" Lama tak kacau budak kecik ni ! " - BEN ASHAARI

" Lama tak kacau budak kecik ni ! "

 

Terbaca kat wall FB anak murid aku sorang ni.. heheh.. korang kenal punya ... hehehe .. Si Yuyu Zulaikha tu laa .. Pasal ketidakpuashatian para gadis terhadap pasangan mereka yang bernama lelaki .. hehehe ..

Sian kan ? Masa mula bercinta , pantang gf dia pacak status .. Terus bf dia komen dulu .. Takut la ada kumbang lain pacak muka dia kat situ kan , kan kan ? Hehehe.. Sama gak kalau bf dia punya wall .. asal naik status jer , zaasssss .. sepantas kilat gf dia menjelma .. " Hi yang , tu la .. kiter kata dah .. awak tu tak caya.. nanti i suapkan u yer .. bila dah kawin yer  .. lap u la ayang ! " .. Tu contoh la..takde kene mengena ngan si Yuyuk tu.. hehehe ..

Bagi aku la kan .. kalau aku la kan .. tak yah la kacau wall diorng .. Kasi kebebasan skit .. Kita masuk baca dah .. tak payah nak komen .. Kalau perlu tu , kadang kadang komen .. Tapi kita kena pk satu lagi , jangan harap mereka pon singgah komen.. Kira tak leh guna konsep win win situation la.. Tu kena guna konsep MYOB .. hehehe..

Bukan pe ,leh elaka fitnah nanti .. Kalau ada yang tak kena , tegur melalui sms atau email .. Jangan g pacak kat wall dia .. sian dia.. jatuh maruah dia nanti.. kan kan ? Sapa malu ? korang sendiri gak.. dah bf/gf korang .. kan kan ?

23 ulasan:

  1. aku pernah buat ben..saje nk test kesetiaan pasangan dia..haha

    BalasPadam
  2. DIA TERLAMPAU COMEL KN ABG BEN..SERIUS TERUJA TGK MUKA DIA

    BalasPadam
  3. aaa, pasangan saya tiada fb sbb buta IT. bila saya tanya kenapa xnak buat fb? dia jwb..i dont need facebook or any other face. i need only ur face. hahaa.mulut manis lelaki. tp kalau dia reply text saya lambat sikit pun saya angin juga.

    BalasPadam
  4. kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi...hu3 pinjam kata2 melodi kejap!

    BalasPadam
  5. My IMJ just tengok je status kat wall.. kalau nak bagi komen jumpa depan-depan.. hehehehehe..

    BalasPadam
  6. sesekali jengah xpe..tp klu hari² tkt nnti mls nk apdate trus status..tkt...hehehe!

    BalasPadam
  7. hahahha... biase la tu bro... nk jage pasangan la kata kan... hehehe... kalu slh sorg x komen kt status... mesti ade yg kck ati... ade la yg merajuk x tentu psl...hahaha... ***mcm mengata kt diri sendiri...:p

    BalasPadam
  8. camno tak komen..ayat leleh²..
    huhuhu..
    pokok pangkal kek hati...

    BalasPadam
  9. hahaha.. dulu masa tak matang cetuuu. skg x tgur sepoloh bulan pun xpe. hahhaa

    BalasPadam
  10. haha.. betul tu Abg.. saya setuju 100%.. tringat kisah dulu2.. putus cinta pun sbb fb.. haha..

    BalasPadam
  11. BA..setuju sangat..eka sendiri pun kalau marah ke kalau ape ke eka tak akan ngade2nak taruk kat wall dia..malu lah dia..eka pernah kena marah...hahahaha

    dan sebab tu kalau ada apa2 eka lebih senangchat takpun sms lagi senang..
    lelaki tak nak tunjuk sgt..hehehehe

    tapi ape eka terkejut,dia stalker eka punyafb..eka punya wall..dengan siapa eka sembang..hahahaha..

    lawak gila...siap belog eka abes dibacanya..

    tapi dia tak pernah nak cemburu..sikit2 adalah..selebihnya dia sakat2 eka...hahahaha

    BalasPadam
  12. yup2 x perlu kot nak kacau privasi diorang msg kat phone je la..kalo msg pon korg wall pon korg haish naik rimas org tu...

    BalasPadam
  13. bukan stakat gf/bf.. kalo pasangan suami isteri pun rasanya tak perlu asyik menempek komen kt fb.. apa yang penting jaga maruah sama2 dan jaga batas2 yg telah ditetapkan. bukan apa kalo duk menempek je nanti ada pulak yang membacanya naik jelik.

    BalasPadam
  14. hencik kyle lagi lah bz kalah anak datok wah3x.. leh lah mengorat sana sini jap .. kuwang3x tapi betullah kat fb wat pe msg leh lebih private lalala

    BalasPadam
  15. walaupun husband ada FB dan Mas pun ada FB tapi tak pernah berhubung pun melalui FB...malulah nanti semua orang baca status2 kami tu!

    lebih baik berhubung melalui telefon je...senang! antara kau dan aku je!

    BalasPadam
  16. arghhhhhhhhhh! ade gossip di siniiiiiii! grrrrr!!! tak leh jadi ni!

    BalasPadam
  17. hehehe..mujur bf nad xde fb..hehe..:)

    BalasPadam
  18. sy pun tak suka kacau wall husband...biarlah dia dgn kawan2 dia dan sy dgn kwn2 sy...tp sll la sy kuar masuk fb dia utk memantau..hehhe

    BalasPadam
  19. saya & hubby pun tak menyampuk di wall memasing. salah sampuk kang kena hempuk lak.kakaka...

    BalasPadam
  20. ada jugak yg jenis kapel2 ni suka bebenor kalau kawan2 datang menyampuk kat wall diaorang..contoh macam 'sukanya saya tengok awak berdua ni..bahagia je nampak..' huhu

    BalasPadam
  21. biaselah tu. awal-awal lagi. baru nak naik. tak matang lagi kot. ataupun baru rasa apa itu cinta. kalau saya, si bf takde nak comment ke ape pon. dia jarang online. malas katanya. tapi kalau online, die cume pantau wall sy dgn blog. huhu. nak tengok apelah budak ni buat online tak berenti.

    BalasPadam
  22. nasibbbbbb suami tak ada FB atau blog sendiri, sebab dia pun kureng dlm IT hehehehehe (hishhhhhhhhh kang kata tak ada, tup2 adoooo...camno!..grrrrrrrrrr)

    BalasPadam
  23. bf sy ade FB but tak active, even sy uipadate mcm mcm utk dietp die tak rep n wat dunno je. kih kih. alasan nye,x minat la fb fb ni. nnt bwk gadoh :p

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.