Kenapa LELAKI CURANG ???

 

Sat usha line.. kot wife call ke apa kang .. tajuk panas nih ... Kalau perempuan curang tu , biasa dah kan ? LELAKI CURANG tak biasa ke ??? TAK okeh !! LELAKI CURANG adalah kes LUAR BIASA !

Kenapa luar biasa ? Biasanya lelaki tak suka curang .. betul .. Diorg ni spesis terus terang .. Tapi camana la nak terus terang ? Baru nak ' Aaaaa ' , terjojol sudah mata si pasangan dia .. Tu baru mata .. tak lagi kena serangan tornado , Scud , Tomahawk dan sebagainya..

Bayangkan kalau LELAKI sebut , " U , i nak .. " Belum habis kata lagi , halilintar membelah bumi ! Tsunami dan juga gempa bumi melanda diri ! Padahal nak tanya je  " U , i nak belikan u ... " haa...

Camana la LELAKI tak curang ??? Habaq maiii .. Nak terus terang pon takut wooo.. Sat sat.. bukan takut .. malas nak gaduh ... Menang dah tentu tapi tu la.. Tak larat tengok tsunami dlm rumah tu haaa..

Ok.. skang kita ke isu utama.. hahahha.. intro panjang wehh .. hahaha..

Majoriti perempuan fikir dia dah lakukan yang terbaik .. mencantikkan diri untuk suami / pasangannya .. cakap dengan lemah lembut .. masak .. jaga makan pakainya .. tapi LELAKI tetap nak curang gak !

Haih.. betul ke dah cukup ? Cuba check betul betul ... Bagaimana rupa bila nampak suaminya bila pulang kerja ? Ayat pertama yang keluar dari mulut ... Soal perasaan ... dan banyak faktor sebenarnya kena tengok..

Tu kalau benar la nak jaga pasangan lelakinya tu ... Sebenarnya tak susah jaga laki ni .. Serius .. LELAKI ni cam baby.. perlukan perhatian .. sangat sangat .. tapi jangan dimanjakan.. hanya perhatian .. Sesungguhnya jika tawan hatinya dengan 'perhatian' itu maka , LELAKI nak curang pon akan fikir berkali kali...

Kenapa aku kata lelaki akan fikir berkali kali jika nak curang ? Sebab ditangannya ada mutiara .. Kenapa perlu dilepaskan mutiara itu ? Jika curang bermakna , LELAKI itulah tidak layak untuk perempuan tersebut !

Jadi ... Nikmatilah kehidupan ini .. Masa yang ada tu , gunakan sebaik mungkin .. Kelak dalam kubur , pasti kita akan menyesal kerana tidak gunakan masa yang ada itu untuk beramal kepada Allah .. masa tu , tunggu je la kena libas !

43 ulasan:

  1. sangat tak setuju utk part dimanjakan tu ok!

    manja lagi naik lemak!

    tp sgt setuju dengan 2 perenggan terakhir tu!

    BalasPadam
  2. muahahahaha lelaki mcm baby?
    iyeksss..

    tp kan ben..sllu tgk lelaki yg curang compare to perempuan ;p
    perempuan kalau dh sygggg..hurmm sglanye utk abg..huhuhu~

    BalasPadam
  3. ...isteri dah lakukan yang terbaik dah...macam Ben katalah dah cantikkan diri, macam2 lah...tp tetap nak curang jugak camna?
    manusiakan mana ada yang sempurna....dah dapat yang baik nak lg baik....

    BalasPadam
  4. eish nk bangkang, nk bangkang jugak...!!
    emo ni abg ben...hehe
    same je kot sekarang..
    tapi lelaki tetap mudah curang..
    dah la curang, menipu pulak..
    xde la istilah xsempat nk jujur dah kene sembur..
    haa kan da panjang komen ni.. hehe
    just bgtau pendapat...
    xnk atas pagar cam abg ben pesan tu... :)

    BalasPadam
  5. perempuan pon nak jugak mcm baby..laki nak manja..wife pon nak manja jugak la abg ben..sama2 tolak ansur actually..jujur paling penting.

    BalasPadam
  6. lelaki ni comlicated....kite jage la mcm mn pown....kalau nk curang die curang jugak....

    BalasPadam
  7. aha..memang betul..sebagai perempuan harus selidiki diri..iallah sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri yang memang tak sempurna ni..

    BalasPadam
  8. ermmm ye ke perkara lelaki curang tu luar biasa?! rase mcm biasa2 jew.. alah.. kadang2 lelaki ni x memberi maksud, tapi law da selalu perlukan perhatian rase mcm da kronik ler tuh...cian is3 kat umah..huhuhu

    BalasPadam
  9. tapi laki fikirnya senang je kan?
    lapar, makan.
    ngantuk, tidur.
    bini bising, buat pekak.
    hoho.. simple-minded.

    kalu perempuan, hayooohh!!

    BalasPadam
  10. sebab tu la ade pepatah "men always boys..." ngade2 lebeh laki nie... *ups! lupe tuan blog lelaki...* hihihihi...

    BalasPadam
  11. lelaki nak d manjakan??hauhauhuhau..kalo ganas semacam je rupe sape pon takut nak bermanje..tak setuju!!!

    BalasPadam
  12. pelisssss laaaa...... hahahahahha...

    lelaki bukan tak curang, tapi dia terlalu excited ngn awek baru smpai tak reti nk cover line... so cepat terkantoi....


    tipu la lelaki tak curang....TI TI TI PU PU PU

    BalasPadam
  13. hamboi.....
    sama je cik Nabila oii..
    x smua laki camtu &
    x smua wanita mcm tu,
    yg baik, dptlah yg baik, itu janjiNya.

    BalasPadam
  14. eleh ~ haha
    macamana kalau mmg hampir sempurna tapi still curang jugak ? laki kena tengok diri gak n gurl pun kena nilai diri jugak ~
    so kalau perempuan curang maknanya laki tu belum cukup hebat .. n kalau laki curang wanita tu tak cukup hebat ?

    BalasPadam
  15. akak senang je... tak malu buat le. kalau buat, babai je. kehidupan perlu dilalui juga, kalau orang tak suka tak boleh di paksa.

    BalasPadam
  16. nabila suke ayat tu.. dah la curang menipu pulak tu... haih kan kan kan... kalau orang ni bila dah curang sanggup buat apa saja....
    haih tak puas hati neh..

    BalasPadam
  17. yeke??? :D
    masalah yea lelaki nie...dah dpt satu...nak lagi satu...hehehe

    BalasPadam
  18. ...tornado , Scud , Tomahawk dan sebagainya....dah keluar daa~~ hahaha!...klaka la korg ni.

    BalasPadam
  19. lelaki curang sebab perempuan tue tak cukup perfect.. tapi nak tau jugak lelaki tue perfect sangat ke sampai nak carik perempuan yang perfect sangat2.. sebelum lelaki tue curang dia patut tengok diri sendiri dulu..

    Di dalam al-Quran,Surah an-Nur; ayat 26; Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud:

    "Perempuan-perempuan jahat untuk laki-laki jahat,laki-laki Jahat untuk perempuan-perempuan jahat pula,perempuan-perempuan baik untuk laki-laki baik,laki-laki baik untuk perempuan-perempuan baik pula. Mereka itu (orang-orang baik) terlepas dan tuduhan yang mereka katakan,untuk mereka ampunan dan rezeki yang mulia."

    sowie atia tak setuju ngan post abang ben kali nie. huhuhuhu..^_^

    BalasPadam
  20. perhatian???kena tengok selalu ke abg ben???hahaha...

    BalasPadam
  21. oleh sebab dlm Surah an-Nur; ayat 26, itulah, maka, tak perlu la bimbang siapa2 yg berlaku curang sebab setiap yg berlaku ada hikmahnya, may be He's got something more better for you if that 'thing' happens to any of either man or woman...
    itu kan semuanya ujian & tetapanNya. tak perlu nk tuding mana2 pihak ye puan2.

    BalasPadam
  22. Taaaakkkk setujuuuuu....... Kalau memanjang isteri manjakan suami, bila masa pulak isteri dapat bermanja?? Nak2 kalau yang bekerja tu. Balik nak kena masak, kemas rumah, tengok anak, basuh baju. Tu belum kira mengandung lagi.. Lelaki balik rumah, lepak depan tv jee... *pesal cam emo jek ni? Hahaha...*

    BalasPadam
  23. cukup tak cukup la abg ben...
    tapi wife abg ben bertuah dapat abg ben..(sekadar yang ct kenal dlm blog)...

    tapi pernah tak suami terfikir...sakit suami, makan suami semua isteri buat...basuh baju...

    tapi kenapa lelaki masih fikir yang mereka harus curang???tak yah nak fikir sempurna tak isteri tu..tapi fikir sikit je...lelaki kalau sakit..merengek macam baby...isteri jugak yang jaga..tapi kalau isteri sakit..suami malam tidur membelakangi isteri..siap suruh isteri diam lagi kalau isteri batuk.....hahaha..tak gitu???

    tapi betul lah...tak semua isteri macamtu... dan tak semua suami macam tu..

    apa yang penting, wanita baik untuk lelaki baik...kalau si isteri tak cukup baik..lelaki harus fikir, kenapa allah hantar wanita ini untuk bersamaku???mungkin hanya lelaki ini je yang boleh merubah wanita tadi..hehe...begitulah sebaiknya..hehe..yang paling penting..jangan persoal jodoh yang allah hantar untuk bersama dengan kita...

