Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 6 Julai 2011

Fida Ibrahim dimalukan dalam BANG BANG BOOM ??

 

Terkejut aku dengar wife kata Fida Ibrahim ( yang muka seiras Siti Nurhaliza tuuu ) di malukan dalam rancangan BANG BANG BOOM .. Wife aku bebel jer .. Yelah , dia tau camana perasaan tu kan ..

Menurut wife aku , ada satu rombongan meminang oleh Azuan Azmi ( TV3 punya orang la ni ) .. Kira lengkap gak la yang datang meminang tu.. Waahh... Aku kata ok la kan ? Nak bengang nape ?

Sekali.. Fida kena BANG BANG BOOMMM !! Majlis meminang tu cumalah satu drama saja !!  Waaaa... takkan la bab tu pon memain ??? Bikin panas nih !! Wife aku sudah hangin .. Perghh... dasat dasat.. Tapi tak abis lagi.. siap bersambung !! Huih..

Jadi malam ni dia nak tengok sambungan dia .. Aku pon nak join gak la tengok .. Kul 10 malam kat TV3 .. ok la.. aku pon tunggu je la.. Dalam dok tunggu tu aku update blog.. Wife aku tak sabar !! Dia g tengok dalam mimpi dulu kesudahannya rancangan tu .. Grrr..

Akhirnya aku tengok sorang-sorang .. Mmg hangin Fida wooo.. mengeluarkan air mata lagi .. perghhh ...

DSC_0274

Ni la lelaki tu.. kejam kejam !!   DSC_0266

Tapi aku syak dah sesuatu.. hehehe...  Sbb aku pernah bang bang boom kawan aku masa sekolah dulu.. cam ni la gak drama dia .. hehehe.. tak pe ! tak pe.. jom baca lagi..

Pastu laki ni ajak Fida bincang kat luar .. eh sat.. Fida kot yang ajak .. Sapa ajak eh ? ala.. lupa.. kalut amik gambar... hahaha.. tapi aku rasa laki ni kot ajak.. sbb cuak tengok muka Fida .. hehehe..

DSC_0278

 DSC_0280

Mengelabah terus mamat ni.. hahaha ... rupa rupanyaaaa ....

DSC_0277Fida dah tau dah tu semua Bang bang boomm jer.. hehehe.. Laki tu ingat nak kenakan Fida .. tapi rupa rupanya ..

 

DSC_0281

Wahahaha.. kena rupanya aku !! Baru tauuuu kan ? hahahaha...

DSC_0288

  Haih .. macam macam !

79 komen :

suriani azwan berkata... [Reply to comment]

jgnkan wife abg je...saya pun dh hangin satu badan....tp nasib tgk sampai abes....pandai betol fyda ni blakon....

c u m u h a m a berkata... [Reply to comment]

hahah ! mmg lawak kali nih . bikin suspens ja . last2 penonton yg terkena bang bang boom . :D

Mama Amani berkata... [Reply to comment]

em... mcm2 cara klu bab nk kenakan org ni.. huh..

berita sengsasi berkata... [Reply to comment]

wa cilok lu!!!huhuh

NadiRah berkata... [Reply to comment]

ala...bersemangat nak tau..
last2 lelaki tu yg kena lah adoi...huhu

Namee Roslan berkata... [Reply to comment]

eh bang bang boom bila punya ni? tadi tgk juga bang bang boom tp sempat tgk time game tu je la. yg kena kan org tak tgk. wawawwwaaa

Me.... Nadia berkata... [Reply to comment]

Abg ben, ade kemungkinan jgk diorg buat sambungan ni utk cover malu fida tu kan... Sian die..

suha berkata... [Reply to comment]

hehe kawan dah kecoh pasl ni aritu..macam sian gak,sbb benda melibatkan hati perasaan

tapi rupanye terbalik ye?

airmata fida?hehe pelakon kaya ngan airmata kan?(^_^)

CikMiMiey berkata... [Reply to comment]

ahaakksss ..
baru je pas layan tadik .. laki tuh yg ajak fida kuar.. kunun nye ajak b'bincang kat lua la kan ..
tapi hampehh .. nak kenekan org diri sendirik yg terkena balik .. adoiyy ..haha

BANG !!!!!! ^^

PinKy MoMMa berkata... [Reply to comment]

dia slalu bikin panas org..last last dia terkena hukhukhuk..

ini mcm pun leh wat cerita..adeh..

::Miss Hearty:: berkata... [Reply to comment]

hahaha...kite pon tgk td..bikin panas jee!! :p

cik pha berkata... [Reply to comment]

fida lagi bijak dari laki tu hahaa!!

fiq. berkata... [Reply to comment]

haha, patutlah akak saya yg dalam pendalam tu nak tgk sangat bang BBB malam ni,,hangat rupenye

Mialia berkata... [Reply to comment]

dah agak, haha.. tgk forum

Rossnie berkata... [Reply to comment]

HAHAHA..lawak tull..last2 pengacara melodi tu yg tkena..tak sabo2 tggu kesudahan mggu lps.igtkan fida tu mmg nangis gila2 :)

HaFiz berkata... [Reply to comment]

Fida memang terbaik laa...dah pelakon mesti dia pandai berlakon sampai mamat tu cuak huhu....tp kali ni memang suspen giler

.fariza. berkata... [Reply to comment]

muahaha.
tak dapat tengok tp dapat bayangkan lar mcm mana.
-.-

sarah berkata... [Reply to comment]

saspen saya haha

laskar pelangi berkata... [Reply to comment]

kasi cuak jerk

~syue syada~ berkata... [Reply to comment]

hehehe..sian kat bang bang boom sebelom ni kena kutuk habis habisan dgn sume penonton tauu, gara2 fida yg pandai berlakon..huhu

Pak Syahot (sYaHir) berkata... [Reply to comment]

BIKIN PANAS ABES LA...

umie berkata... [Reply to comment]

hahaha...kite xtgk td,tgk showdown...minggu lepas tgk nk marah gler kat azmi tu...rupe2nye die yg t'kena...

Tea berkata... [Reply to comment]

hahaha. good. yeyeahh. :P

Mrs.Yie berkata... [Reply to comment]

rancangan tu kadangkala x masuk akal gak kalau nak kenakan orang..agak2 la weh..tapi nasib baik fyda sporting..dia pun dah dapat agak..hari tu rancangan tu kenakan orang kat majlis akad nikah sape tah..memang tuan rumah tu nampak gelabah sikit la..hurmm..kalau nak kenakan orang,tengok la dulu keadaan dan situasinya..sesuai ke tidak..apo la..tahap seratos kepiluan di situ..

tomatokering :) berkata... [Reply to comment]

err xsempat tgk pon td .. tpi padan muke azuan tu .. haaha ;p

LaLa berkata... [Reply to comment]

tgk mggu lpas memg kesian giler ngan fida...
fida terima plak tu, ase nak je marah laki tu...
tp tgk tadi da taw laki tu akan kena balik...hahaha

Hanim Mahali berkata... [Reply to comment]

muhehe... nak sangat bang bang boom orang sekali dia yang kena... last last dua dua tu kawen jugak nanti... ^_^

G3-lina berkata... [Reply to comment]

nasib dye da tau,, kalau ta.. mesty kecian en. bab cani pun bole wat main2

Areliff berkata... [Reply to comment]

tak dan nak tengok :)

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata... [Reply to comment]

terlepas pulak nak tgk bang bang boom tadi.. =D

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

tertanya2..entah2 betul kot fida punya reaksi pd mulanya tu?cuak juga..angin pun ada.

josrevalution berkata... [Reply to comment]

haha..akhirnye wak kena juga..Cara Menghilangkan Windows Genuine Di Windows XP

Cik Kamoo berkata... [Reply to comment]

suka tgk fida nie berlakon...dia nie comel, cantik....lakonan pun real jew

deqlis berkata... [Reply to comment]

alamak!! rugi laa tak tgk pula dua2 episod tu!!
macam best jer....

mula2x mcm hangin jer penonton erkk??

zie_ira berkata... [Reply to comment]

termiss nak tengok tadi,,nak tgok ending nye,,uhuhu,,tapi memang da agak fida akan kene kn laki tuh balik,,

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Tak sempat tengok tadi....tertukar channel ARENA la tadi.....hehehe

Cik Yana berkata... [Reply to comment]

hahaha siot jek!
aku lak tekena
ingat btollah fida yg kne td
rupa-rupanya....
haish

meh singgah cni lak
my belog

MissCt a.k.a MuqDeq berkata... [Reply to comment]

sy tgk!! muke fida sumpah cyes.. ciap ngis t0l2 ag.. huhu

mynameismy berkata... [Reply to comment]

ala mmg tggu BBB ni tp td gi tgk wyg! yg terkena wartawan tu ke? igtkn fida. ape jadi? citer la gambar je xfhm...-.-'

afiqazizan berkata... [Reply to comment]

ermm mula2 dah kesian kat fida tu..last2 rupa-rupanya lelaki tu yang kena..haha.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

wahhhh dasyat jugak ye bang bang boom dia... tapi lagi dashat bila drama bersiri berjudul Puteri Salamia yang akan mula shooting pertengahan bulan ni.. Nama Heronya Ben Ashaari... tungguuuuuuuuuu

Kembang Perawan 3288 berkata... [Reply to comment]

ok ini kelakar lah.aku ngat kan fida yg kena. esok suh wife abg ben bace entry ni. hahahaha...

Nizam Ijam berkata... [Reply to comment]

anda terkono....hu2

hadinesta berkata... [Reply to comment]

kalu da nama pelakon.. mmg pandai berlakon la.. haha.. "wht u give u get back la" :D peace

pamie berkata... [Reply to comment]

kahkahkah..tak tengok tapi dapat bayangkan dari entri abg ben ni..

part fida senyum tu dah kelakar..kahkahkah


Aku Anak Labuan

Bro ahmad berkata... [Reply to comment]

siap ada blogger buat entri fida di permainkan ...ades terkena sudah wkakaka,

Подтверждаю berkata... [Reply to comment]

as salam..
haha~ tak dapat tengok. cis. baru habis keje.
takde maknanya bang bang boom. ramai dah boleh duga. hahaha~

Kumiko Ryou | Farah Amira berkata... [Reply to comment]

hahha...lawak la...tertipu btoi..fida mg terbaikk la..:D

Marina berkata... [Reply to comment]

tak tengok pon...tgk showdown...hehe.. tapi kalau btol aku kne macam tu, aku sendiri pon naek angin. Maruah tu.

syawalsimpsons berkata... [Reply to comment]

saya sokong ngan wife abg ben ni..mmm...mmg benganng pon...walau x jadi kat kita..tp tetap terasa tu...

mizzkechique berkata... [Reply to comment]

bikin panas.. hambek kau...haha

Cik Ayu berkata... [Reply to comment]

sy pun cm wifey BA gak.. excited nk tgk. last2 tgk dlm mimpi..

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

perghhhh memula siap dah maki diorang yg buat kerja cam tu.. sekali wartawan tu yang kena da.. hahhahahahhahahha

Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

gurau yg mengundang dosa

BHAIHAQI COOL berkata... [Reply to comment]

hahahha~~ mcm2

niena shopping2u berkata... [Reply to comment]

rncangan tu mmg kekadang best tpi kekadang tu melampau yg amat, tpi fida dh tau ok la tu.. tpi soal nikah kawin, pinang memingang ni xspatutnye jdi bahan gurauan

cantekk berkata... [Reply to comment]

hahahahaha ;-D nasib baik wa bace smpai abes,,,,

dasar pelakon betol! haha.. mmg pelakon sejati la..

eiYja_cHum3yl berkata... [Reply to comment]

hahaha...sy tgk gk rncngn ni aritu...geram gak bile fida dimalukan mcm tu je...masok tv lg...sape x malu...

Adylia Qarissa berkata... [Reply to comment]

ruginyaaaa...semalam tak tengok :(layan showdown punya pasal!!

Shawl's@ayucinta berkata... [Reply to comment]

alaaa...x tengok..ada link x..

O'gosh berkata... [Reply to comment]

nasib bukan dia yang terkena...huhu

cikcleopatra berkata... [Reply to comment]

haha..rugi seyh tak tgk part 1.

fara ain berkata... [Reply to comment]

hahha bikin suspen ja fida ni

gadisBunga berkata... [Reply to comment]

entah2 tak lama lagi jadi betul2 tak?

:D

mrs redzuan berkata... [Reply to comment]

hahaha. saya tengok ni!!
memula mmg bengang dgn zuan tu. sbb fieda muka sayu tak bole blah.

"habis zuan mcm mana? zuan ada oranglain la ni" sayu piluuuu...

sekali tu zuan kena balik daaaa..haha.

Purply Qielah berkata... [Reply to comment]

nak pekena orang .. tp dia sdrik trkena balik ! haha

Che Sayzzuwan berkata... [Reply to comment]

hurm..real fida nanges ea...hehebley cair

sitinoorlisamontel ;) berkata... [Reply to comment]

ishk3, terkena balik...hehehe

Atika Farha ;D berkata... [Reply to comment]

hahaha. sy dpt tahu ni pun daripada kawan saya. tak smpt nak tgk la. tp mula2 tu terkejut gak bila kwn bgtau yg fida nangis kena bang bang boom. bikin suspen jer :)

beautiful.anggun2u berkata... [Reply to comment]

hahahaha..mula2 sian kt fida..bengangg..ada ke patut benda ni pn nk dibuat main..pastu padan muke kat mamat tu..kekekek

Noor Wahidah Mahat berkata... [Reply to comment]

salam singgah..

masa citer ni.. sy pun bukan main bebel lagi tgok.. rupanya.. padan muka laki tu yg terkona rupanya.. haha..

Rezza berkata... [Reply to comment]

hehe. nk tau apa yg sebnanye jadik kene tgk dua org ni sampai jinjang pelamin ke x kot. :P

Afiq Ryunosuke berkata... [Reply to comment]

ni kes mengena terkena skali :P

irwan miswan berkata... [Reply to comment]

manyak cun la ini fida....hehehhe

Hayati Hamzah berkata... [Reply to comment]

kalau fida tak tau ni rancangan BBB, msti fida tolak . HAHAHAHA

cikmima berkata... [Reply to comment]

wahhhh penghayatan tue...hehehehe

salam singgah:
http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/07/fantastic-moment-studio-yipiiiiiiii.html

Cahaya Qaseh berkata... [Reply to comment]

laaa, die nk bang azwan sbnrnye, bukan fida.. biru muke azwan.. bhahahaa.... tp lau tul2 die nk bang fida, mmg kena bom la BBB ni.. benda cmni xpatut wat lawak.. tp cam sweet lak mrk b'2, lau tul2 jd pn ok gak ann.. huhuu... *tetibe.. ^_^"

Yumida berkata... [Reply to comment]

cantiknya c fida tuu...

pdn muka azuan...kahkahkah..

Mr.PinGu berkata... [Reply to comment]

owh ada sambungan rupanya.. kesian kat Fida mula2.. rupanya kena balik..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI