Rabu, 15 Disember 2010

Mari memasak bersama BEN ASHAARI

 

Salam 1Blog... Selamat malam .. Hehehe... malam ni aku ada satu resepi khas untuk adik adik , abang abang , akak akak ( akaaakk jugak ) , pakcik makcik dan semua laa... letih nk taip satu satu ..

Ok .. resepi malam ini dipanggil NASI GORENG KEYBOARD ... Jangan risau.. takkan ada keyboard dalam nasi goreng tu.. Ini semua gimik semata mata .. Okeh ?

Baiklah .. malam ini aku dah sediakan dua orang tukang cuci pinggan mangkuk aku .. Diperkenalkan ciK waNi dan misz sheyla manakala setiap tingkahlaku mereka akan di awasi oleh  pegawai selia iaitu the triplets ..

Kita mulakan sekarang ye ?? Mula mula kita sediakan bahan-bahannya :

BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKN :

  • 3 cawan nasi semalam,mintak kat Zana ..
  • 1 biji bawang besar jenama Izamir Ridzwan
  • 2 ulas bawang kecil yang dimakan wida semalam ..
  • 1 batang serai (pinjam kat Ummi Iman jer )
  • 1 kiub tom yam "Maggi" ( g beli siap kat kedai azean )
    30 ekor udang dibersihkan oleh AROL DSHW dan diana

Okeh .. itu antara resepinya la.. ada lagi tapi yang lain tu dirahsiakan .. Skang kita mulakan memasak yer ..

Mana tong gas ni ????? LULUUUUUUUU ..ooo LULUUUUU ... Ya Allah... dah lari budak ni !! Ada ke patut dia lari ngan tong tong gas aku sekali ?? Dah tu camana nak masak neh ???

Terpaksa kensel.. kita g makan je la kat kedai awe Lampu suluh. Dengar cerita , pelayan dia yang bernama Mais dan Fatihah dok mencari pasangan untuk masuk ke rancangan MARI MENARI .. Lagi best kan ? Dah .. tinggalkan semua tu... Kita g makan kat sanaaaaa ... semuaaaa aku tak tanggung.. ehhehe..bayar sendiri yer !

39 komen :

Cik Hasnah berkata... [Reply to comment]

wah!! sangat kreatif =)

mOoN berkata... [Reply to comment]

hahahahaha...
nasi goreng keyboard ea...
sangat cumil...;)

fifymeow berkata... [Reply to comment]

hahha.. smart la :)

Nina Juliana berkata... [Reply to comment]

Hahahaha.. mule² senyum je bace last² ketawa berguling², ape kes lak si wida tu makan bawang segala.. hahaha.. LULUUUUU tu lari dgn tong² gas.. memang kreatif la bro Ben ni..

apezs shah berkata... [Reply to comment]

wah best2 derang... siap kena masak dan dimasak..;)

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

kat mana nk cri bawang jenama tuh?? hehehe

Syat0za berkata... [Reply to comment]

warghh,, best nye..hoho
abg ben, camne nk wat nama saya ada dalam entry tu? saya ada terlepas pndang ni..huhu

cek chun berkata... [Reply to comment]

tetiba teringat resepi kejayaan time dolu2. camni la lebih kurang kan. ahakks.nostalgia

makin kreatif incik ben. nasi goreng ni mesti holioww punya :-bd

keyphochee berkata... [Reply to comment]

mantop n meletop!! heehee..agakx ada harapan ke diriku nak tersenarai spt mereka yang bertuah ini...

Lis Amir berkata... [Reply to comment]

hahahhaha. lepas ni encik ben bleh jd pengacara masak2 kt tv gnti chef wan ke sape2. haha

azzey berkata... [Reply to comment]

BA; Ha3...mkn spi kenyang ; dh kenyang bayar sendiri...:)

The Nurul berkata... [Reply to comment]

oh, motif nak perkenalkan blogger la ni eh

mia.lia's profile berkata... [Reply to comment]

haha,ade bakat jdi cm chef wan.,hehe

syarifah radiah ibrahim berkata... [Reply to comment]

wohho~
nasi goreng keyboard ni punya bahan2 nak ambik kat mana?

zaMir berkata... [Reply to comment]

nih macam resepi cik mat gebu je nih...baru je bace td....hahaha...

whitecappuccino berkata... [Reply to comment]

Pandai Ben wat lawak...kreatif gitu...

Citarasa Rinduan berkata... [Reply to comment]

ko memang terlebih kreatif ben
kalau aku buat entry mcm nie..adakah yang sudi?...hahaha

akubersamaCahya berkata... [Reply to comment]

^^ baru nak salin resipi.. ngeh3... pasni penuh pulak dok tunggu cerita Mr.Ben ni.. hua3

MIMIE AIZA berkata... [Reply to comment]

hahaha.. ini semakin kreatif :)

TimmY Cik KupuKupu Ungu berkata... [Reply to comment]

sedap pulak dengar nasi goreng keyboard..nak suruh jugak abg ben masakkk !!
heheeh..

last2 makan kat kedai..

ish2 LULU g mana pulak??

♥ nur ♥ berkata... [Reply to comment]

lawak kenalkan blogger yang sgt kreatif.. =)

makcek bukan nenek berkata... [Reply to comment]

baru nak save resepi abg ben .
aleh2 secret recipe .
duhhhhh
malam ni malm ketawa eh eh .
dari tadi je asek ketawa .
tahniah tahniah .
tiada lagi emo bila korg klik benashaari.com .

myfandy berkata... [Reply to comment]

askum bro ben....
saya nie bdk baru....so nak tanya bro ben la...mcm mana nak buat page blog kite ade muzik?

MAPPIAU berkata... [Reply to comment]

hahahahahaha gelak guling2 dah haku bace senarai resepi tuh hadoiila...dah terai tadi masak gune resepi tuh perggggghhh konpem tak jadi...hikhikhik *peace*

♥-- emieysandra --♥ berkata... [Reply to comment]

kreatip betul citer abang Ben..xsbar tgu crita lain lagi :p

shahjiehan berkata... [Reply to comment]

wah..bile la nk tag SJ nih..iuishs3

Liza berkata... [Reply to comment]

sgt suka entry nie, very creative!

Fatihah berkata... [Reply to comment]

hahaha..saya pelayan cari pasangan menari???omg omg..
;p
thanks encik ben..x)

misz nana berkata... [Reply to comment]

nice, kreatif :)

Anawahid berkata... [Reply to comment]

tang serai pinjam tu yg x leh tahan... adoiyaiiii... kalo pinjam kene pulang balik ye en ben, kalo mintak, foc bole dtg mintak lg lenkali ye... ekekeke

Zana :) berkata... [Reply to comment]

hahahah XD nasik semalam .. lawak je baca .. first baca dah macam hantu raya ketawa .. heheh xp

Lieya berkata... [Reply to comment]

sedapnya nasi goreng..kekeke

[ m I e h A ] berkata... [Reply to comment]

hahaha.. suka entry nie.. lawak.. :)

ciK waNi berkata... [Reply to comment]

wah..
cik wani like..
hihihi..sgt kreatif..
even jd tukang cuci pinggan..
ahak~~

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Kelako betul entry En Ben malam ni!

juliana berkata... [Reply to comment]

terbaiklah abg =)
kreatif gila ..
hahaha ..
hilang bosan baca blog abg nie

::..mis♥nana..:: berkata... [Reply to comment]

hahhahaa...entri terbaek 10staar.....hihaihiahia....kelaka gile...

Ummi Iman berkata... [Reply to comment]

huhu.. mcm tau² jerp en.ben ni.. umah Ummi Iman byk serai.. erkss.. nk pinjam.. nti kena pulang taw.. xpe la Ummi Iman sedekah jerp.. :P

misz sheyla berkata... [Reply to comment]

waaaaa..jadi tukang cuci pinggan jek..hahahahahah

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI