BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan ( 3 ) Harian

 

Hadiah kali ini adalah prepaid bernilai RM30 .. tak kisah apa jenama korang punya operator tu tapi pastikan dalam Malaysia yer .. Penaja kali ini adalah dari saudara WAVE X ..

Sudah bersedia ?? Sila jangan guna laser untuk mengelirukan kawan dan lawan yer ... Kena ada semangat kesukanan yang sihat sejahtera yer ... hehehe ..

Berikut adalah soalannya :

( 3 a ) Sila ke blog WAVE X ..

( 3 b ) Blog wife BEN ASHAARI  di nombor berapa ? hehhehe ... Rujuk senarai 500 blog tersebut ..

( 3 c ) Blogger istimewa .. siapakah nama dia ? Jawapan , rujuk di senarai 500 blog ..

Senang je kan ? Seperti biasa  buat satu entri ... TAPI jangan tulis jawapan di situ !!!!  Buat satu entri .. tulis tajuk dan letak banner rasmi BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN ini ..image

Kemudiaan .. paste url entri korang tu di ruang komen ini .. BERSAMA SAMA JAWAPAN korang .. contoh : http://www.benashaari/XXXx.html  JAWAPAN : ( 3A ) xxxxx ( 3B ) xxxxx ( 3C ) xxxxxx

Dibenarkan berbincang.. seperti biasa ... paling pantas dan tepat saja akan menang .. 1 pemenang saja yang ini yer ...

60 ulasan:

  1. xpaham sbnrnya..he3...

    http://beautifulgirl84.blogspot.com/2010/12/cool-menggodaku-dgn-penuh.html

    http://beautifulgirlshop84.blogspot.com

    BalasPadam
  2. blog dia cm ade virus je..hehe
    naseb nih lptop mak..jdi redah je..haha

    BalasPadam
  3. xfaham la camne nak join ..

    http://diariamzar.blogspot.com

    BalasPadam
  4. blogger ubat..blogger istimewa....mana suma nie....

    BalasPadam
  5. as salam...
    wah! adoi..awal2 dah terkantoi.takpe2 pv semua orang

    :D

    BalasPadam
  6. sbnanye an..soalan 3b je phm..hehe
    3a ngn 3c tu misteri sgt.hehe

    BalasPadam
  7. ade malware daaaa...takut aku nak masuk!

    BalasPadam
  8. x berani nak proceed ada malware

    BalasPadam
  9. jawapaan (3A)
    http://drhanis.com/ - p[A]n[A]d[0]L©

    jawapaan (3b)
    57

    jawapaan (3c)
    452 - Mohd Sukur Ibrahim

    http://aremelyna.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karun-soalan_29.html

    BalasPadam
  10. blogger misteri tu dah boleh agak rasanya siapa.selalu berceloteh. tapi tang 3B tu tak ingat daa.hhaa..hadoi..
    boleh guna khidmat berpakat ke?

    BalasPadam
  11. 3b dah tau jawapan
    3a n 3c tatau g...
    qaseh meh kongsi2 meh

    BalasPadam
  12. pening2...adoi...dpt jwp 1 jer nie..

    BalasPadam
  13. nak g blog wavex tu nak buat ape ek?abg ben nak soh cri ape kat situ?

    BalasPadam
  14. 3c apa erk.....
    atikah kat blog waxe de soalan utk 3a
    ujang meh kasi jawapan 3c...ujang amik dah shwl
    qaseh pun meh jawapan..kan qash dah berdotcom :P

    BalasPadam
  15. walaweh..blur2 je ni..xsempat nk join contest dari stat lg..

    BalasPadam
  16. alamak en.ben, tertinggal jawapan...

    http://fiqas81.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karunsoalan-3.html

    jawapan:-

    3a - Hawa - 514
    3b - 57
    3c - Bonda Rayyan raimi - 512

    BalasPadam
  17. ade malvare lorh...x brani nk terjah blog die..uhuuuu...xpe la.....segmen ni xleh join

    BalasPadam
  18. errmmm..3(a) dah...fening fening la...

    BalasPadam
  19. @Ujang9897 cepat betul dia dah dpt jwpnnya...biarpun baru satu....hehehe

    BalasPadam
  20. sapa nak tolong nih?. pakatan?

    jemput ke ALL IN ONE

    BalasPadam
  21. adehhh...naik pening mata aku...sek baik tak juling jek...
    dah hantar jawapan...hahahah...lulus tak BA???

    BalasPadam
  22. dear adish shida jawapan 3b pe ek?3a dalia tahu lah hahaha

    BalasPadam
  23. 3c 3c 3c......sapa tahu jawapan...
    jom kita share :)

    BalasPadam
  24. eh silappp daaa... 3b je tahu ..haha

    BalasPadam
  25. @Qaseh dalia adelia
    tu la~ 3a jek..3b..adeh..siapakah si dia wahai enchek ben? hehehe..

    BalasPadam
  26. qaseh sama la 3b dah tau
    3a agak2 je le..
    3c tu tatau g :(

    BalasPadam
  27. okie..da jumpa~ 3c tu lak? ekeke..bole pulak tanya kat sini ye~

    BalasPadam
  28. 3a-p[A]n[A]d[0]L©
    3b-azila
    3c-nur
    http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun.html

    BalasPadam
  29. PE MAKSUD 3C ANYBODY LEH JELASKAN

    BalasPadam
  30. http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    JAWAPAN : ( 3A ) PANADOL NO 487 ( 3B )NO 57 AZILA. APA KATA HATI 3C ) NO 463: THE TRIPLETS

    BalasPadam
  31. plz plz....sapa yg baik hati yg ensem yg cantik yang lawa yg kacak tolong saya yg x seberapa ini untuk mengetahui jawapan 3c :)

    BalasPadam
  32. terkandas di 3c.. 3c ape jawapan? cepatlah nk hantar nih.. :)

    BalasPadam
  33. penat carik jawapan 3c
    dahlah sy give up
    zohor pon dah nak habis waktu ni

    BalasPadam
  34. tukar jawapan hu3 dah jumpa semua
    http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun.html
    3a-p[A]n[A]d[0]L©
    3b-azila
    3c-Mohdsukuriibrahim

    BalasPadam
  35. indalinda tengok blog kamu... maybe ade something hahahaha qaseh loser rite now hahahaha

    BalasPadam
  36. entry : http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    3a)http://wavewsa.blogspot.com/

    3b) no 57 http://katanyaazila.blogspot.com/

    3c)
    http://tiffinbiru.blogspot.com/


    hentam saja :p

    BalasPadam
  37. okie...ni jawapan saya~

    http://sunahmohammad.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    (3a) no. 487. p[A]n[A]d[0]L© (http://drhanis.com/blog/)

    (3b) no. 57 azila (http://katanyaazila.blogspot.com/2010/12/tetibe-cam-terajin-n-banyak-lak-masa.html)

    (3c) Mohd Sukur Ibrahim (http://mohdsukuribrahim.blogspot.com)

    BalasPadam
  38. hai obat la obat mari beli obat kalaulah terlambat tak dapat.. heheheheh

    BalasPadam
  39. @Qaseh dalia adelia

    tengs qaseh syg..n also shida..kui3...

    istimewa means OKU ke pe??
    adeyh...sgt mncabar!!

    BalasPadam
  40. http://cahayanurqasih.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    3a. http://www.jzbusinessworld.com/
    3b . azila num 57
    3c. myvitrd (http://myvitrd.blogspot.com/)

    harap2 betul la

    BalasPadam
  41. abg ben tadi jawapan lupa hide abis dicilok rasenye hu3 ni jawapan entry baru komfem dah lewat hu3
    http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karun-soalan-3.html
    3a-p[A]n[A]d[0]L©
    3b-57
    3c-Mohd Sukur Ibrahim

    BalasPadam
  42. hurmm ni jawapan dia x tau la betui ke tak

    3a - JZ Business World (http://www.jzbusinessworld.com/)

    3b - Azila di no.57

    3c - Tok Esah

    jawapan 3c tu maybe la.. coz dah nama tok so dia la istimewa.. lagi pun perkataan istimewa ni sbjektif so awang jawab tok esah la hehehe...

    ni url nya http://goldazone86.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    BalasPadam
  43. http://lifehidupme.blogspot.com/2010/12/500-blog-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    JAWAPAN

    soalan 3a = 487 http://drhanis.com/blog/?p=1327

    soalan 3b = 57

    soalan 3c= tok esah http://taq6889.blogspot.com/2010/12/500-blog.html

    BalasPadam
  44. penat!!

    url blog: http://salina91.blogspot.com/2010/12/blog-500-mencari-harta-karun-soalan-3.html

    JAWAPAN:
    3(a)blogger ubat ialah hawa,jual ubat examo berada di list blog num 514.url blog dye http://dmanjapenawar.blogspot.com

    3(b)blog isteri ben kt num 57

    3(c)blogger istimewa namanya mohd sukur ibrahim, list yg ke 452

    BalasPadam
  45. waveX mohon maaf sebab tadi blog ada malware tupperware ape ntah..skrg dah ok..sumber berjaya dikesan..thanks to all yang bg tau pasal malware tu..rasanya dh ok..

    BalasPadam
  46. sapa yang jual ubat ni.. hehehe..masak nak check 500 blog tu.. hehehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.