Tak kasihan ke kat aku ? - BEN ASHAARI

Tak kasihan ke kat aku ?

 

Serius .. aku tak tau nak pandang mana dah .. Kalau dah dalam lrt , erl tu , boleh lemparkan pandangan ke luar tingkap .. tapi kalau dah dalam satu pejabat , apa yang harus aku dan kaum kaum aku ni buat ?

Jika pandang .. dikata gatal .. Jika dibutakan mata , bukan sekejap.. sepanjang hari bekerja bersama .. Hurm .. nak buat camana ? Nak salahkan sapa ?

Tegur ? Lebih dari tegur .. tapi kenapa dungu sangat ? Nak tayang apa sebenarnya ? Kepala bertutup , badan cam bungkus nangka .. Kalau boleh , nak lagi sendat .. biar nampak segalanya ..

Serius .. aku tak teringin dan tak berminat .. Bukan apa .. cukuplah.. entah banyak mana dosa yang terkumpul nak dibandingkan pahala yang  patut cari ..

Tolonglah .. kalau nak bersendat sekali pon , pakai je la kat umah tu .. Pandai pandai la nak hidup .. Camana laaa lelaki melayu skang tak memandang ke MAGHRIBI .. hehee.. baek punya alasan ..

Satu soalan aku nak tanya la kat perempuan yang gemar pakai ketat ketat ni .. Selesa ke ? Ke seronok tengok lelaki meleleh air liur ?? Sedar tak hukum Allah tu wujud ?

24 ulasan:

  1. derang tgh try nak tackle abg ben kot.. haha.

    BalasPadam
  2. bagus bro ... mmg sakit mata dan malu melihat kaum sejantina berpakaian sebegini ... tegur secara awam mcm nie rasanya tak de sape yang akan sakit hati ... ihklas kan .. ingat mengingati bahawa hukum allah mmg wujud!

    BalasPadam
  3. Saya sokong 100% yang En Ben katakan tu..... perempuan sekarang ni pelik lah.... pakai ketat2 macam tak tahu hukum agama je....

    BalasPadam
  4. bila manusia sudah lupa.. maka macam2 lah jadi :|

    BalasPadam
  5. Mereka sedar hukum Allah tu wujud tapi tak dapat dilihat ngan mata. Kena tunggu di akhirat. Mungkin mereka tak cukup duit kot nak beli baju yang besar dan loose sikit.

    BalasPadam
  6. Pelik jgk die0rg ske pakai bju mcm tuu. Klo atul, tak selesa pkai pakaian mcm tuu.

    BalasPadam
  7. saja la tuh nak goda enchek ben.. keh keh keh..
    as for me dah abis kot zaman ketat ketat nieh.. keh keh keh...

    BalasPadam
  8. hik2...bro kan pakai spek hitam...mata xnmpak tgk kat ne..jeng2x haha... nak tunjuk ape yg ade ...konon2 die je lah tu yg ade...eeee xmalu..heee...
    tanda2 kecil kiamat dah keluar... hurmmm..

    BalasPadam
  9. tak rasa pelik ke bila pakai cmtu...cam x selesa je nak berjalan...haishhh...macam2...

    BalasPadam
  10. mesti pakai seluar jeans ketat..fulamak! siapa nampak bentuk sekali.... (dari situ dah boleh tahu dara ke tidak))... ops! tersasul lak...

    alahai...entah ar..mak bapak pun 2x5 amir tgk..(sesetengah org di tempat amir tp kebanyakan)

    oh ya! selesa kot..murah kan??

    psstt: perempuan maghribi okay x? hehe

    BalasPadam
  11. depa malas basuh baju. pastu pinjam baju adik depa. hahaha...

    BalasPadam
  12. bajet cun la tu..nak tunjuk pinggang ramping macam kerengga. kalau baju longgar orang tak nampak pulak pinggang ramping..hehe

    BalasPadam
  13. aku cuma tengok2 gitu jer bro....

    BalasPadam
  14. Pernah terjadi kes macam ni.

    Sorang manager agensi buat iklan untuk jawatan kosong. Jawatan PA.

    Tetiba yang datang alamak aih macam tak pakai baju.

    Yang penemuduganya pulak pak lebai berkopiah putih berjanggut. Haish.

    Last sekali dia temuduga jugak tapi tak pandang pun muka calon tuh!

    HAHA~

    BalasPadam
  15. Perempuan berpakaian seksi tu sebenarnya perempuan tak cukup matang.

    BalasPadam
  16. Sekali pandang rezeki, tapi kalu hari2 pandang, berat buku belah kiri nanti...nahaiiiii

    BalasPadam
  17. girl 2 rase dier punye paling baik,,,,

    BalasPadam
  18. Hanya itu cara mereka yg tidak beriman nak tarik perhatian lelaki..huhu..

    BalasPadam
  19. srius x tau d mn bestnta b'sendat2 itu..
    sesak napas + x slesa..
    mcm mn lar pompuan2 tuh leh tahan..

    BalasPadam
  20. bagus bro..suka entry ni..makin ramai kat luar sana tu suka pakai mcm tu...baik tak yah pakai tudung..ada sorang tu pi majlis kahwin pakai kebaya..memang cantik tapi belah kain dia..fuhh..baik x yah pakai kain..bila tanya fesyen la beb jawabnya..tapi best part dia bertudung litup..x tau la apa agenda dia

    BalasPadam
  21. yg pakai ketat2, nipis2 & terdedah sana sini tu mereka kata ni la fesyen...

    tp yg pakai baju kurung & tutup aurat tu mereka kata tak tau bergaya

    >>tepuk dada tanya mau donia yg sementara ke akhirat yg kekal!!!

    BalasPadam
  22. suke n3 ni..haha..
    tepuk dada tanye iman.. :D

    BalasPadam
  23. bagus en3 ni. ingat mengingati.pahala & dosa ganjaran Allah. Tapi manusia ada akal yang dikurniakanNYA

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.