiffinbiru.blogspot.com/2011/03/aku-tabik-pada-blogger-istimewa-ini.html

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/03/sorang-lagi-blogger-yang-paling-keu.html

http://www.adybudika.com/2011/03/anda-patut-kenal-siapa-itu-mohd-sukur.html

http://www.broframestone.com/2011/03/blogger-wanted-adakah-anda-mengenali-blogger-ini/

Hurmmm ... jangan amalkan kedekut trafik...

27 komen :

Miss Ran berkata... [Reply to comment]

bgus die..terharu dan suka..terus follow blog die

sitinurfatimah berkata... [Reply to comment]

oo..selalu bca entry kamu tok lihat penulisan kamu....

Ekinn Zhareef berkata... [Reply to comment]

semangat yang kental . hati yg tabah yg tak semua orang boleh hadapi. berharap dia semakin berjaya kan bro ben !

Fizalinolie berkata... [Reply to comment]

Yes, saya selalu ingat pesan emak saya... Hehehe. Semakin byk kita memberi, semakin bertambahlah rezeki kita. Allah tak zalim dengan hambaNya... Jauhkan lah diri daripada sifat negatif... Hehehe, betul kata Abg Ben... Tak kemana nyer trafik tu haihh... Kecuali trafik light jerk lah... Melekat!!!

yna fazlyna berkata... [Reply to comment]

teringin pulak nak bro ben review or terjah blog jiwang yna..

Love hurt aeNnn berkata... [Reply to comment]

saya tak kedekut. ;)

mr delirium berkata... [Reply to comment]

abam ben yg baik hati...huehuehuehue:3

Farah Azurah berkata... [Reply to comment]

wahhh...hmm,setiap yang baik pasti akan mendapat ganjaran..kan??xpayah lah nak dengki2 ni...wat tambah dosa jer..hehehehhe

Bella Bell berkata... [Reply to comment]

ehemm...apa lagi..jom terjah semua :)

apisv2 berkata... [Reply to comment]

saling mengunjungi,
dapatla byk berkat;)

apisv3.blogspot.com

Jamiel berkata... [Reply to comment]

tak ter pk lak nak wat camni..
thanks 4 sharing..

Nurul Mazni berkata... [Reply to comment]

betol..sy pun tak kedekut.. pernah jer promote blog kawan yang baru nak naik.. inilah caranye nk up trafik kawan2.. thx to abg ben gak~ nanti nk terjah. skang nk g tido dlu~ngeee

sissyira berkata... [Reply to comment]

salam malam selasa =)

mereka mmg besh,,,4 org je tak kenal. yang lain semua dah kenal...=)

Nadhirah-chan berkata... [Reply to comment]

saya tak kedekut , ehehehe :)

cik fza berkata... [Reply to comment]

wahh..
banyak2..

missbby berkata... [Reply to comment]

saya buat jugak entry khas sebagai tanda sokongan..http://secretbby.blogspot.com/2011/03/jom-kenal-dia.html

nadiemsharmz berkata... [Reply to comment]

insan yang sangat intimewa dan sempurna d mata aku...=)

mas.saari berkata... [Reply to comment]

dah baca semua entri..
inilah semangat kita sesama blogger
sentiasa menghargai antara satu sama lain...thanks abg ben!

Fizalinolie berkata... [Reply to comment]

Betul kata Mas. Saari, inilah semangat yg harus kita tanam sesama blogger. Belajar menghargai antara satu sama lain. Kita pun nak gak org hargai kita.. Btl x? So, apa lagi belajarlah menghargai org lain, br org hargai kita gak... Zzzzzz....Hehehe, masa untuk tido... Selamat malam semua...

ieckazul berkata... [Reply to comment]

betul3x.. semakin banyak kiter beri.. semakin banyak kiter dapat.. haaa.. apalagi sharela kat saya .. yg baru berblogger ni.. klau nak arrr.. http://ieckazul.blogspot.com

kau kesah ke?? berkata... [Reply to comment]

sempat lagi tak nak buat entry untuk en. sukur?

ummu berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum saudara
suka baca blog saudara
dan dah lama saya lekatkan blog saudara di blog saya
jadi silent reader je.

ummu berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum saudara
suka baca blog saudara
dan dah lama saya lekatkan blog saudara di blog saya
jadi silent reader je.

x3,dayana berkata... [Reply to comment]

abg ben bestlah!
klu bole jenguk la blog Dayana juge :)
nak cari semangat lagi hehehe !

http://reasonsofreality.blogspot.com

EnY YuSniZaR berkata... [Reply to comment]

Ada tag Ben dalam my entry... :))) nite nite!!!!

http://enyusnizarmysmallworld.blogspot.com/2011/03/tak-kisah-la-traffic-ke-tak.html

logorithm berkata... [Reply to comment]

Memang kental semangat Sukur!

Eyqasara berkata... [Reply to comment]

betul2!! jgn kedekut trafik.. xbawa kemane pun... contohilah otai2 blog mcm abg ben n sukur.. :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI