Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 27 Disember 2010

Jawapan kepada soalan bonus ..

 

Jeng jeng jeng .... Aku lepaskan semua jawapan eh ... sat ...  haaaa...

Jawapan ialah 66 blog ! Ada yang hampir iaitu 67 .. tapi tamooo .. nak yang paling tepat .. sila cuba lagi !! Hehehehe... Takde takde ! Segala rayuan tidak akan dilayan ... lalalalalal ...

Yelaahhh ... CHEK CUN jawab 67 ... tapi tak leh bagi hadiah sebab dia tak lengkap ! hahahha.. cuba check bagi syaratnya ... hehehehe...

Jadi... takda pemenang .. yearghhhh ... hehehe ... jumlah penyertaan semakin bertambah .. semakin ramai yang rosak bulu mata sebab mengosok mata ... hehehe.. jangan dipaksa ... Takpe .. tau aku bijak.. aku terima kenyataan ini ...

Oh yer... buat pengetahuan yer.. dalam dunia blog ni , macam macam perangai ada .. Ada yang bagus dan ada yang tidak ... Kulit luar nampak ok tapi tak sebenarnya ..Begitu juga sebaliknya ... Dah lama aku tau perkara begini .. Kalau kita sebarkan mengenai keburukkan blog tersebut , sebenarnya kita jugak mempopularkan blog itu.. Cara terbaik ialah buat laporan pada SKMM .. Kan ada borang kat situ .. g jer buat laporan .. abis cerita .. okeh ?

Jom sambung blogwalking .. Eh .. mana senarai 500 blog tu ???

Dua soalan dah diberi .. maka .. bonus time !

 

Pergh .. dasat dasat .. takat ni jumlah yang dah hantar jawapan ialah ..... blog . Pergh.. ramai tuu ... nak la buat contest ringkas..  Sapa dapat teka dengan betul , malam ni aku buat review khas blog dia .. hehhehe... Amacam ? Aku nak jumlah sekarang ni.. jam 8:19 malam ... cepat teka .. aku nak paling tepat !! Seorang hanya boleh teka sekali jer .. Hanya satu jawapan !!! Satu bukan dua bukan tiga ..

Teka berapakah buah blogkah yang sudah menghantar jawapannya ???  Hehehhe ...  Saja kasi gumbira skit di malam hari ni ... hehehhe .. Tinggalkan jawapan korang di ruangan komen tu .. hehehe.. dan jangan lupa beri pandangan korang mengenai segmen ini sekali .. Tak payah buat entri ..

Erk.. tak jadi aku nak bebel... jadi kita tunggu jelah jawapan untuk soalan bonus tu.. sementara tu , nak g gunting rambut .. nak buat ala ala vin diesel.. ok tak ?

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN TERKUMPUL ( 1 )

 

Amacam ? Menarik tak soalan pertama ? Hehehehe... Ok.. skang sila jawab soalan terkumpul ini .... Kumpul dulu jawapan dia tau ... nanti cukup 5 baru antar ... hehehe ..

Soalannya :

1 ) Siapakah penaja rasmi segmen 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN ini ?

Sabar sabar.. simpan dulu jawapan ni yer .. kasi kasi orang tiru ... hehe ...

Ok.. Untuk soalan harian tu , maaf la yer... nama pon cari harta karun.. jadi kena la cari senarai nama tu atau puncanya .. kan kan ?

Jangan juling mata tu.. takde sapa berair mata tu lagi kan ? hehehe..

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN 1 (HARIAN)

- SOALAN DITUTUP -

Ok ... soalan harian ... kita mulakan dengan soalan harian .. Adeh.. nak join ?? Join jer.. sapa sapa leh join ... takde sapa nak larang ..

HADIAH untuk pemenang utama hari ini ialah DOMAIN yang ditaja oleh SAUDARA ROY dengan blognya http://www.sisiberbeza.com/ ..

Ada dua soalan mudah jer ...

SOALAN 1 ) ... jeng jeng jenggg....

Daripada senarai 500 BLOG yang dikeluarkan tadi ... Sila beri nama blog yang mendapat no 10 , 100 , 200 , 300 dan 500 .. Dan jangan lupa , nak juga entri terkininya dan linkkan ...

CONTOH : 10 - WWW.BENASHAARI.COM ( siapa pukul kepala aku )

dan seterusnya ......

SOALAN 2 )

Apakah pendapat anda mengenai blog saudara Roy ( http://www.sisiberbeza.com/ ) ..

