Khamis, 14 Julai 2011

Sejarah BEN ASHAARI dan DAPUR TANPA SEMPADAN ..

 

Pergh.. puas aku godek mencari komen pertama yang  MAT GEBU aka www.tiffinbiru.com , akhirnya jumpa gak... hahaha ..

" Penuh informasi....
Blog masak2 pun pening...kat email menimbun nak menjawab masalah perihal makanan...ada tu siap email gambaQ kek "bantat"....tapi kira amal jariah lah, sebab berkongsi apa yang kita tau...terus kan usaha murni anda!!!....
"

Mat Gebu ...16/2/2010

Aku tak amik port langsung sapa MAT GEBU dan jugak pengomen pengomen yang lain ... Tapi bila wife aku bagitau sapa MAT GEBU tu , baru aku tau , rupa-rupanya ada blogger otai singgah mai woooo...

Selepas perkenalan ngan dia tu .. aku test power rangers dia... Aku dapat award dari salah seorang blogger .. dan aku test bagi kat dia .. hahahha.. nak tengok dia buat ke tak ..

Waaa... dia buat tuuuuuu.. hahaha.. Cayalah Mat ! Mmg patut otai pon... Hahaha.. Selepas tu , ramai pulak bagi kat aku.. wahahaha.. mampus nak buat semua tu .. Aku mintak maaf sangat sangat bagi mereka yang pernah bagi kat aku tapi aku tak buat .. Serius tak sempat nak buat ..

Oh ya.. nak tengok Award tu ? Meh SINI .. Sejak tu , aku ngan Mat Gebu jadi rapat sehinggalah aku mencadangkan menukar feed kat atas tu haaa... Perkongsian ini , alhamdulillah sehingga sekarang ..

InsyaAllah , persahabatan kitorang akan sampai ke akhir hayat kami .. :) Terima kasih Mat Jambu kerana sudi menerima diri ini.. Eceh. cam bercinta la plak !! Wahahaha.. kang ada ingat gay !! hahaha.. tolong la yer .. jgn wat fitnah ! Apa pon mat , jutaan terima kasih kerana banyak menegur dan kenalkan saya dengan blogger masakan otai di seluruh dunia maya ni... :)  Otai nehh !

18 komen :

Amirah Suhana berkata... [Reply to comment]

Haha ooooooo tu caranya. Kena test blog otai ea?hehe

umie berkata... [Reply to comment]

ooo,cam gitu rupeye yer...

Adzrien Shoppe berkata... [Reply to comment]

kak liza pun terima kasih sgt dgn MG sebab sudi buat tag kak liza dulu kat sini :
http://adzriel.blogspot.com/2011/02/blog-favorite-mat-gebu-dts.html

kerana dia juga kak liza kenal borak kosong dan kak ummi kat kuantan tu.

Gen2Merah berkata... [Reply to comment]

hehehehe.. cayalah

s.y.a.r.q berkata... [Reply to comment]

kenal dlm blog pon bleyh jadi kawan rapat kn?? :)

slumberdek berkata... [Reply to comment]

masa mula kenal blog tanpa sempadan rasa tak sangka sebab blog masakan pemiliknya lelaki. cayalah pak cik mat gemu

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

terpitammm >_< ...haha, terima kasih ben..

Hanis Azla berkata... [Reply to comment]

best baca cerita blogger2 otai ni.. mmg terkenal dua2nya..

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

papa ben... typo... "InysAllah , persahabatan"...

ShashaCatering berkata... [Reply to comment]

Wah! Best jugak bila ingat2 kenangan silam kan.

Semoga persahabat cik mat dan ben bertambah erat dan berkekalan selamanya... ;)

suhaili sarif berkata... [Reply to comment]

macam back to the future lak.hehe

bestnya ingat balik memori berkawan.
eh da mcm lagu memori berkasih.hihi

teringat lak cmne baik ngn best fren sya.dl sye benci die sbb die kepoh gila and suara kuat gila habis.rupanya bile da kwn dgn die,die org yg paling jujur dan sll ade wktu sng ssh sye.huhu..alamak teringat lak die.nak call la jap.huhu

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Oooo....bermulanya sebuah persahabatan dalam blog..... Bagus lah.....

Yatie berkata... [Reply to comment]

uwaaaa ada kenangan manis kan bila kita mengenali seseorang..teringat kembali waktu mula2 kenalkan....akak pun ingat sngt pasal award tu, Mat ada beri kat kawan akak, pastu dia beri kat akak..sejak hari tu akak singgah blog Ben yg di gelar Mat Besi oleh Mat masa tu...kih3.. masa tu foto Ben yg pakai baju songket oren tu...uwaaa, masa tu segan nak komen...tak sangka Ben singgah blog akak dan follow....pastu siap buat n3 khas...pastu segmen blog perantauan....waduh kenangan manis tul....terima kasih Mat dan Ben kerana sudi berkawan dngn akak...moga persahabatan ini berkekalan hingga ke akhir hayat....
psstttt....suka sembang2 dngn Zla masa kat umah Mat Gebu...peramah sngt...

Подтверждаю berkata... [Reply to comment]

as salam..
wah! begitu rupanya!satu lagi tips tets power. thanks

=)

Helmi berkata... [Reply to comment]

otai tu..

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) Review

Namee Roslan berkata... [Reply to comment]

:D bestnya ada bff dalam blog. :D kenapa nama mat gebu? :D

Ayu AyuZali berkata... [Reply to comment]

Yaaaaa.
Cmg sgttt lahh mesraa orgnta.
Kerana ben, ayu berblog.
Dr situ cmg komen blog ayu

Teruskan langkah nak ke terataknya.
Tak sangka..
Beb dan zla ikut serta..

Sgtt best.. Hingga kalian jadi jiran sepagar

Thanks korang.
Sifu yang penuh pengalaman tapi tidak sombong

Like!!

Ummi berkata... [Reply to comment]

Tahniah untuk korang berdua kerana bertahan sbg pasangan "kekasih gelap" sehingga kini....Hehe...pitaammm.. Terima ksh jgk kpd Ben kerana byk bg tips traffic blog,cari duit dgn Nuff n Unity. Mat, terima ksh jg kat ko kerana sudi berkongsi cerita dan perkenalkan Ben dan family kpd akak..

Semoga silaturrahim berkekalan...Ameen.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI