Segmen : TOLONGLAH KAMI ..

 

SEGMEN DITUTUP DAH !

Sebuah segmen yang juga kempen yang aku nak buat .. hurm.. aku tak tau nak buat camana dah ..tapi dengan cara begini aku harap ada juga insan yang boleh memahami dan mengubah cara hidup mereka selepas ini ..

Aku tak nak berkempen jangan merokok atau hentikan merokok.. Pelbagai alasan akan diberikan mereka dan akhirnya semua akan menuding jari ke pemerintah ..Mereka patut tahu kesannya pada mereka yang tak merokok itu ..

Dadah .. diharamkan .. Zina , diharamkan dalam agama .. dan banyak lagi .. Kenapa masih ada yang buat ? Iniah maksud aku .. Buat macamana pon , pasti mereka akan tetap lakukan .. Tapi sekurangnya dengan segmen ini , harapnya ada yang bertimbang rasa selepas ini ..

Segmen ini mudah saja .. Segmen ini aku buat untuk menyedarkan mereka yang gemar merokok ditempat tempat terbuka terutama restoran restoran .. Aku harap akan ada pihak amik perhatian ... Jangan butakan mata jer ..

Untuk menyertai segmen / kempen ini , sila buat satu entri :

  1. Letakkan gambar ini image
  2. Tajuk : TOLONGLAH KAMI .. dan linkkan ke entri ini ..
  3. Ceritakan satu kenangan yang pernah anda lalui melibatkan isu merokok ditempat awam
  4. Pernahkah anda menegur mereka yang merokok ditempat awam dan apakah tindakan yang diambil mereka ?
  5. Rayuan anda pada mereka yang suka merokok ditempat awam ..

Tu jer ... Jangan lupa tinggalkan url entri anda di ruangan komen ... TERIMA KASIH !

P/S : Harap jangan ada yang tersinggung yer..

Mereka yang dah buat :

  1. faizah
  2. miss cloudy
  3. micky eyqa
  4. Ayuni
  5. aref seven
  6. ~hAKim ZaiLAn~
  7. Ujang9897
  8. sekamar rindu
  9. aNa d'sKoDenG
  10. forever love
  11. Pendekar Berkuda
  12. Rockstar Chan
  13. moChaCCino
  14. kay yea
  15. Dauspozi
  16. Scarlett O'Hara
  17. zaMir
  18. Muslimah Optimis
  19. mOoN
  20. roslaini saad
  21. Miss SurferParadise
  22. Syafiq Rosli
  23. Cik SeRoJa
  24. Kuronofu91
  25. iLa SaHaR
  26. Lydia Miza(Aidyl Azim)
  27. Zefa NorAsmara
  28. rabiatul
  29. nur choki choki
  30. ::Cikgu Akim::
  31. Farah Hanim
  32. CEPET
  33. Cik Eka
  34. Nalisa Syahira
  35. cikmimmie
  36. unieylovesherself...
  37. zacky ~786~
  38. misz nana
  39. alexa yussida
  40. Sepatu Hijau
  41. FeeZ~Hafizah~cucuatokaji
  42. MAT GEBU
  43. Ciki
  44. AROL DSHW
  45. Matika Love
  46. mamaafzal
  47. nur

56 ulasan:

  1. http://bluediamondfaizah.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  2. abe bengg.. sy dah wat ni.. http://cloudymonday.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  3. dh buat..

    http://eyqaatiqah.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  4. http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  5. dah siap....

    http://mencariisteri.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  6. saya join brader Ben,
    http://kimzai92.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  7. bereh...

    http://azfar9897.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  8. salam..

    abg ben,

    saya join....hehe

    http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2010/12/tajuk-tolonglah-kami-dah-la-merkokok-tu.html

    BalasPadam
  9. luahan hatiku:


    http://adiyahana.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  10. dahn join dah..

    http://atiqsalleh.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  11. ...dah..baru siap ni ha...

    http://pendekarberkuda.blogspot.com/2010/12/ben-ashaari-tolonglah-kami.html

    Yang Ni Terus Pergi Ke Entry

    BalasPadam
  12. abg ben dah buat :)
    visit aw :)
    di hargai :)

    click here

    <a href="http://ownerblognurshazwani.blogspot.com/2010/12/segmen-dilarang-merokok.html?spref=bl"

    BalasPadam
  13. nak join
    http://mochaccino-queserasera.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  14. salam..sy dah wat jugak~ :D

    http://kisahkayyea.blogspot.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

    TQ~

    BalasPadam
  15. salam..sy dah juin jugak :D

    http://kisahkayyea.blogspot.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

    TQ~ :)

    BalasPadam
  16. DTS nak join ni, tapi tunggu yea lepas balik dari JB nanti...ini ada kena-mengena dgn kes arwah abg saya juga rasanya...kes merokok...

    BalasPadam
  17. Join bro... hehehe: http://www.dauspozi.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  18. Yahoo!kali ni dapat join!Ni urlnya :

    http://scarlettj1.blogspot.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  19. Bro, den terpikirla. mcm bro ada buat segmen serita kreatif dan yg sewaktu dengannya. apa kata bro kumpul untuk dibukukan :) rasanya bole kot sbb banyak yg menarik. secara tak langsung, tetiba ramailak yg jadi penulis

    BalasPadam
  20. jom sama2 jayakan kempen online nih.....

    http://ninenov91.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  21. sekali lagi MO join segmen Mr Ben

    http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami-jangan-makan-makanan.html

    bgs betul mr Ben ni.. tunggu nanti MO buat entry khas tuk mr Ben ye..

    BalasPadam
  22. Assalam

    Ben ..saya join segmen ni kerana saya rasa ia sesuatu yang positif dan ada sesuatu yang boleh disharekan bersama...

    BalasPadam
  23. http://munirahizzan.blogspot.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

    nice one En. Ben..=)

    BalasPadam
  24. http://paradise2lurve.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami-wahai-ladies-smoker.html

    siap dah abg ben !!

    BalasPadam
  25. http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    da join..

    BalasPadam
  26. salam abg ben, this is my 1st time

    http://cikseroja.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    =)

    BalasPadam
  27. dah join....perokok di luar sana jgn marah yer bc entry saya..hehehe

    http://kuronofu91.blogspot.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  28. pun join gak nie...

    http://ila-alia.blogspot.com/2010/12/tolong-la-kami.html

    BalasPadam
  29. salam Ben..lambat join kali ni.
    http://miza-zairi.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html
    tq ye

    BalasPadam
  30. Salam ukhwah..

    Saya sertai segmen ini atas dasar menyokong kempen 'katakan tidak kepada rokok'.

    http://jemariasmara.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  31. incek ben..paparkan besar sikit font untuk yang pertama tu... ramai sangat yang buat entry dia tentang kat restoran saja... tak various... ada yang terlepas pandang ke di situ??

    BalasPadam
  32. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    atul j0in jgk. thanks :)

    BalasPadam
  33. choki2 pon nak join jugakkk,,,

    http://akudanchoki-choki.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  34. saya baru balik bercuti! nak terus join!suka2,,

    http://loqkimagri.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    done..thnks en ben..even terlepas bloglist 2011 join segmen pon jadila..heheh

    BalasPadam
  35. join jugak ~ hee :D

    http://farahuhibbuislam.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  36. join lagi

    http://inishedcepet.blogspot.com/2010/12/tolongla-kami.html

    BalasPadam
  37. eka join..


    http://ekahafizy.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  38. http://nalisasyahira.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  39. sy join..KATAKAN TAKNAK MEROKOK

    http://cikmimmie206.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  40. en.BEN..
    dah join...sila terjah ye..

    http://loveyuni.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  41. http://zacky786.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    sy join !

    BalasPadam
  42. nana sudah join :)

    http://syazanaamira.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  43. salam..
    nak join la abg ben..
    :)

    http://iammemaself.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    terima kasih daun keladi..smga smokers di luar sana sedar n amik inisiatif utk stop...

    BalasPadam
  44. salammm...

    abg ben ..syira again :)

    http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  45. salam encik ben...ade ruang lagi nak join tak?... =)

    sy join ye...maaf lewat

    http://cucuatokaji.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  46. http://akuzamansekarang.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  47. mintak maaf abg ben..lambat join..harap masih ad ruang lagi..

    http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

    BalasPadam
  48. arol sudah join!

    http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    :)

    BalasPadam
  49. arol sudah join!

    http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    :)

    BalasPadam
  50. mamat pun dh join..

    http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

    BalasPadam
  51. saya sokong anti rokok!!!!

    http://breastfeedingmum.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    BalasPadam
  52. Nak join juga ye BA..
    http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html


    ALL IN ONE

    BalasPadam
  53. abg bennn ,
    sory sory
    ape yang ain mengarut pon tak tau.
    yang dh terlambt td tu ,
    utk segmen ni, segmen tolobglah kami.
    hope abg terima
    boleh tak?
    ptg td lg ain dh buatt,
    internet tak ok so x dpn nak post.
    boleh terima eh ?
    ni link nyaa.

    http://cakapcakapain.blogspot.com/2010/12/tolonglahhh-kami.html

    thankss.
    ain nakk sgt sgt join.

    BalasPadam
  54. alamak...!
    dah tutup ker..

    join jugak lah
    http://ellismelia.blogspot.com/2010/12/tolonglah-kami.html

    sebab tajuk mmg bagus...tutup2x pun ku join juga..

    ok bro BA jgn mare aaa...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.