Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 23 Disember 2010

Mmg pantas mata blogger ini !

{STICKY POST - ENTRI TERBARU DI BAWAH INI}

image Paling pantas dan tepat ! > Nur Syamiza Hadi

image

Kedua terpantas dan tepat > moChaCCino

image

Ketiga terpantas dan tepat ! > azrin rahim

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMERIAHKAN SEGMEN INI ...

Ben Ashaari tanpa segmen ..

 

Terima kasih PENDEKAR BERKUDA dengan entrinya ini .. Suka aku nak menjawab segala pertanyaannya itu la kan ..sangatlah mudah ..

Katanya blog aku tanpa segmen pastinya merundum jatuh .. hehehe.. Rasanya la kan .. blog blog yang dok bercerita pasal politik , artis , tutorial ... cuba jangan bercerita pasal tu ... apa jadi agaknya yer ? Buang segala coding , bot , tag .. apa jadi agaknya yer ?

Pendekar tanpa kuda ... camana agaknya yer ? hehehe.. jangan marah yer .. Oh yer.. blog ini semak dengan widget sebab menyenaraikan ratusan link rakan rakan blogger .. Erk.. nak tanya .. ada tak blog lain buat gini ?? Kalau buang semua tu , ilang segala semak .. Teringin gak letak lampu lip lap tak pun ' akak ' berdiri kat situ menunggu kehadiran pembaca ..

Sebab itulah , blogger kena cari kekuatan dia .. apakah kelebihannya .. Apa kata tuan pendekar buat segmen pulak .. Setahun dah aku berblog.. kalau tak ping entri pon masih mampu berdiri .. Selama ni pon aku bergantung pada FACEBOOK jer ..

Segmen aku ni baru lagi jer ... Bukan sejak aku mula berblog .. Kekuatan aku ialah , aku rajin mengupdate yang mana ramai blogger tak gemar melakukannya ..

Bak kata salesman , kalau tak ketuk pintu rumah orang , masakan dapat jual produknya ...

Hehehe.. ok tuan pendekar ? Terima kasih kerana sudi membuat entri mengenai aku .. Sesungguhnya aku tak dahagakan pujian langsung ..  Tak hidup aku dengan pujian dan tak mati aku dengan kejian .. Tapi tolong jangan mengeji di sini ... hehehe.. tak teringin nak tengok ... ;)

Mereka bukannya sempurna .. kita pon !

 

Terima kasih Lolly atas entri anda itu .. Pastinya aku masuk dan baca .. hurm... hehe.. menarik sekali entrinya .. Terfikir jugak .. sapa la agaknya blogger yang dikatakannya itu ..

Di manakah sombongnya itu yer ? Kalau aku , apakah sbb aku tak jawab komen ? Jika aku tak jawab komen  maka aku ini sombong ? Jika aku jawab , maka aku ini peramah ? Hehehe.. Mudahnya menilai orang yer ?

Setahun aku berblog .. yang banyak membantu aku naik dalam dunia blog ini ialah jiran sepagar aku , CMG aka MAT GEBU dengan blognya yang tidak asing lagi , www.tiffinbiru.blogspot.com .. Sejak aku kenal dia , apa saja segmen yang aku buat , dialah antara orang pertama tolong mempromosinya .. TERIMA KASIH MAT .

Namun begitu ada juga yang pandang serong dan tidak puashati perkongsian antara kami berdua .. Entahlah .. nak jugak dijadikan topik perbualan hangat ..

Aku cuba buat satu kelainan sbg tanda penghargaan aku kepada semua rakan rakan blogger yang sudi singgah ke blog aku dengan cara aku tersendiri .. Aku cuba mengelakkan dari menggunakan cara tradisi ... namun mereka tetap mengharapkan cara tradisi ..

Nak aku kata apa lagi ? Kita ni manusia .. buat la camana pon , mereka tak puashati.. Jangankan mereka , kita sendiri pon belum tentu puashati..

Ikut je hala tuju masing masing .. Aku nampak apa yang aku nampak .. mmg benar apa yang aku nampak.. dan aku dah tau kenyataan itu .. Pengalaman kehidupan memantangkan aku ..

Hari ini mereka mengendeng dengan kita .. esok lusa mereka lempar batu ... Berapa kerat yang bersyukur dan melangkah sendiri ? Selagi  tak dikendung bersama , jangan harap digelar kawan ...hurm..