UNTUK MENJAWAP SOALAN HARIAN ..

Sila buat satu entri ..

  1. Letak sebagai trademark
  2. TAJUK : 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN dan linkkan ke entri ini ..
  3. Dan jawapan korang .. (soalan 1 dan 2 )
  4. Tinggalkan url jawapan kat entri ini ..

Untuk soalan terkumpul ... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ....

Korang ada masa sehingga.. erm... esok kul 2 petang .... Jawapan tidak akan disiarkan selagi tidak menjengah jam 2 petang esok ( 28/12/2010 )

Jawapan mestilah sama seperti yang disenaraikan dalam senarai 500 BLOG aku tu yer ...

TUTUP sudah .. 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN bersedia ??

 

Pengumpulan 500 BLOG telah sampai ke penghujungnya .. Alhamdulillah .. melebihi sasaran .. walaupun promosinya amat kurang tapi berjaya mengumpulkan lebih dari 500 blog ..

Dengan ini secara rasminya .. permainan 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN akan bermula bila bila masa dari sekarang .. Hehehe.. selepas entri ini ....

Untuk menyertai pertandingan ini , sapa sapa pon boleh .. tak semestinya mereka yang tersenarai dalam 500 BLOG tu .. sapa sapa pon boleh ! Diulangi.. SAPA SAPA PON BOLEH ! Tapi bersyarat.. kena la ikut syarat syarat pertandingan .. kan kan ?

Ok.. soalan setiap hari akan diberi dalam dua kategori .. SOALAN HARIAN dan SOALAN TERKUMPUL ..

Hadiah untuk soalan Harian tu , akan dapat selepas diumumkan jawapan keesokkan harinya .. hehehe .. okeh ?  Tu bergantung pada penaja yer... kena hubungi penaja terus .. bukan aku tau ! Kena ingat ni.. haaa.. Hanya satu saja pemenangnya !! Tetapi 3 pemenang teratas akan diletakkan dalam sticky post entri selama 24 jam sehingga soalan seterusnya diumumkan .. ok la kan ?

Untuk hadiah jawapan terkumpul... hehe.. yang ni misteri.. macam macam adaaa.... tu akan diumumkan nanti.. okeh ?

Permainan ini , ditentukan dengan SAPA PANTAS DAN PALING TEPAT !  Bersedia ???

Peringatan : Aku berhak menukar soalan dan juga hadiah pada bila bila masa .. Sebarang surat bantahan atau entri bantahan tidak dilayan.. Terima kasih ..

500 BLOG BERMULA !


- PENYERTAAN BLOG 500 DITUTUP -


Pencarian 500 blog telah bermula tepat jam 2 petang pada 26/12/2010 sehingga 2 petang 27/12/2010 ...

Tujuan pengumpulan blog ini adalah untuk membuat satu pertandingan ringkas mencari harta karun di dalam blog blog yang berminat ..

Siapa saja boleh menyertai.. Samada nak disenaraikan di dalam 500 tersebut atau nak menyertai pencarian tersebut ...

Cara untuk disenaraikan diantara 500 blog tersebut ... mudah saja ... sila buat entri ;

  1. Letak banner banner-ben-3 ini..
  2. TAJUK: 500 BLOG ! dan linkkan ke entri ini ...
  3. Tuliskan serba sedikit mengenai diri anda dan tujuan jadi blogger ..
  4. Tinggalkan url entri anda di entri ini ...
  5. tolong paste url anda sekali saja untuk mengelakkan gandaan di senarai ..

Segera ! Untuk melihat senarai terkini , sila klik sini ..

500 BLOG dah dan makin terlebih lebih ..

 

Dah cukup 500 .. tepat jam 12.15 tengahari.. 2 jam lebih awal ... percarian 500 BLOG tetap diteruskan sehingga tepat jam 2 petang .. pastu tutup dah .. nak mulakan permainan kita ..

Ada yang bertanya .. Soalan terkumpul atau tidak ? Untuk soalan pertama ni , bukan terkumpul ... hehehe ... cam biasa la.. paling tepat dan pantas akan menang satu satunya hadiah ..

Ni kira pemanas badan tapi hadiahnya mmg lumayan.. DOMAIN tuuu.. leh tukar nama blog .. tak yah guna dot blogspot dot com dah .. kan kan ?

Bagi yang berminat nak join , tunggu petang nanti .. Kalau nak tersenarai dalam 500 blog ni , sila ikut syaratnya seperti di entri utama.. cepat cepat ...

Panggilan terakhir 500 BLOG !

 

Lagi 10 buah blog ... pastu tutup buku ... nak mula mencari harta karun dalam 500 buah blog tu .. Rasanya nak bagi satu soalan satu hadiah .. hanya peneka paling tepat akan dapat hadiah untuk soalan pertama ni .. hehehe ..

Penaja hadiah pertama ni datangnya dari En. Zulfadli .. blogger dengan blognya http://www.sisiberbeza.com/ .. Hehe.. korang rasa rasa la kan.. apa hadiah dia nak bagi yer ?

Ehem... DOMAIN ...agaknya dapat gak la ber DOT COM nanti yer .. hehe.. amacam ? Untuk soalan berikutnya , kena tunggu hari lain lak...

Jadi , satu hari satu soalan .. pergh.. cam kuiz era lak .. cuma tak de la wang terkumpul.. hehehe.. okeh ?

Dugaan betul ..

 

Mmg menduga sungguh hari Isnin ni ... mengenang diri ni baru je ok .. kalau tak , mau gak diamuk amuk... Internet lembab giler  !! Tekanan jiwa betul la ginih ..

Penghujung tahun ni rasa cam makin malas pulak dengan blog ni .. nak 'shutdown' terus pon ada rasanya .. Tapi sayang pulak ... hurm... sayang sbb dah ramai kawan ... macam macam golongan ada ..

Rasanya aku ni dah kena g bercuti panjang ni .. tapi tak tau nak g mana .. Esok , ada bahagian g berkursus panjang ... tempat ? Pergh.. best.. ada satu bahagian tu dah balik dah .. best best lak tu diorng g.. huwaaa... bahagian aku ? Tahun depan.. sementara tu , biarlah otak ni terputus segala urat yang ada... huwaaaaaaaaa...

Tak kisah la... mau tak mau , kena buat perancangan sendiri la gamaknya ... nak g mana yer... Kelantan ? Sah wife menjerit kegembiraan... mana taknya , balik kampung la gamaknya.. hukhuk...

Giler punya kerja ………

Kebosanan melanda jiwa.. skang ni aku kat bilik meeting tapi tak mula lg..Nasib baik ada Htc aku ni ..boleh aku buang masa dgn update satu entri bebelan ..


Aku rasa segmen 500 blog aku tu dah tercapai pon.. Ada hampir 50 blog lagi yg aku tak update.. Penyertaan makin bertambah..soalan pertama lak aku dok pikir..nk bagi mudah atau susah...hadiahnya ,menarik sekali gitu.

Projek 500 aku ni nampak giler ker? korang rasa giler tak? aku rasa nak bagi giler punya soalan ni..hehe..bg sama sama giler

Mentari muncul lagi ..

 

Salam dan selamat pagi ..

Isnin dah .. dan kita berada di penghujung tahun 2010 .. akan bermulalah tahun baru ,minggu depan ... Sebarang kenangan mengusik jiwa tahun ini ?

Aku ? Alhamdulillah .. aku sekeluarga ada sedikit pembaharuan .. Berganjak sedikit walaupun seinci .. InsyaAllah , akan kitorng usaha lagi untuk tahun depan ...

Bab kerja .. hurm ... entahlah ... bosan gak rutin kehidupan gini.. Isnin hingga Jumaat , sama jer .. Tak rasa bosan ke ? Celik mata , g kerja.. petang baru nampak dunia..

Mungkin la kot tak boring bagi mereka yang kerja luar .. Tapi baru baru ni ada la sorang tu aku borak ngan dia .. dia kata dah naik bosan asyik kerja luar .. Walaupun gaji besar tapi takde kehidupan .. Kerja kerja kerja... Macam tu pulak ..

Sama gak ngan sorang kawan aku yang juga merupakan seorang cabin crew  .. Bosan dah tengok dunia orang .. Keluarga dia asyik ditinggalkan jer .. hurm...

Tu la kan .. atas dunia ni , segalanya perlu sederhana jer .. kalau terlebih , pasti akan terkurang sesuatu ... Kalau terlalu mengejar kesempurnaan , akan tercacatlah di satu sudut lagi ..

OKeh... selamat bekerja ... yang bercuti tu , gunakan sebaiknya .. jangan tidur jer ... rugi woo... buffered dok running tu.. Haa.. tengok ! Dah pk bukan bukan .. Maksudnya , rezeki ada kat depan rumah .. bukak pintu tu .. keluar ... g cari ...tu la maksudnya ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI