Ben Ashaari tanpa segmen .. - BEN ASHAARI

Ben Ashaari tanpa segmen ..

 

Terima kasih PENDEKAR BERKUDA dengan entrinya ini .. Suka aku nak menjawab segala pertanyaannya itu la kan ..sangatlah mudah ..

Katanya blog aku tanpa segmen pastinya merundum jatuh .. hehehe.. Rasanya la kan .. blog blog yang dok bercerita pasal politik , artis , tutorial ... cuba jangan bercerita pasal tu ... apa jadi agaknya yer ? Buang segala coding , bot , tag .. apa jadi agaknya yer ?

Pendekar tanpa kuda ... camana agaknya yer ? hehehe.. jangan marah yer .. Oh yer.. blog ini semak dengan widget sebab menyenaraikan ratusan link rakan rakan blogger .. Erk.. nak tanya .. ada tak blog lain buat gini ?? Kalau buang semua tu , ilang segala semak .. Teringin gak letak lampu lip lap tak pun ' akak ' berdiri kat situ menunggu kehadiran pembaca ..

Sebab itulah , blogger kena cari kekuatan dia .. apakah kelebihannya .. Apa kata tuan pendekar buat segmen pulak .. Setahun dah aku berblog.. kalau tak ping entri pon masih mampu berdiri .. Selama ni pon aku bergantung pada FACEBOOK jer ..

Segmen aku ni baru lagi jer ... Bukan sejak aku mula berblog .. Kekuatan aku ialah , aku rajin mengupdate yang mana ramai blogger tak gemar melakukannya ..

Bak kata salesman , kalau tak ketuk pintu rumah orang , masakan dapat jual produknya ...

Hehehe.. ok tuan pendekar ? Terima kasih kerana sudi membuat entri mengenai aku .. Sesungguhnya aku tak dahagakan pujian langsung ..  Tak hidup aku dengan pujian dan tak mati aku dengan kejian .. Tapi tolong jangan mengeji di sini ... hehehe.. tak teringin nak tengok ... ;)

32 ulasan:

  1. teringat blog abang Ben dulu.. blog warna merah..lepas tue..masa mula-mula masuk ada kata amaran.kan? header besar sikit..kan? kan? pakai topi gak masa tu..

    masa itu jugak..mana ada segmen... dia tak tau ko..entah..wallahualam.

    sejak akhir2 ini je abg ben buat segmen,.hehehhe..

    alamak! ini bukan ayat bodek..ini kenyataan.heheh. :)

    p/s: Apa akan jadi dengan blogger andai tiada blog? bukan blogger namanya..kan? macam itulah istilahnya menurut prof Amir izzat yg tak bertauliah.hahha

    BalasPadam
  2. Masuk tahun 2011 bagus juga kalau abg Ben tukar template....

    BalasPadam
  3. salam

    berblog cara masing-masing abg ben :)

    tak puji dan tidak keji disini okeh...cakap sahaja :)

    BalasPadam
  4. @Amir Izzat
    setuju..dulu kaler theme red ke maroon. header pun bukan yg ni lagi.. sedar tak sedar je ia berubah an..

    nak segmen yg boleh tambah kawan lagi..hihi

    BalasPadam
  5. x rasa kalao abg ben x buat segmen
    trafic akan mencunam jatuh .

    kekuatan disini bukan terletak pada segmen saja .
    tapi dr info dan tips berguna yang incix ben kongsi .

    (: masing masing punya pendapat sendiri kan :)

    BalasPadam
  6. dari usaha keras dulu.. BA dah boleh berdiri skrg.. itulah harganya. Segmen yg mendapat sambutan juga adalah dr hasil kerja keras dulu untuk memketengahkan blog BA ni bukan kerana berdiri dengan segmen. Segmen umpama BMW jer.. yang blh kita dapat bila dh kaya.. tp asasnya dulu kita bermula dr pegi skolah jalan kaki. Paham ke tak ni?? Macam tu la perumpamaannya

    BalasPadam
  7. baru BLOG . . . tros knal Bro nih . . . suka apa . . dia bg peluang bg bLogger bru cam aku nih untok tmbh pengalaman . . .
    kn2 ? ? ?
    blogger baru kompom stuju ye tak ? ? ?
    so . . . PEACE ! ! !