Bukan mengharapkan penghargaan tapi biarlah memahami..

Wallahualam...

7 ribu sudah ...

 

image image

Akhirnya tercapai gak impian aku nak tengok KELAB BLOGGER - BEN ASHAARI melebih 7 ribu orang .. 

Selama setahun lebih kelab ini ditubuhkan khas untuk mempromosi entri mereka yang terkini .. Berbaloi atau tidak , tu kena cuba sendiri..

Kelebihannya , tu kena cuba sendiri ..  Kang kalau 'kompang' lebih , ada gak yang 'terbakar' jadi cuba la sendiri yer ...

Terima kasih atas kesudian melepakkan diri di KELAB BLOGGER ini ..

Bini aku dah barai .. hukum tembak jer tuu ..

 

Ya Allah .. aku dok layan cerita PONTIANAK KG BATU .. Mmg lawak triller la citer ni ... Ada satu dialog tu buat aku ketawa terbahak bahak ..

" Bini aku tu dah barai ... hukum tembak je tuu " ..

Aiseyman.. ada ke lelaki sanggup kata gitu pada isteri dia di dunia nyata ni ? Hurmm..Tapi tak mustahil gak kan lebih lagi bila si isteri tu dah beranak pinak ... sah sah badan semua abis gelebeh ..

Terjadi satu kes ...si suami dah gilerkan anak dara ... Laki tu bukanlah muda lagi dan anak dara tu sah sah muda remaja gitu .. Si perempuan ni melayan dan si laki ni dah merengkan kat perempuan .. Kesannya , porak peranda keluarga dia .. Anak anak semua dah besar .. Hurm... Haih .. Apakah sbb si isteri dah takde rupa bentuk atau si laki tu yang gatal ?

Dimanakah salahnya ? Si perempuan dahagakan $$ lalu mencari lelaki kononnya dah stabil dan kaya tapi laki orang dan si lelaki pulak tercari kebahagian di luar rumah disebabkan banyak wang .. Tu la dia ..

Akhirnya .. si suami mintak nak kawin lagi .. Masakan si isteri mau kan ? Lalu diletakkan syarat.. ceraikan saja dia jika mahu .. hehehe.. Selesaikah masalah ? Kalau aku la kan jdi si isteri tu , syarat yang aku mintak mudah jer .. kalau nak kawin sangat , ok .. jom g jumpa peguam .. buat satu surat perjanjian .. jika suami tu melupakan segala tanggungjawabnya maka segala hartanya jatuh atas si isteri .. haaa.. cam rumah , kereta .. wang simpanan .. haaa.. Apakah korang rasa si suami sanggup setuju ?

Bukanlah niat untuk menidakkan poligami tapi zaman sekarang ni lelaki makin manis berbicara bila bab kawin lagi ni .. Tapi benarkah dia mampu bertanggungjawab ke atas keluarganya ??  Cakap boleh .. bila dah dapat ???

Jangan mengarut kalau takde idea ...

 

Idea .. mmg best menulis bila ada idea .. Macam macam boleh dicerita kan .. Tapi awas ... bila takde idea , jangan la mengupdate  blog tu lebih lagi bila buat entri yang takde kaitan dengan diri sendiri / peribadi ..

Serius .. entri tu akan membuatkan kita rasa cam 'hero' sedangkan sebenar kita cuba membongkar kesilapan orang lain tapi pada masa yang sama cuba menutup kesilapan kita ..

Kalau dah takde idea nak update sangat , maka ada baiknya , shutdown je laptop tu dan g je buat kerja lain yang lebih berfaedah ..

Adakalanya , kita mampu menghasilkan entri entri yang sangat bermaklumat tapi adakalanya tidak .. Entri yang bermaklumat biasanya memerlukan kajian yang terperinci dari pelbagai sudut .. bukan main belasah ikut akal fikiran dan juga pengalaman.. Malah cerdik pandai sendiri pon terpaksa merujuk kepada buku buku lain untuk memastikan segala fakta yang ingin disampaikan itu benar dan berguna .. Yang paling penting , tidak membawa kepada keburukan ..

Kalau tkde idea sangat nak update blog , g je la tidur .. Suka benarkah mendapatkan sorakan sedangkan kita tau sapa diri kita ? Nape tak ciptakan perpaduan bermula dari maya kemudian di bawak ke dunia realiti ? Suka benar melihat pepecahan orang kita ni kan ..

Dan pemenang SAYALAH BLOGGER TU !

 

Yer !! Dah tentu laa SAYAA.. SAYALAH BLOGGER TUUU ..hahaha.. rileksss ... Game ni masih dibuka sehingga tengah malam karang .. kasi peluang kat geng geng malam lak mencuba nasib.. kot diorng ada jawapan lagi canggih manggih ke..

Keputusan akan diumumkan tepat jam 12.06 malam dan secara automatik pemenang akan mengantikan tempat pemenang segmen sebelum itu ..

Waduh... saling bertukar ganti yer .. Seperti pemenang sebelum itu , dia akan bertahta kat siti selama satu hari.. sebab tu umum malam .. haaa.. jadi malam hingga ke malam dipromosi.. bukan mudah gitu ..

Bagaimana ? Mudah je kan ? Takde masalahkan ? Kalau mudah , esok aku kasi lagi mudah eh.. kasi ramai lagi leh join... nak 200 blog ke esok ??

Masih belum ditutup yer ... > SAYALAH BLOGGER ITU

Susah ke ? Antara UJANG dengan RAPI ..

 

Aiseyman .. susah banget eh soalan tu ? Ramai dah antar ..tapi..... erk.. cam kena check balik jer ... heheh.. Aku dok meeting tadi.. sambil tu aku tengok jawapan yang dihantar ( sewaktu take 5 ) .. iskh iskh iskh ... pening eh ?

Mesti ada yang tergelak tengok blog aku ni kan ? Kata mereka best tapi bila masuk takde apa apa pun info ??? Aku terfikir gak kan .. Aah.. nak letak gak info kesihatan.. Cerita pasal kelebihan dan kekurangan sesuatu produk makanan .. Atau cerita pasal enjin kereta .. Cara cara nak baiki kereta .. Nak buat tutorial blog , berlambak dah buat .. Rasanya kalau nak rujuk pon , blog negara jiran pon ada ajar .. Tu belum luar negara punya lagi .. Hurmm..

Jadi , apa kategori blog aku nih yer ? Terfikir tentang majalah UJANG .. Sebuah majalah komik yang menghiburkan dari dulu sehingga sekarang .. Dalam majalah tu ada kartun yang bisa membuatkan pembacanya ketawa.. pada masa yang sama ada info tentang kehidupan .. Menarik gitu kan ?

Isteri aku pulak , pelanggan setia majalah RAPI .. dia tak gemar nak baca UJANG .. Aku ? Dua dua boleh baca .. Majalah RAPI yang penuh dengan info kesihatan mmg berbaloi untuk mereka yang tercari cari tips kesihatan .. Tapi nak tersengih tu , aku rasa hujung hujung tu ada la .. Walaubagaimana pon , mmg berbaloi untuk dimiliki ..

Faham tak maksud aku ? Jangan peningkan soal kualiti atau tidak.. Pembaca ni ada pelbagai jenis .. kalau nak tangkap semua , baik buat blog cam ensiklopedia jer .. pastinya ramai baca tapi bukan semua kan ? Maka berbahagialah kita dengan blog kita ..

Soal trafik tu , adalah soal kepuasan .. Kebijaksanaan dan kemahiran .. Jadi , tak perlu nak berbalah pendapat .. Yang penting , tau batasan dan jaga hati pembaca kita ..

Segmen : SAYALAH BLOGGER ITU ! Bermula ..

Senarai yang menjadi rujukan , klik sini ..

Jika dah bersedia , sila buat satu entri untuk menjawab semua soalan .. dibawah ini .. 3 pemenang paling pantas dan tepat akan dipilih ..

Cam biasa , yang menang akan dapat sticky post selama 24 jam ..

Bersedia ? Mari mulakan ... Cam biasa buat satu entri

  1. Letak Header Ben Ashaari Blog
  2. Tajuk SAYALAH BLOGGER ITU ! Bermula ... dan linkkan ke entri ni..
  3. Jawab semua jawapan dibawah ini
    1. image sapa punya cebisan gambar ni ? Berikan url serta nama tuan punya blog..
    2. Entri hari ini berkaitan dengan novel ... Blogger tersebut berasal dari SARAWAK .. Berikan nama dia serta urlnya ..
    3. Blogger ini 'isteri kepada Mohd Hairi Haris' .. berikan nama serta url blognya ..
    4. Gambar profile blogger ini diambil di MUZIUM SABAH ..Sapakah blogger ini ? Berikan nama serta urlnya ..
    5. image Gambar ini terdapat dalam salah satu entrinya hari ini ... Berikan tajuk entri serta urlnya ..

Iklan .. iklan .. iklan ..

image image

Sesuatu yang sedang dipromosikan di blog AYU HASHIM .. Hanya anda saja boleh menentukan segalanya ..

image image

lanjut hanya di >  ARDINI's TREASURE

image image

lanjut hanya di > EQ CLOSET

 

image  image

lanjut hanya di > AYU STORE

Cukup 100 !

Di luar jangkaan .. lebih dari 100 yang menghantarnya .. Aku hanya mampu senaraikan 100 untuk dijadikan bahan segmen petang ni .. Pada yang tak terpilih tu , aku minta maaf yer ... Korang boleh join 'game' ni karang .. Tak kira yang terpilih atau tidak , sapa sapa boleh join .. asalkan ikhlas dan berminat .. Tujuan hanya suka suka jer .. ok ?

  1. Myra Ayreen
  2. mOoN
  3. Qaseh dalia adelia
  4. Nur Syamiza Hadi
  5. Gadish Lollipop
  6. Ayuni
  7. AROL DSHW
  8. nazirulhazwan~
  9. Nordin
  10. cik senah
  11. Mama Zara
  12. Syat0za
  13. fara_dikri
  14. misz nana
  15. zati
  16. nazurah
  17. MIMIE AIZA
  18. Miza Yusof
  19. zaMir
  20. Cik Tom
  21. Zana :)
  22. mia.lia
  23. NOOR FATIN
  24. MamaEma
  25. Indra Amirrul
  26. emieysandra
  27. FARISUKIMI
  28. Nur Azila Ismail
  29. Syed Hilmi Syed Yahya
  30. Ummi Izzah
  31. forever love
  32. alynn M
  33. syuwai
  34. Amirah Yusof
  35. Putri Cahaya a.k.a MiRa
  36. nama.aku.lynn
  37. aReTikZ
  38. MiSzy DiaN
  39. ❤ C!K MAZ's❤
  40. mie
  41. elyhanna murray
  42. AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!!
  43. atyn
  44. myra ♥ zul _ 4eva
  45. Hezesuze
  46. ADfeez
  47. titirara
  48. penjejak.mimpi
  49. Ina Hashim
  50. -hanyaaku-
  51. Aq Waeda
  52. Ujang9897
  53. Shafa
  54. Hamizah
  55. Monalea
  56. EDDIE YUSTIN
  57. nur aisya humaira
  58. farahizzaty
  59. miss epa
  60. Miss Shizu
  61. nurul hanini
  62. MAKCEK bukan NENEK
  63. KaLeD diDi
  64. Noor Faezah Mazli
  65. aNaYaNa
  66. Ms_EIDA
  67. azrinrahim
  68. Khel Khaliesah
  69. hadifar-fyda
  70. rabiatul
  71. Mizz Farah
  72. SHA
  73. elaine mya
  74. Norfa
  75. Nor ' Atikah bt NorBaki
  76. azian
  77. LyNn'Azlina
  78. cikpuanhady
  79. Cik Mulat
  80. dyba gula-gula
  81. Nazterjah
  82. mary ann ;)
  83. wanyusnira
  84. DayangR
  85. Anis Adila Aris
  86. Cikgu Fikri
  87. sha_qistina
  88. Cherrie Pie Sweety
  89. fatimah :)
  90. Bahijah~
  91. Awangku Johan
  92. siti faridah harun
  93. mama rifQy
  94. iEra naDira
  95. areteacar
  96. LayarLara
  97. ara
  98. the triplets
  99. -✿ Ayu ✿-
  100. fifymeow

TERIMA KASIH SEMUA ...

100 blog diperlukan ...

- DAH CUKUP 100 -


Ok .. untuk segmen kali ni ... 100 blog bakal digodek .. hehehe ... Kali ni pasti lebih mencabar .. hehehe... tak mencabar pon , aku kasi benar benar mencabar dari yang sebelum sebelum ini .. hehehehe.. Amacam ? Ada berani ???

100 blog yang diperlukan ini adalah untuk memberi peluang kepada blog blog lain yang berminat turut serta setelah beberapa kali terlepas .. hehehe ..

Ok.. jika berminat ... sila buat satu entri ...

  1. Letak header blog BEN ASHAARI
  2. Tajuk : SAYALAH BLOGGER ITU .. dan linkkan ke entri ini
  3. Sila TULIS nama blog anda 10x

Tu jer .... Pastekan url entri korang tu kat ruangan ini ...

Aku kritik kau.. kau kritik aku ...

 

Perlukan pengkritik blog ? Hurm... Perlu ke ? Aah .. pengkritik diperlukan untuk memperbaiki kualiti blog ..

Rasanya la kan .. kritikan ni berdasarkan pengalaman atau selera dia ? Kalau pengalaman , sebesar mana pengalaman dia ? Kalau pengalaman jadi ukuran , perlu diceritakan kah dahulu pengalaman dia ?

Dunia blog ni besar .. Macam macam orang yang tulis blog .. Tapi layak ke seorang guru mengkritik blog seorang doktor yang mana tulisannya berkisarkan kehidupan peribadi dia ? Layakkah seorang pemandu bas ekspress mengkritik penulisan seorang guru yang mana dia cerita tentang anak dia ?

Hurm... Kalau si A dok kritik si B , dan si B kritik si A , maka blog si A tu akan mengikut citarasa si B dan begitu sebaliknya .. 

Bagi aku la kan ... pengalaman dia nanti dalam dunia blog akan mematangkan dia .. kalau baru sebulan dua dah harapkan jadi blog yang cukup berkualiti , hurm.. susahlah ..

Bayangkan , blog DR MAZA yang cukup cukup berkualiti dan berilmiah pon ramai dok kutuk .. mengata tentang penulisannya .. apatah lagi kita yang dok cerita pasal anak masuk U , pasal kerja , pasal kawan kawan ..

Aku rasa la kan , mudah jer ... seperti RUMAH TERBUKA di AIDILFITRI .. Nama je rumah terbuka , kalau nak datang , datang .. masuk bersalaman , makan pastu balik .. Kalau tunggu tuan rumah bagi duit raya , tak malulah kita.. tapi kalau tuan rumah bagi , kita amik jer .. Tapi bila dah melangkah keluar , jgn la dikritik pulak layanan tuan rumah .. atau mengata makanan tak sedap sepatutnya menadahkan kedua tangan , mengucapkan syukur atas rezekiNYA disamping mendoakan kesejahteraan tuan rumah kerana sudi membuka pintu rumahnya ..

Jika ingin memberi teguran , gunakan kematangan sebagai seorang manusia .. kebijaksanaan sebagai seorang terpelajar .. keikhlasan sebagai hamba Allah .. kejujuran sebagai saudara seagama ..

Antara KFC , Rokok dengan entri berkualiti ..

 

Kentucky Fried Chicken .. sapa tak kenal ? Satu dunia ada weh... Ayam dia , kalau makan panas panas .. mmg meletop perut.. sedappp .. takkan cukup satu .. kalau aku , tiga ketul tu dah ok dah .. Dulu , 4 ketul.. tua tua ni , 3 dah la.. hehehe ..

Ada yang kata KFC ni tak bagus.. yelah , makanan segera .. macam macam ramuan ada dlm tu ... Tapi takkan la 100% tak bagus langsung kan ? Pastinya ada sedikit khasiat yang mana tubuh kita boleh manfaatkan walaupun keburukkan lebih banyak .. Persoalannya ... mengapa masih ramai makan walaupun tau akibatnya ?

Rokok .. antara sumber pendptan negara .. Walaupun kerajaan sendiri bagitau jangan merokok .. jaga kesihatan , namun masih ramai merokok termasuk juga doktor-doktor dan juga pakar kesihatan .. Camana tu ? Tapi bab rokok ni , aku mmg tau tak de langsung kebaikkannya ...

Entri berkualiti .. bagaimana menilai satu entri berkualiti ? Siapakah yang layak menilainya ? Kalaulah seorang blogger yang baru buat blognya dalam bulan ini , dan entri entrinya amat berkualiti  tetapi tidak ada sesiapa yang mengenalinya , bagimana dia nak bagitau satu dunia yang blognya mengandungi entri berkualiti ? Perlukan dia menyertai forum ? Bagaimana pula jika dia bukan seorang yang mengadap komputer 24 jam ? Hanya mampu post entri kemudian sambung kerjanya .. Minggu depan atau bulan depan , baru update ? Hurm.. apakah dia perlu menggunakan kaedah SEO dalam setiap entrinya yang mana dia perlu masukkan isu terkini  dalam entrinya ?

ASTRO .. Apakah semua rancangannya berkualiti ? Belum tentukan ? Tapi dia bijak.. mengabungkan semua itu dalam satu jenama iaitu ASTRO .. ada banyak rangkaian .. pilih je mana nak ...

Kalau benar nak jadikan blog yang mempunyai entri berkualiti , maka buatlah ianya benar benar berkualiti .. Bermula dari template hinggalah ke penulisannya .. Berkualiti pastinya memberi pendidikan kepada pembacanya .. Ikhlas , dan bijak mengatur kata kata .. Disertai dengan segala fakta yang terang lagi jelas ..

Bagi aku ... aku ini seorang blogger yang tersangatlah kerdilnya .. Antara berkualiti atau tidak setiap entri aku ,tapi yang pastinya aku inginkan pembaca aku tersenyum atau berkerut dahi selepas membaca setiap tulisan aku ..  Itu dah memadai kerana mereka memproses kata kata aku ..

Upin dan Ipin cumalah kartun tapi jika dihayati , ada maksudnya .. Jangan ingat kualiti hanya boleh dijumpai dlm rancangan dokumentari saja ..

Hati-hati bila berinternet !

 

Hurm... buat mereka yang suka mencari 'pasal' dalam dunia internet ni , maka ingatlah .. bukan semudah A,B,C untuk melarikan diri bila meninggalkan 'sampah' .. segalanya boleh dikesan semula ..

 

Lelaki hina Sultan Johor dalam FB akan didakwa

KUALA LUMPUR 22 Dis. - Seorang lelaki yang membuka akaun laman sosial Facebook dengan tujuan memburukkan Almarhum Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail akan didakwa dalam tempoh terdekat.

Akaun Facebook terbabit memaparkan komen mengaibkan institusi diraja, diwujudkan selepas kemangkatan bekas Sultan Johor itu pada 22 Januari lalu.

Lelaki berusia 40 tahun yang bertanggungjawab membuka laman itu ditahan polis baru-baru ini akan didakwa mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948.

Suspek ditahan pada 29 November lalu di sekitar Lembah Klang setelah polis menerima lima laporan berhubung kewujudan akaun Facebook tersebut.

Siasatan berhubung akaun laman sosial berkenaan mengambil masa yang lama iaitu lebih sebulan kerana suspek menggunakan identiti pengguna Internet tanpa wayar yang telah dicuri.

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan, suspek menggunakan alamat e-mel: pendekar.bentan@gmail.com.

"Polis telah mewujudkan pasukan khas untuk menyiasat identiti suspek yang 'licik' menggodam Internet tanpa wayar individu lain bagi menyukarkan dirinya dikesan.

"Bagaimanapun, hasil kepakaran pasukan khas polis, suspek akhirnya berjaya dikesan. Malah, beberapa peralatan komputer turut dirampas," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman hari ini.

Dalam pada itu, Syed Ismail memberitahu, pihaknya sedang menunggu keputusan pihak Timbalan Pendakwa Raya (DPP) untuk tindakan selanjutnya, selepas kertas siasatan diserahkan.

"Polis telah memberi cadangan sewajarnya kepada DPP dan bila-bila masa dari sekarang sahaja suspek akan dituduh.

"Siasatan menunjukkan suspek yang bekerja sendiri pernah dibuang dari sebuah universiti di Lembah Klang dan menyertai sebuah pertubuhan Islam.

"Perjuangan dan ideologi pertubuhan terbabit menyebabkan suspek bertindak sedemikian. Bagaimanapun, pengetahuan dan pengalaman sendiri melalui Internet yang menjadikannya pakar menggodam Internet pengguna lain," katanya.

Syed Ismail menasihatkan orang ramai supaya berhati-hati memastikan talian Internet yang telah didaftarkan memiliki ciri-ciri keselamatan supaya sukar digodam pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Pengguna Facebook perlu berhati-hati dalam mendedahkan sebarang maklumat dan foto peribadi bagi mengelakkan daripada disalahgunakan oleh pihak lain.

"Orang ramai juga dinasihatkan bertanggungjawab atas setiap komen yang dipaparkan dalam Internet kerana polis mempunyai keupayaan untuk menyiasat dan mengheret mereka ke muka pengadilan," katanya.

-UTUSAN MALAYSIA-

Khas buat ibu ibu ...ayah pon boleh gak ..

 

image

image

Buat ibu bapa dan penjaga yang dah tak tau nak bawak ke mana anak anak mereka , apa kata bawak anak anda tu ke PWTC , KL sbb di sana ada PESTA BUKU KANAK KANAK yang bermula 22hb Disember sehingga 26 Disember .. Masuk , er.. tak pasti la pulak kena bayar ke tak .. rasa percuma jer .. hehe.. tak perasan tadi ..hehehe.. jgn marah aaa..

Pagi yang cool ..

 

Salam .. selamat pagi .. aku tak tau la tang mana coolnya.. heheh.. tapi mmg cool la kan sebab semalaman hujan .. Alhamdulillah , lena gak tidur lepas makan ubat demam ..

Sebelum tidur semalam , aku sempat gak jalan jalan ke blog lain .. hurm... cam biasa la kan ... macam macam cerita .. yang cerita jadi tukang sibuk pon ada .. Dah abis topik agaknya kot ? Sbb tu sibuk dengan dunia orang lain ? Jaga je la hal blog sendiri .. Cerita diri sendiri tu pon tak abis lagi , nak sibuk hal orang nape ?

Dunia kita ni , yang luar pon gitu  yang dalam pon gitu .. Yang nak jadi hero , ramai .. nak jadi 'buruk' tu tak de .. Kononnya dengan masing masing puny ideologi .. Hellooo ... ukur kat baju sendiri la dulu ...

Aku respek kat blog kawan aku sorang ni , dari dulu sampai skang .. dia berblog .. wat hal dia sendiri .. tak sentuh sapa sapa pon .. Yang dia tau , dia kejar impian dia .. Tu yang sepatut kita cerita pada pembaca kita yang mana , mereka dapat manfaat dan juga memproses segala maklumat yang ada dalam blog kita , bukannya jaga tepi kain blog orang lain ..

Blog kita , wajah kita !

Mereka yang sangat cool !!

 

Jutaan terima kasih buat semua rakan rakan blogger yang sudi dan seringkali mengambil bahagian dalam apa jua segmen yang aku buat .. Terima kasih !! Anda semua mmg cool !!

Aku nak senaraikan semua blogger yang telah antar jawapan mereka tak kira betul atau salah .. hehehe .. Hehehe... pantasss .. sekadar untuk dijadikan kenalan kita ... boleh blogwalking malam malam gini kan ?

Berikut senarai mereka tanpa link tapi ke profile mereka ..

Najwa Anuar ™ , Nur Syamiza Hadi , moChaCCino (AnA) , qushaira , azrinrahim , hadifar-fyda , Sunah Mohammad , Mar , pearl jade , fifymeow , elaine mya , secantikmanis , pearl jade , micky eyqa , Engku nor Hamidah Ear , DaddyDian , Nur Ezzat , AROL DSHW , Mizz Farah , Norfa , ♥NuR SyAFiQah♥ , Mar , Myra Ayreen , alyaaboolat , ferry , rabiatul , deqdeq , suziesanji , Sepatu Hijau, Mieya , Ejen 010 , shahjiehan , Nor'aen  ,fa10 , ~...AmALinA....~ , ❤ Baby Yats ❤ , Kalamhati , Woofer Storm , cikAida , LILY ELISA .. tu jee ..

ENJIT ENJIT SEMUTTTT.. SAPA SAKIT NAIK ATAS ... ENJIT ENJIT SEMUT .. SAPA LA DOK TIDUR SEBELAH KITA .... WAAAA... LARIII

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI