Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 14 Julai 2011

"Kak , nampak la bontot akak .."

Gambar hiasan jer atas ni


Baru sampai erl stesen Putrajaya.. Patutnya minggu ni pindah dah .. tapi ditunda sbb ada masalah masalah yg belum selesai di bangunan baru ..

Hujan di Putrajaya .. Selepas beli tiket, aku menuju ke tempat menunggu erl ..

Dalam dok jalan tu , lalu depan akak sorang ni ..dia duduk dan asyik dengan hp dia gamaknya .. tak dia sedari baju belakang dia terangkat dan menampakkan ehem.... Apa ehem ?? Takkan nak sebut kot ?? Nak sebut gak ke ? Lurah ontot dia laaaa ... Haaa..

Nape aku tak g tegur ?? Er...boleh ker ? kang tak pasal pasal aku dpt tamparan wanita kat situ atau tidur lokap malam ni.. tamo tamo..tatotttt..

Maaf ni bukan entri tarik trafik tapi sekadar peringatan buat rakan pembaca blog aku terutamanya perempuan .. perhatikan kembali baju dan seluar anda ..kot ada butang terlepas ke .. seluar tu terlondeh ke..ala, pandai pandai la check.. jgn check muka jer tau...

Selamat pagi dan kembali bersiaran sejurus tiba di opis nanti..
Published with Blogger-droid v1.7.2

64 komen :

H.J berkata... [Reply to comment]

memang sengaja nk tunjuk kat ben la tu..haha..nk goda bloger kiut..haha

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

BA..kadang2 dorang saje nak tayang je ppun..huhuhu

Adylia Qarissa berkata... [Reply to comment]

hahaaaaa...awal pagi dah dapat tgk free show :)
kalo abg ben p tegor, confirm pasni dia dah tak mo naik erl..maluuuuu!!!

nikFaTin berkata... [Reply to comment]

adehh..cemane akak tu.lupa nk check pulak ye.. huhu..

muz berkata... [Reply to comment]

haha....biarlah sapa suruh dia wat wayang free awal pagi..

ummiP3 berkata... [Reply to comment]

hohoho memang bahaya....nk plak zaman skang seluar pompuan banyak yang cawat pendek....

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

kalau tgk tajuk tu takut nak masuk tp nasib baik kita x pose...heheheh

Kita prnh tegur seorg lelaki tau BA..sbb dia lupa zip seluar...seluar jeans plk tu, kang ke ternganga klu duduk..tp dia pakai seluar dalam la..hehehehe
nsb x kena tamparan lelaki...last2 dia yg malu..he he he he

Niena Pengembara Ilahi berkata... [Reply to comment]

erm.. nape tak gi tegur jer dia.. mungkin dia tak sengaja kot :D

Oh Oeya berkata... [Reply to comment]

erkkk!
kui3!
:) :)

Iffah Afeefah berkata... [Reply to comment]

jg check muka je tau

makan dlm la papa ben

QiuT Mummy berkata... [Reply to comment]

hahaha...btl 2..kna slalu cek pkaian kita dh tutup ke x....slalu nmpk stuasi cm ni....

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Ha ah Ben, kenkadang mama pun mengalami situasi yang sama... Nak tegur takut orang marah. Tapi kesian pun ada gak. Moral of the story, jangan suka pakai baju singkat singkat...

syawalsimpsons berkata... [Reply to comment]

mmmmm...selalu gak nampak macam tu bukan je kat erl putrajaya tu je...kat Kl pun ada...klo en asbeen nmpk..alamat mesti cuit sue dulu..hahahha...sengal

Mrs. Norrie berkata... [Reply to comment]

hehehheh....
peringatan yg amat penting...

tapi laki juga jgn lupa...pastikan zip seluar sentiasa berzip....

opssss...takmau citer2...takmau citer....

ain1914 berkata... [Reply to comment]

Abis... dah pakai baju tak cukup kain.. Tu yang leh nampak segala lurah....

Diana @ bilakukatacinta berkata... [Reply to comment]

ai..serius..kalau sy nmpak pon..aiyak..wat2 tak nampak..bkn pe..nak tegur, xde keberanian tuh..tak tegur rase bersalah pulak..karang kalau silap ckp..kena sound lah tak pasal2...huh (mengeluh smbil meraba2 blakang baju...dah cukup tutup ke bhgian itu...)

missbby berkata... [Reply to comment]

ohh, maluu..

