Fida Ibrahim dimalukan dalam BANG BANG BOOM ??

 

Terkejut aku dengar wife kata Fida Ibrahim ( yang muka seiras Siti Nurhaliza tuuu ) di malukan dalam rancangan BANG BANG BOOM .. Wife aku bebel jer .. Yelah , dia tau camana perasaan tu kan ..

Menurut wife aku , ada satu rombongan meminang oleh Azuan Azmi ( TV3 punya orang la ni ) .. Kira lengkap gak la yang datang meminang tu.. Waahh... Aku kata ok la kan ? Nak bengang nape ?

Sekali.. Fida kena BANG BANG BOOMMM !! Majlis meminang tu cumalah satu drama saja !!  Waaaa... takkan la bab tu pon memain ??? Bikin panas nih !! Wife aku sudah hangin .. Perghh... dasat dasat.. Tapi tak abis lagi.. siap bersambung !! Huih..

Jadi malam ni dia nak tengok sambungan dia .. Aku pon nak join gak la tengok .. Kul 10 malam kat TV3 .. ok la.. aku pon tunggu je la.. Dalam dok tunggu tu aku update blog.. Wife aku tak sabar !! Dia g tengok dalam mimpi dulu kesudahannya rancangan tu .. Grrr..

Akhirnya aku tengok sorang-sorang .. Mmg hangin Fida wooo.. mengeluarkan air mata lagi .. perghhh ...

DSC_0274

Ni la lelaki tu.. kejam kejam !!   DSC_0266

Tapi aku syak dah sesuatu.. hehehe...  Sbb aku pernah bang bang boom kawan aku masa sekolah dulu.. cam ni la gak drama dia .. hehehe.. tak pe ! tak pe.. jom baca lagi..

Pastu laki ni ajak Fida bincang kat luar .. eh sat.. Fida kot yang ajak .. Sapa ajak eh ? ala.. lupa.. kalut amik gambar... hahaha.. tapi aku rasa laki ni kot ajak.. sbb cuak tengok muka Fida .. hehehe..

DSC_0278

 DSC_0280

Mengelabah terus mamat ni.. hahaha ... rupa rupanyaaaa ....

DSC_0277Fida dah tau dah tu semua Bang bang boomm jer.. hehehe.. Laki tu ingat nak kenakan Fida .. tapi rupa rupanya ..

 

DSC_0281

Wahahaha.. kena rupanya aku !! Baru tauuuu kan ? hahahaha...

DSC_0288

  Haih .. macam macam !

79 ulasan:

  1. jgnkan wife abg je...saya pun dh hangin satu badan....tp nasib tgk sampai abes....pandai betol fyda ni blakon....

    BalasPadam
  2. hahah ! mmg lawak kali nih . bikin suspens ja . last2 penonton yg terkena bang bang boom . :D

    BalasPadam
  3. em... mcm2 cara klu bab nk kenakan org ni.. huh..

    BalasPadam
  4. ala...bersemangat nak tau..
    last2 lelaki tu yg kena lah adoi...huhu

    BalasPadam
  5. eh bang bang boom bila punya ni? tadi tgk juga bang bang boom tp sempat tgk time game tu je la. yg kena kan org tak tgk. wawawwwaaa

    BalasPadam
  6. Abg ben, ade kemungkinan jgk diorg buat sambungan ni utk cover malu fida tu kan... Sian die..

    BalasPadam
  7. hehe kawan dah kecoh pasl ni aritu..macam sian gak,sbb benda melibatkan hati perasaan

    tapi rupanye terbalik ye?

    airmata fida?hehe pelakon kaya ngan airmata kan?(^_^)

    BalasPadam
  8. ahaakksss ..
    baru je pas layan tadik .. laki tuh yg ajak fida kuar.. kunun nye ajak b'bincang kat lua la kan ..
    tapi hampehh .. nak kenekan org diri sendirik yg terkena balik .. adoiyy ..haha

    BANG !!!!!! ^^

    BalasPadam
  9. dia slalu bikin panas org..last last dia terkena hukhukhuk..

    ini mcm pun leh wat cerita..adeh..

    BalasPadam
  10. hahaha...kite pon tgk td..bikin panas jee!! :p

    BalasPadam
  11. fida lagi bijak dari laki tu hahaa!!

    BalasPadam
  12. haha, patutlah akak saya yg dalam pendalam tu nak tgk sangat bang BBB malam ni,,hangat rupenye

    BalasPadam
  13. dah agak, haha.. tgk forum

    BalasPadam
  14. HAHAHA..lawak tull..last2 pengacara melodi tu yg tkena..tak sabo2 tggu kesudahan mggu lps.igtkan fida tu mmg nangis gila2 :)

    BalasPadam
  15. Fida memang terbaik laa...dah pelakon mesti dia pandai berlakon sampai mamat tu cuak huhu....tp kali ni memang suspen giler

    BalasPadam
  16. muahaha.
    tak dapat tengok tp dapat bayangkan lar mcm mana.
    -.-

    BalasPadam
  17. hehehe..sian kat bang bang boom sebelom ni kena kutuk habis habisan dgn sume penonton tauu, gara2 fida yg pandai berlakon..huhu

    BalasPadam
  18. hahaha...kite xtgk td,tgk showdown...minggu lepas tgk nk marah gler kat azmi tu...rupe2nye die yg t'kena...

    BalasPadam
  19. hahaha. good. yeyeahh. :P

    BalasPadam
  20. rancangan tu kadangkala x masuk akal gak kalau nak kenakan orang..agak2 la weh..tapi nasib baik fyda sporting..dia pun dah dapat agak..hari tu rancangan tu kenakan orang kat majlis akad nikah sape tah..memang tuan rumah tu nampak gelabah sikit la..hurmm..kalau nak kenakan orang,tengok la dulu keadaan dan situasinya..sesuai ke tidak..apo la..tahap seratos kepiluan di situ..

    BalasPadam
  21. err xsempat tgk pon td .. tpi padan muke azuan tu .. haaha ;p

    BalasPadam
  22. tgk mggu lpas memg kesian giler ngan fida...
    fida terima plak tu, ase nak je marah laki tu...
    tp tgk tadi da taw laki tu akan kena balik...hahaha

    BalasPadam
  23. muhehe... nak sangat bang bang boom orang sekali dia yang kena... last last dua dua tu kawen jugak nanti... ^_^

    BalasPadam
  24. nasib dye da tau,, kalau ta.. mesty kecian en. bab cani pun bole wat main2

    BalasPadam
  25. terlepas pulak nak tgk bang bang boom tadi.. =D

    BalasPadam
  26. tertanya2..entah2 betul kot fida punya reaksi pd mulanya tu?cuak juga..angin pun ada.

    BalasPadam
  27. suka tgk fida nie berlakon...dia nie comel, cantik....lakonan pun real jew

    BalasPadam
  28. alamak!! rugi laa tak tgk pula dua2 episod tu!!
    macam best jer....

    mula2x mcm hangin jer penonton erkk??

    BalasPadam
  29. termiss nak tengok tadi,,nak tgok ending nye,,uhuhu,,tapi memang da agak fida akan kene kn laki tuh balik,,

    BalasPadam
  30. Tak sempat tengok tadi....tertukar channel ARENA la tadi.....hehehe

    BalasPadam
  31. hahaha siot jek!
    aku lak tekena
    ingat btollah fida yg kne td
    rupa-rupanya....
    haish

    meh singgah cni lak
    my belog

    BalasPadam
  32. sy tgk!! muke fida sumpah cyes.. ciap ngis t0l2 ag.. huhu

    BalasPadam
  33. ala mmg tggu BBB ni tp td gi tgk wyg! yg terkena wartawan tu ke? igtkn fida. ape jadi? citer la gambar je xfhm...-.-'

    BalasPadam
  34. ermm mula2 dah kesian kat fida tu..last2 rupa-rupanya lelaki tu yang kena..haha.

    BalasPadam
  35. wahhhh dasyat jugak ye bang bang boom dia... tapi lagi dashat bila drama bersiri berjudul Puteri Salamia yang akan mula shooting pertengahan bulan ni.. Nama Heronya Ben Ashaari... tungguuuuuuuuuu

    BalasPadam
  36. ok ini kelakar lah.aku ngat kan fida yg kena. esok suh wife abg ben bace entry ni. hahahaha...

    BalasPadam
  37. kalu da nama pelakon.. mmg pandai berlakon la.. haha.. "wht u give u get back la" :D peace

    BalasPadam
  38. kahkahkah..tak tengok tapi dapat bayangkan dari entri abg ben ni..

    part fida senyum tu dah kelakar..kahkahkah


    Aku Anak Labuan

    BalasPadam
  39. siap ada blogger buat entri fida di permainkan ...ades terkena sudah wkakaka,

    BalasPadam
  40. as salam..
    haha~ tak dapat tengok. cis. baru habis keje.
    takde maknanya bang bang boom. ramai dah boleh duga. hahaha~

    BalasPadam
  41. hahha...lawak la...tertipu btoi..fida mg terbaikk la..:D

    BalasPadam
  42. tak tengok pon...tgk showdown...hehe.. tapi kalau btol aku kne macam tu, aku sendiri pon naek angin. Maruah tu.

    BalasPadam
  43. saya sokong ngan wife abg ben ni..mmm...mmg benganng pon...walau x jadi kat kita..tp tetap terasa tu...

    BalasPadam
  44. bikin panas.. hambek kau...haha

    BalasPadam
  45. sy pun cm wifey BA gak.. excited nk tgk. last2 tgk dlm mimpi..

    BalasPadam
  46. perghhhh memula siap dah maki diorang yg buat kerja cam tu.. sekali wartawan tu yang kena da.. hahhahahahhahahha

    BalasPadam
  47. rncangan tu mmg kekadang best tpi kekadang tu melampau yg amat, tpi fida dh tau ok la tu.. tpi soal nikah kawin, pinang memingang ni xspatutnye jdi bahan gurauan

    BalasPadam
  48. hahahahaha ;-D nasib baik wa bace smpai abes,,,,

    dasar pelakon betol! haha.. mmg pelakon sejati la..

    BalasPadam
  49. hahaha...sy tgk gk rncngn ni aritu...geram gak bile fida dimalukan mcm tu je...masok tv lg...sape x malu...

    BalasPadam
  50. ruginyaaaa...semalam tak tengok :(layan showdown punya pasal!!

    BalasPadam
  51. nasib bukan dia yang terkena...huhu

    BalasPadam
  52. haha..rugi seyh tak tgk part 1.

    BalasPadam
  53. hahha bikin suspen ja fida ni

    BalasPadam
  54. entah2 tak lama lagi jadi betul2 tak?

    :D

    BalasPadam
  55. hahaha. saya tengok ni!!
    memula mmg bengang dgn zuan tu. sbb fieda muka sayu tak bole blah.

    "habis zuan mcm mana? zuan ada oranglain la ni" sayu piluuuu...

    sekali tu zuan kena balik daaaa..haha.

    BalasPadam
  56. nak pekena orang .. tp dia sdrik trkena balik ! haha

    BalasPadam
  57. hurm..real fida nanges ea...hehebley cair

    BalasPadam
  58. hahaha. sy dpt tahu ni pun daripada kawan saya. tak smpt nak tgk la. tp mula2 tu terkejut gak bila kwn bgtau yg fida nangis kena bang bang boom. bikin suspen jer :)

    BalasPadam
  59. hahahaha..mula2 sian kt fida..bengangg..ada ke patut benda ni pn nk dibuat main..pastu padan muke kat mamat tu..kekekek

    BalasPadam
  60. salam singgah..

    masa citer ni.. sy pun bukan main bebel lagi tgok.. rupanya.. padan muka laki tu yg terkona rupanya.. haha..

    BalasPadam
  61. hehe. nk tau apa yg sebnanye jadik kene tgk dua org ni sampai jinjang pelamin ke x kot. :P

    BalasPadam
  62. ni kes mengena terkena skali :P

    BalasPadam
  63. manyak cun la ini fida....hehehhe

    BalasPadam
  64. kalau fida tak tau ni rancangan BBB, msti fida tolak . HAHAHAHA

    BalasPadam
  65. wahhhh penghayatan tue...hehehehe

    salam singgah:
    http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/07/fantastic-moment-studio-yipiiiiiiii.html

    BalasPadam
  66. laaa, die nk bang azwan sbnrnye, bukan fida.. biru muke azwan.. bhahahaa.... tp lau tul2 die nk bang fida, mmg kena bom la BBB ni.. benda cmni xpatut wat lawak.. tp cam sweet lak mrk b'2, lau tul2 jd pn ok gak ann.. huhuu... *tetibe.. ^_^"

    BalasPadam
  67. cantiknya c fida tuu...

    pdn muka azuan...kahkahkah..

    BalasPadam
  68. owh ada sambungan rupanya.. kesian kat Fida mula2.. rupanya kena balik..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009