    BalasPadam
  8. hehehe...serius...patutlah suruh jangan lari...hehe...

    ...tapi setuju dengan cadangan Kuronofu91 tu... boleh besarkan sikit width blog ni...supaya nampak lebih luas dan lapang...hehe...

    ...tapi...tak salah kita menghargai orang kan...sebagai satu tanda berterima kasih...hehe...

    ...takkanlah selepas dapat faedah dari orang, kita nak menyombong pulak.. betul tak teman-teman?

    ...dan entry itu salah satu daripada cara pendekar menghargai para blogger... tak luak apa-apa pun... supaya mereka akan terus bersemangat untuk berblogging... kerana inilah salah satu cara kita mendapat ilmu dan maklumat selain daripada di alam nyata....hehe...

    p/s : incek ben...kerana segmen anda lah orang semakin ramai kenal anda...kalau tak... pendekar pun tak kenal anda...serius... siapalah yang selalu sangat nak godek2 link kat tepi sidebar tu kan kalau tak blogger itu sendiri kan? hehehe... tapi segmen pula lain...kena baca....dan kalau ramai yang baca...secara automatik kita dapat promosikan blog kita dan juga dapat kawan baru...(^_^).....

    BalasPadam
  9. hish..ada je yang berdengki.. lumrah manusia.. tak boleh larik.. boleh merangkak je..

    BalasPadam
  10. orang x pandang templete. apa guna templete kalau isinya tak bermakna.
    apa guna muka cantek kalau hati x cantek :)

    BalasPadam
  11. Ben Ashaari..... kenal tak? tak kenal sangat kan... kenal kat dalam blog jer.. Aku rasa kalau suruh semua blogger buat senarai : BEN ASHAARI YANG AKU KENAL. mesti macam-macam cerita nie.. 1001 macam ada..

    BalasPadam
  12. sebenarnya satu penghormatan tu bila dibuat entry macam tu. tak kisah la mengutuk atau memuji. yg penting tuan tanah sanggup bertungkus lumus menyiapkan entry. such a compliment to u ben

    BalasPadam
  13. @Kuronofu91
    insyaAllah... kalau ada masa ... hehee...

    BalasPadam
  14. @Pendekar Berkuda

    bro.. terima kasih ... mmg tujuan segmen adalah untuk mempromosi blog dua hala .. bukan untuk aku jer .. tapi mereka sendiri pon aku tolong promosi ...

    Paling utama adalah untuk mengumpul seberapa ramai blogger baru ...

    Kalau ada masa , aku tukar .. hehe.. cuma lom ada idea lagi ..

    BalasPadam
  15. salam sume~
    nak bg pendapat jgk ni?
    BEN ASHAARI tanpa segmen?
    sy xrase akan merundum jatuh..
    sbb sy xpenah p0n j0in mane2 segmen abg ben..tp hari2 mesti dtg bl0g abg ben sbb abg ben suke update entry byk2..i think kt situ la kekuatan sebenar bl0g BEN ASHAARI..segmen2 plak sbg satu cara t0k abg ben lebeh mengenali & m'hargai f0ll0wer die..sy suke cara abg ben yg ni..0k ni je..heheh~

    PEACE N0 WAR :)

    BalasPadam
  16. Ben Ashaari tanpa segmen?..apa nak heran beb...koo tunggu je majalah tu nanti...

    BalasPadam
  17. aku sebagai kepada ben ashaari..berharap bro xperlu tukar apa2 pun..bro buat la segmen2 tuh sume..aku ske lol..xbosan..

    BalasPadam
  18. kalau takde segmen pun ok..tak jatuh banyak sebab dah ada peminat sendiri..untungnya ada fb..

    saya ambil contoh syahirul.com

    http://www.facebook.com/syahiruldotcom

    BalasPadam
  19. Setuju kalau En Ben tukar template yg nmpk lebih professional dan kemas...baru setanding dgn kedudukan sekarang hehehe

    BalasPadam
  20. bagus..
    saling memberi dan menerima..

    BalasPadam
  21. en ben ada fan page fb tak?

    BalasPadam
  22. Ben without segment will be meaningless; no readers no traffic- this is a mere hypothesis supported by no evidence..still can be rebutable..but apa kata encik ben try buat apa orang tu kata..tgk merudum ke tak traffic..(but I don't think it will..)

    To be honest, saya pn jrng join segmen ben(perbezaan waktu dan lain2 hal yg tak begitu mengizinkan..)but..I still not missing to come, see and read whatever entry by ben..and I believe other bloggers who know him well will do the same thing too..

    tepuk dahi tanya hati apa yang dicari apa yang diminati..:)

    BalasPadam
  23. byk kelebihan dgn segmen2 abg ben.sy suke.. kalau pembaca dh tahu cr abg ben menulis, ad segmen atau tidak, belog abg ben ttp di buka..mcm sy.haha

    BalasPadam
  24. Blog abg ben adalah blog yg terbaik. Saya suka :)

    BalasPadam
  25. Saya rasa lah kan, Pendekar Berkuda tu sebenarnya nak lebih perhatian kot.
    Kurang kasih sayang barangkali. Jeles sebab tengok en.Ben banyak peminat. hehehe. Jgn mare Pendekar berkuda.

    BalasPadam
  26. salam semua,

    Alhamdulillah ada blogger yg baik spt BA yg ingin membantu blogger baru. Tapi pd pandangan saya...jgn marah n tersinggung...utk peminat BA

    ~sanjungan yg terlampau n puji2an terlalu tinggi, risau timbul rasa riak pula..lebih baik bersederhana dlm segala hal!

    BalasPadam
  27. sebenarnya BA nie penguat semangat untuk blogger lain.. perah idea... nak2 blogger macam ai nie....

    so teguran adalah membina...

    bila diterima itu untuk kebaikan...
    tak terima takde sape pun rugi kan bro...

    chaiyok!

    BalasPadam
  28. yang penting rajin update dan rajin lawat ke blog org....walaupn 2,3 thn blogging tp malas update mcm Mr.IX ni .gitu jer la...huhuh

    BalasPadam
  29. abg ben la salah satu bloggers yg rajin mempromote blog2 lain.. Apa2pun diucapkan trima kasih buat beliau.. jasamua sntiasa d kenang... so teruskan membantu blogger2 lain yg dahagakan traffic.. hehe

    BalasPadam
  30. setiap orang ada kelebihan and kekurangan.. tapi, x elok menjaja kekurangan orang lain.

    BalasPadam
  31. baru mengikuti perkembangan isu nie..

    iqbal pun kenal incik ben melalui segmen ape ek tapi time tu kak lm yg masuk dan iqbal bw dan undi kak lm..dari situ mula kenal incik ben..masuk segmen jugak..dah macam2 manfaat iqbal dapat..sampai hr nie..

    so lepas dah lama follow byk info kat sini..

    dan kalau ikot kan mmg segmen paling dpat sambutan tapi entri2 lain pun penuh jek komen..so blog nie dah kukuh ,cuma segmen adalah bahan binaan lain utk kukuhkan lagi..

    blogger2 lain pun cuba lah cari aset tambahan utk kukuhkan blog kita jugak..kita dah ada tapak,usahkan lah utk utuhkan tapak tu..

    panjang skit komen ni incik ben =)

    BalasPadam
  32. baru tau psl isu ni,
    BA! Jangan lah tukar template..mama suka macam ni, simple..senang nak baca..tak semak macam blog lain yg ada blink2 lah, kalerful lah, makcik pakcik bertenggek tu, sampai nak baca entry pon susah, siyes! mama kalau jumpa mcm tu, mmg daku tggal jejak pastu chow! haha...jarang sgt nk baca entry.. :))

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.