    BalasPadam
  24. lelaki macam baby?eiiii~hahaha

    lelaki la byk curang..prempuan selalu setia tau!^^

    BalasPadam
  25. apa beza diberi perhatian dan dimanja tu? konpius..macam sama jek.

    BalasPadam
  26. hah,abg ben...perasan x lbh rmai kaum hawa yg mengomen dcni...dr analisis trsebut maka dgn ini d'isytiharkan rmai kaum hawa tidak setuju lelaki curang adlh luar biasa...hhuuu.....x best ahh abg ben ni..mnda kaum hawa senang curang...lelaki ahh skg sgt2 bangga mencurangkan diri..eeeiiihhh..pantang...pmpuan ni skali syg trus syg slamanya...kn kn akak2 skalian...payah pmpuan nk curang..tapi klu lelaki,fuhh senangnya....

    BalasPadam
  27. camne nak manjakan dia??? kite sendiri pon terkontang kanting tak dipedulikan dan dimanjakan...haaa camno??? kannnn

    BalasPadam
  28. lelaki curang sebab nk test market die kot...ngeee no komen.

    tp sangat2 tak suka akan kecurangan!!!hate it!!

    BalasPadam
  29. LELAKI CURANG ADALAH KES LUAR BIASA?? yeker luar biasa? macam KES BIASA je..heeee~

    BalasPadam
  30. curang kalau tak bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. wife kat umah bagi layanan terbaik sekalipun dah sang suami jenis curang .. angkat kaki tinggalkan je buat sakit hati buat ape..

    tapi alhamdulillah sehingga kini saya berada dalam posisi yang selesa dan moga kekal sepanjang hayat..
    gaduh2 sayang tu adatlah..

    BalasPadam
  31. bru je pagi2 buta tadi ika post psal ni.. http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/segmen-sape-lagi-setialaki-ke-pompan.html
    tibe2..tgok entri abg ben nih..huu~tp ika bru on9..so,kurang fresh dh..

    BalasPadam
  32. line panaehhhh....

    hahhahaah

    BalasPadam
  33. as salam..

    oh..
    bagus!
    noted~
    saya belum kawen. jadi melihat mana2 yang tak menyalahi etika berkeluarga.
    hoho~
    fikir positif~

    ooh~
    perenggan terakhir tu sangat bagus ;)

    BalasPadam
  34. salah satu faktor.. lelaki ada 4 quota... sbb tue senang jek nak curang..

    BalasPadam
  35. http://celotehcikbee.blogspot.com/2011/03/kenapa-lelaki-curang.html


    "plagiat entri abang Ben..sila bace"

    bukan nak tagih simpati...hanya sedikit pendapat dan luahan hati..
    thanx

    BalasPadam
  36. oh begitu eh...
    hrmm... kena jaga keseluruhan...
    (n_n)

    BalasPadam
  37. Ape yg penting , niat seorang isteri lakukan kebaikan utk suami dia bkn utk dibalas oleh suami dia balik, tetapi untuk pahala yg datangnya dr Allah..
    Kalau tanamkan niat ni dalam diri kita , insyAllah hati kita akan lebih tenang ..

    BalasPadam
  38. Ape yg penting , niat seorang isteri lakukan kebaikan utk suami dia bkn utk dibalas oleh suami dia balik, tetapi untuk pahala yg datangnya dr Allah..
    Kalau tanamkan niat ni dalam diri kita , insyAllah hati kita pasti akan lebih tenang ..

    BalasPadam
  39. Ape yg penting , niat seorang isteri lakukan kebaikan utk suami dia bkn utk dibalas oleh suami dia balik, tetapi untuk pahala yg datangnya dr Allah..
    Kalau tanamkan niat ni dalam diri kita , insyAllah hati kita akan lebih tenang ..

    BalasPadam
  40. Ape yg penting , niat seorang isteri lakukan kebaikan utk suami dia bkn utk dibalas oleh suami dia balik, tetapi untuk pahala yg datangnya dr Allah..
    Kalau tanamkan niat ni dalam diri kita , insyAllah hati kita akan lebih tenang ..

    BalasPadam
  41. Lelaki, terlalu mencari kesempurnaan.. Tapi lupa memandang kelemahan diri sendiri.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009