Senarai Buffet Ramadhan 1432H/2011

by - Julai 20, 2011

 

Ramadhan bakal menjelang .. Ramai dah mula mencari tempat- tempat berbuka puasa yang menarik untuk berbuka beramai ramai ... Jom tengok senarai senarai hotel di sekitar Kuala Lumpur menyediakan buffet Ramadhan 2011 ni ..

Riverside Restaurant Putra World Trade Centre ( PWTC )

Tempahan:  03-40433999 / 03-449 3386
Alamat: No1, Jalan Conlay, 50450 Kuala Lumpur

Harga : RM45 ++

Restoran Sri Melayu – Buffet Ramadhan Ramadan

Tempahan:  03-2145 1811 / 03-2145 1833 /  03-2020 5055
Alamat: No1, Jalan Conlay, 50450 Kuala Lumpur

Harga: RM70++ Adult, RM40++ Kids, 15% untuk warga tua

Boulevard Hotel Mid Valley Wild Rice Restaurant

Tempahan:  03-2295 8124
Alamat : Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Harga dari :11 - 15 Aug 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 - 12yrs
Harga dari : 16 Aug - 5 Sept 2010: RM85 adult, RM43 Kids 6 - 12yrs
Harga dari : 6 - 8 Sept 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 - 12yrs

HOTEL MAYA KUALA LUMPUR

Tempahan:  03-2711 8866  ext 258
Alamat: 138, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia

Websites : http://www.hotelmaya.com.my

Dynasty Hotel Selera Kampung Ramadhan Ramadan Buffet

Tempahan: 03-4043 7777  ext. 3301.
AAlamat: 218 Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur.

Cititel Mid Valley Ramadhan Buffet

Tempahan: 03-2296 1188
Alamat: Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Harga dari :  11 - 17 Aug 2010: RM60 adult, RM30 Kids 6 - 12yrs
Harga dari : 18 Aug - 2 Sept 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 - 12yrs
Harga dari :  6 - 8 Sept 2010: RM55 adult, RM27.50 Kids 6 - 12yrs

Hotel Nikko Middle Eastern Treats Ramadhan Ramadan Buffet

Tempahan:  03-2782 6168
Alamat: 165, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia

Harga: RM99++ Adult, RM69++ Child

Dynasty Hotel Selera Kampung Ramadhan Ramadan Buffet

Tempahan: 03-4043 7777  ext. 3301.
Alamat: 218 Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur.

Harga: RM68.00++ adult RM34.00++ child *

PNB Darby Park Cafe Ramadhan Ramadan Buffet

Tempahan:  03-7490 3838
Alamat: 10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur

Harga: RM65++ Adult, RM35++ Child

Corus Hotel Ramadhan Ramadan Buffet

Tempahan: 03-2161 8888  ext 123
Alamat: Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Harga: RM63++ Adult, RM43++ Kids

Restoran Berputar Sri Angkasa – Menara KL Ramadan Buffet

Tempahan : 03-2145 1811 / 03-2145 1833  / 03-2020 5055
Alamat: TH02, Jalan Punchak Off, Jalan P. Ramlee, 50250 Kuala Lumpur

Harga : RM135 ++ Adult , Kids RM75 ++

 

Atau nak try yang BBQ punya di PANNAZ

image

Alamat : LOT G-8, GRD FLR, JLN PJU 8/3A, D19 DAMANSARA PERDANA, BANDAR DAMANSARA PERDANA, PETALING JAYA, MALAYSIA

Untuk tempahan : 03-77110099

Ramadhan Buffet di Cyberview Resort & Spa

Tempahan : 03-83127091/7092
Alamat: Pesiaran Multimedia , Cyberjaya

Harga : RM67++

Buka Puasa Favourites @ The Spread, Gardens Hotel

Tempahan : 03-2268 1123 atau email fbadmkrul@gardenshtlres.com
Bermula dari  1 – 28 August
Harga : RM98* per adult

 

Sajian Ramadan Buffet Raintree Cafe, Hotel Maluri

Tempahan : 03-92878833 ext 630

Adult : RM 90.00 nett
Child : RM 63.00 nett

Sunflowers Brasserie @ The Royale Bintang Kuala Lumpur

Tempahan : 03-2143 9898 ext 4809

Alamat : Bukit Bintang ,Kuala Lumpur

3 August hingga 26 August 2011
7.00pm – 10.30pm

RM60++ per person

image

Amacam ? Menyelerakan ? Hehehe.. buka kat masjid je la no.. jimat.. hehe...

You May Also Like

23 comments

  1. adiuh.....nak makan kena booking awal ni...hehehe..selalu penuh biasanya....

    tak pun bazar ramadhan jelah...jimat

    BalasPadam
  2. nak tunggu abang beng kita ni belanjaaa hehe

    BalasPadam
  3. cite bagai nak rak..last2 berbuka kat masjid la gak jawapannya..haha..

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  4. hehehe.. awal2 lgi dh promote... jauh nk ke sana.. :D

    cuma 1st ramadhan ni dh ada jemputan kt golden horse hotel

    BalasPadam
  5. perhhh harga sorang lebey dari 100 ++ tue kira membazir sebab bila berbuka bukan mkn byk sgt pow....

    wahhh rindunyer suasana puasa kat mesia...dah 2 thn x blk ni...uwaaa sedeyyyyyyy hentak kaki *

    BalasPadam
  6. Bapak r.. mahal nye.. baik beli kat bazar ramadan murah cikit.. sy tk pernh mkan kat hotel..huhu

    BalasPadam
  7. fa prefer p bazar ramadhan je.. ngege.. ^^

    BalasPadam
  8. ben..........................

    dah nak posa rupanya.......
    terbaiklah..
    sure ramai y rancang nak makan luor...

    BalasPadam
  9. Wahhh..awalnye buffet..pose pun blom nih...huhu..
    ScaniaZ Hot Post!!! ---->>Ranking Zakar Terpanjang Mengikut Negara!

    BalasPadam
  10. semuanya mahal2...tak mampulah!
    lebih baik buka di rumah..lebih jimat kan? lagi pun duit banyak nak guna time raya nanti...

    BalasPadam
  11. ngehh...beli kat bazar jer...

    p/s: mintak jasa baik...tolong komen kat sini...

    http://rosita-rizal.blogspot.com/2011/07/giveaway-saya-bertudung-dan-saya-sangat.html

    BalasPadam
  12. wah, banyaknya pilihan..apa yang pasti belanja kene berhemah dan ala kadar..bebalik tujuan asal kita BERPUASA..cari yang HALAL..tp klo pendapat peribadi No la..tak perlu p buang duit kat otel tu kan..baik buat amal jariah sedekah kat mesjid ke..jemput kenkawan datang berbuka dirumah ke..

    wah wah..leh jd penceramah tak bertauliah la plak No nih hehe..sori enBen..ni just pendapat No je ek..

    BalasPadam
  13. Tak tau nape lebih prefer makan kat warung / g pasar ramadhan berbanding p berbuka kat hotel... oledi dapat a few jemputan berbuka kat hotel2.. tp mcm biasa, daku reject secara baik...hehe..

    BalasPadam
  14. buka kat rumah pun seronok gak..

    BalasPadam
  15. alamak.. bazar ramadhan je la.. ari ni kat bbss sbelah masjid, esok kat bbss sbelah tangki air, lusa kat pot klang belah giant, lpas lusa kat pot klang blah rumah flet.. pas tu bazar ramadhan kat KRU.. pas tu.. ronda2 aaa mana2 pun bazar ramadhan sure best, macam2 n murah2..

    BalasPadam
  16. mahal-mahalnya..kalau macam nie, nampaknya masak kat rumah je la

    BalasPadam
  17. mmg xmmpu la mkn buffet.. sekali dalam sebulan tu gagah lg la kot nk byr... sy ni bujang, beli kat bazaar sudahh... tp suka pegi bazaar putrajaya.. tak pun msk 1 jenis lauk.. xbaek membazer..

    BalasPadam
  18. kat pahang takde ke abg ben?

    BalasPadam
  19. ni la part paling best..yumm..yumm..x sabaq dah..:)

    BalasPadam
  20. incik.... ada x buffet yg murah lagi??? kasi sama saya... saya ini incik duit x da byk... ini mcm sikit juga... tp saya mau juga pigi cuba....

    BalasPadam
  21. hmmmmmmmmm thanks...boleh print ni nak bagi kat bos, sebab memang tiap2 tahun kena entertain clients.

    BalasPadam
  22. semuanya nmpk best...tp ape2 pun kena pastikan makanan yg disediakan HALAL ok...sbb sekarang ni hotel byk yg takde sijil HALAL...wallhualam... ;)

    BalasPadam