Macam mana saya nak supaya semua orang boleh lawati blog saya dengan mudah?

 

Gulp .. ada pistol tak ? Sila tembak saya.. hehe..guwau .. Soalan maut begini agak kerap aku terima .. Selain dari ni , camana nak dapat follower yang beriban riban ( ribu ) tu..

Pergh... kalaulah aku ada jawapannya , aku buat e-book dah.. sah sah aku bergelar jutawan termuda di pejabat aku ni.. haha.. kat opis aku ni ramai jutawan .. malah jelitawan pon ramai... hehe..

Menjawab pertanyaan dari DUN POKOK KELAPA tu , aku pon nak tau gak camana nak bagi orang ramai masuk blog aku .. Camana eh ? hehe.. Mengikut perkiraan aku yang daif ini , ada banyak cara .. Tapi yang popularnya dua ni je la .. Opss .. ada satu lagi.. yang ni terbaru laa... Tiru je cara UNCLE CHEESEKERS tu ( tak leh bubuh nama betul.. nanti aku kena saman ) ..

Cara paling original ialah promosi samada melalui pengiklanan mahupun meninggalkan flyers dari satu blog ke satu blog .. Cara ni tuan rumah menyampah biasanya .. Kalau kat blog aku , aku tak kisah la asalkan tak de porno.. hehe..

Cara lain yang bijaksana ialah dengan cara SEO .. Cara ni mudah sekali .. Tengok je isu isu penting , atau apa saja yang orang nak cari setiap hari ... Haa.. update la entri tu dengan memasukkan keyword keyword yang berkaitan .. Contoh terbaru , perlawanan bola sepak malaysia dengan vietnam..  Biasanya keyword yang lucah pon laku gak .. tu kalau tak segan la.. kalau segan , jangan buat.. nanti kena boooooo jer ..

Ok.. tu je... sebenarnya tips begini banyak dah blogger blogger terkemuka dunia buat .. cuba je google ... mesti tak larat nak baca.. Kalau nak baca gak , sila beli pop corn dan air sirap cincau .. Baca sambil makan .. hehehe...

18 ulasan:

  1. huhu.betul2..
    buat mcm uncle tuh.. hehe..

    yg penting kne berbaik sesama blogger kn abg ben? ;D

    BalasPadam
  2. rasanya nak fofular ni makan masa yang lama... takdak shortcut..blogger2 otai pun bertahun2 makan masa nak naik..hehe

    Ketuanan Melayu vs Ketuanan Rakyat : Rasiskah Kita vs Bersediakah Kita?

    BalasPadam
  3. kene rajin singgah dan komen yg ikhlas dr hati..

    kita bole pilih blog mana yg kita suka..dan jadikan blog itu yg mesti kita singgah..

    cara lain tu mcm en ben ckplah..
    oo..gitu maksud SEO..baru saya fhm..

    tq en ben..

    BalasPadam
  4. akan cuba dipraktikkan. hehe. thank you :)

    BalasPadam
  5. o0o0,baru saya tau maksud SEO..hahha,thanx bro!

    BalasPadam
  6. lebih bagus kalau kita dapat pembaca yang setia. betul tak..

    http://aktivismuaz.blogspot.com
    dah hantar flyers, meh datang kat blog gua plak..

    BalasPadam
  7. lebih bagus kalau kita dapat pembaca yang setia. betul tak..

    http://aktivismuaz.blogspot.com
    dah hantar flyers, meh datang kat blog gua plak..

    BalasPadam
  8. search google mmg tak larat nak baca.. bek tgk movie sambil mkn popcorn! hehe..

    BalasPadam
  9. yup..
    i'm newbie dlm dunia bloggers~
    thanks for dis info

    BalasPadam
  10. huihhhh...gila la ben! last aku tgk followers hang baru 4000++. ni aku tgk dh 6000++!!! riban riban weiiiii!!!!! :O

    BalasPadam
  11. yuhuu...kite pun sbb byk bljr dr bro..syukur drpa sorang je followers alhamdulillah dh masuk 3 series.Cara kite sbg blogger br..jgn sombong klik followers dan tgglkan komen di entri post dan juga shoutmix/cbox.ada masa cuba sggh blog rakan2 followers.Tq bro bila tmasuk dlm senarai Jelingan Ku kite byk kawan dah.

    BalasPadam
  12. ummm.... mcm tgk wayang dh main blog nie

    BalasPadam
  13. hehehe...SEO ..tq bro..wpun hmpir kene mare..gurau je..

    BalasPadam
  14. nice info...ada lg info bgtaulh lg...kami bdk bru bljr...

    BalasPadam
  15. Boleh cuba cara ni... mesti ramai yang datang kat blog jomklikblog.blogsopt. nanti...hehehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.