Cik Rose Cute berkata... [Reply to comment]

selalu jugak nampak.... biasanya....yang dara2 jer...hihihi yang mak dara jarang....

Noriz berkata... [Reply to comment]

auwwwwchhhhh!

Fad berkata... [Reply to comment]

baca entry ni cf jd malu..kaum wanita kat luar sana, tutup la aurat dgn sempurna..baju biarlah paras bawah pinggul..tudung biarlah paras tutup dada...jngan nampakkan benda yg xsepatutnya..org xsuka..Tuhan pun marah...:)

ღ p!nk veLvet ღ berkata... [Reply to comment]

pnah skali terjumpe LAKI hindu bdn besar dlm kes yg mcm tuh, eeuwww, ce bayangkan sndiri? hahaha~~

dak eina berkata... [Reply to comment]

morning bro BA. suka entry nie.. sibuk jge muka je..len2 kne jge jugak kan :)

muhamadsufian89 berkata... [Reply to comment]

rezeki pagi hari la tu abg ben. nak buat macam mana kan dah ternampak. sy pun tak tau nak tegur camne kalau ada dalam situasi ni.

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

mayunyerrr...

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

aiyakkkk! malu!

::Mastura Zakaria:: berkata... [Reply to comment]

adoiiiiiilaaaa...saja nk bagi cerah mata abg ben la tu..hihihihi

leyzajamil berkata... [Reply to comment]

maaf, mungkin klu BA tegur dia secara baik iAllah kakak tu boleh accept, sekurang2nya ada usaha menyelamatkannya daripada perogol bersiri yg sdg aim dia ketika tu..

Mr.B[e]ave[R] berkata... [Reply to comment]

rezeki BA di [pagi hari sebab bangun awal kan..hehe

tapi pada hebat Mr.B, better tegur baek2..sebab kang bende tu aib die terdedah kat lebih banyak orang

risa berkata... [Reply to comment]

haishhhh perempuan sekarang fesyen tak kena tempat le..atas tutup bawah bukak...bawah tutup atas bukak
alahaiii semoga tak jadi macam mereka2 le

Penggemar Coklat berkata... [Reply to comment]

hahaha.. kalau bro beng tegur .... *tak dpt nak imegine

lol

NasZ berkata... [Reply to comment]

hahaha..bz blogging kot?

MOHD NASER.com

mcm ni lah berkata... [Reply to comment]

pagi2 dah cuci mate,. keh keh keh

azam berkata... [Reply to comment]

menarik.....ontot kelabu

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

biasa jumpa kejadian camni ~ Bertudung tapi tak tutup aurat.

BeloG MTT berkata... [Reply to comment]

Semalam pon baru jer ternampak satu aweks yang sedang syok terkukek kukek dengan boipren dia.. Hampir setengah bahagian nampak wooo ! Dasaaaatttttttttt ! =.='

Terasa malu pulak bila tgk... Moga sentiasa di jauhkan daripada kelekaan dengan perkara sebegitu..Aminn..~ Hehe =..=

SpaQue berkata... [Reply to comment]

i like..slalu gak jmpe..haha.. mcm2 ada

Rahmad berkata... [Reply to comment]

kebanyakan pompuan slalau tayang parit bontot diorang..lagi2 yg duduk kat tepi shopping kompleks tu..prgh buat org stim jer..

Shalina Samsudin berkata... [Reply to comment]

bahaya bahaya ..
kakkk, Ooo kakkkk..hehe

Adie Achim berkata... [Reply to comment]

Salam.
My first time masuk blog ben.. Slalu dengar pasal blog ni cuma belum berkesempatan bertandang(busy mengalahkan PM!)

Entri ni sangat bermanfaat buat kaum hawa. Mungkin secara tidak sengaja menampakkan lurah2 yang juga secara tak sengaja tertengok. Adoi!

Dah follow blog Ben.. sudi jenguk lah blog sy plak.. dan susi2lah memfollow plak.. TQVM!

CMRatu Fotografi berkata... [Reply to comment]

haha.. mau snap je gambar sekeping bagi kat dia..

Hawa berkata... [Reply to comment]

Betul..betul..sy setuju ngan En Ben..kalau ditegur takut dituduh En ben gatal plak..Tapi yang sebenar pada pendapat saya pompuan tu saje nak tunjuk **** tu..Takkan la tak rase sejuk je agin menyapa kat situ..ye tak...

Nanti klu jadi mangsa r**** sebok nak salahkan kaum Adam..sendiri punya harta tak tahu jaga ..maa..

Cik Puan Izan❤ berkata... [Reply to comment]

tula faedahnya pakai baju singkat...memang nak tunjuk tut dia...

khunsuriyatit berkata... [Reply to comment]

Kan main lagi aku ngintai kat gambo tu Ben...kahkahkah

cucu tun teja berkata... [Reply to comment]

jgn check muka je tau....setuju2...dan jgnlah pakai baju singkat2 dan seluar ketat2, kan dah terdedah apa yang tak patut....

TheMuks [SCC] berkata... [Reply to comment]

Hahah..tengs BA sbb ingatkan !
Kawan SCC pong pernah alami. Dok sebok main game kat ip4, turun train baru perasan seluar x zipp.. gugurl plak tu ^_^

Chempaka Sari berkata... [Reply to comment]

Ben, diorang ni duit byk tapi cubalah beli baju labuh skit...ish geram lak rasa. Malu saya tau.

fara ain berkata... [Reply to comment]

hahaha lain kali abg ben lx wit syiling dkat lurah 2..
bila dy tya ..
ckp ad lubang tabung la..
hahhahahah

NURUL NADIAH MAMAT berkata... [Reply to comment]

akal dah diberi...dan semestinya dah tahu makna menutup aurat yg betul...
sendiri fikirkan....

Namee Roslan berkata... [Reply to comment]

ahaha..apesal ben tak tegur ke. hahah. tu lah. kdg2 kita tak sedar. kdg2 pki shirt pendek ternampak perut gak saya ni. bila duduk baju terangkat. nk kena sentiasa hati2..

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

hurmmm .. kalau jd akak tu rasa malu gila babeng .. tambah2 abg lak tgk , cian akak tu silap besau r , abg beng blogger lak tuh tgk.. wahaha gelak guling2x.. (jahat)

Sobrina berkata... [Reply to comment]

sepatutnyakan, tegur je. but in a proper way laaaaa. biar dia malu kejap dari dia dapat maluu dari ramai orang. kalau dia mara cakap laaa, terima kasih lepas tu jalan menononggg :D

Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

tak yah tegur..tak pasal di maki nanti

logorithm berkata... [Reply to comment]

Ok mah sambil menegur sambil tarik trafik. Tak salah mah... Hehe... :-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Tikus mondok yang peramah

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

[18SX] Cinta malam pertama

yatie Awang berkata... [Reply to comment]

InsyaAllah...akan selalu cek, thanks, atas ingatan, tapi yatie biasa terjumpa perempuan yg lupa nak zip seluar, hehehe...nak tegur pun serba tak kena, akhirnya biarkan, jahatkan?

maszull berkata... [Reply to comment]

slm...pompuan tu pun satu dok asyik ngan hp sampai baju tu dah terangkat pun masih x sedar lg...nak bagi biar org tengok kot...hehehe...:)

miezah berkata... [Reply to comment]

woman tuu xsdar lar tuu ..
ralek sngt dgn phone ..
kita pn kne hti2 lar lpas nie ..
jgn duk pkai pkaian singkt ..
kan saje dpt malu free ..^_^

Puanbee2 berkata... [Reply to comment]

sbb tu lebih senang pakai baju besar2 labuh2 kan , tk de lah kalau seluar terlondeh sikit pun nak nampak semua ,

Pemburu Cinta Agung berkata... [Reply to comment]

tegur je...lelaki dicipta oleh Allah utk mmimpin wanita..

BloomSyaz berkata... [Reply to comment]

aritu kat jusco swemban adew amoi tukang gunting rambut uh paki jeans ketat tpi londeh . mang nmpk sparuh la alur blakang uh . dsebabkan nampak ____ . salon die pnoh la org nux gunting rmbut nan die . ta cukop nan tu . pak cik2 atuk2 pkai kopiah uh pown dok bertenggek kat luar salon tngok . ish3 . ta malu tol org2 mlayu yg skodenk uh lgi2 yg tue2 uh .

Mizfantagiro berkata... [Reply to comment]

aduh malunye.. :p

Yanti Padli berkata... [Reply to comment]

Upsss malunya kalu sy..hehehe

Dya berkata... [Reply to comment]

Itu lah dia. Beli baju size adek adek. Bukan xtau. sengaja buat buat xtau. Murah sangat bak kata mak saya.

khansyaa' al khairiyah mohd ujang berkata... [Reply to comment]

ish ish ishhhh =.=

hati♡ berkata... [Reply to comment]

upsss... baiklah.. hehe :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI